managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for september, 2006

Sony Reader lanceert mobiele bibliotheek

Posted by managing21 on 28th september 2006

In de Verenigde Staten wordt de Sony Reader gelanceerd, een toestel dat het mogelijk maakt om honderden boeken in elektronische vorm op te slaan en die met dezelfde helderheid weer te tonen als echte inkt en papier. In vergelijking met eerdere e-books vertoont de Sony Reader volgens de Britse krant The Telegraph geen lichtflikkeringen, zodat boekenliefhebbers uren kunnen lezen zonder last te krijgen aan de ogen.

De krant voegt er aan toe dat de Sony Reader ook weinig energie gebruikt, zodat de batterijen ook een lange levensduur hebben. Bij de lancering van het toestel heeft Sony ook een online boekenwinkel geopend met 10.000 elektronische boeken van zes grote uitgeverijen. Volgens Ron Hawkins, onderdirecteur van Sony Electronics America, is het toestel gebruiksvriendelijk ontworpen.

Hawkins benadrukte dat de Sony Reader niet bedoeld is om de traditionele boeken te vervangen, maar wel als een complementaire markt. “De Sony Reader geeft lezers de mogelijkheid om een bibliotheek mee te nemen waar ze ook gaan,” voerde hij aan. Verwacht wordt dat de Sony Reader volgend jaar ook op de Europese markt zal verschijnen.

De Sony Reader zal ongeveer 350 dollar kosten. Beststellers zijn te koop voor een prijs van zes dollar en kunnen naar vijf verschillende toestellen overgeheveld worden. De batterijen zouden goed zijn voor 7.500 pagina’s en kunnen op vier uur tijd heropgeladen worden. De Sony Reader heeft een intern geheugen van 64 megabites, voldoende voor ongeveer tachtig boeken. Er is echter ook een memory card die honderden andere boeken kan bevatten.

Posted in informatica, media & cultuur | Reacties uitgeschakeld voor Sony Reader lanceert mobiele bibliotheek

Nog één miljard mensen zonder veilig drinkwater

Posted by managing21 on 28th september 2006

Steeds grotere bevolkingsgroepen hebben toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire basisvoorzieningen. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. Sinds 1990 zouden minstens 1,2 miljard een veilige waterbevoorrading hebben gekregen. Maar nog minstens één miljard mensen blijven daar nog altijd van verstoken, waarbij volgens Unicef vooral kinderen worden getroffen.

Unicef voert daarbij aan dat wereldwijd ongeveer 425 miljoen kinderen nog altijd geen toegang hebben tot veilig drinkbaar. Daarnaast moeten ongeveer 980 miljoen kinderen aanvaardbare sanitaire voorzieningen derven. Nochtans zijn kinderen hier volgens Unicef het meest kwetsbaar, want een gebrek aan veilig water betekent een zwaar gezondheidsprobleem. Jaarlijks sterven 1,5 miljoen kinderen aan diarree.

Het verbeteren van de waterveiligheid is één van de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Daarbij wordt er getracht om de armoede en honger tegen 2015 uit te roeien. Toegang tot veilig drinkwater is daarvan één aspect. Vooral in Zuid-Azië valt er volgens Unicef nog veel werk te leveren. Daar heeft nog altijd twee op drie mensen geen toegang tot de basisvoorzieningen.

Posted in derde wereld, voeding & horeca | Reacties uitgeschakeld voor Nog één miljard mensen zonder veilig drinkwater

Nog twee kandidaten voor SKA-telescoop

Posted by managing21 on 28th september 2006

De krachtigste telescoop ter wereld komt mogelijk in Australië of Zuid-Afrika te staan. Dat heeft projectleider Richard Schilizzi bekend gemaakt. De realisatie van de telescoop is een project van zeventien landen. Met het project is een investering van meer dan 787 miljoen euro gemoeid.

“Zowel Australië als Zuid-Afrika voldoen aan alle vereisten als locatie van de Square Kilometre Array (SKA) radiotelescoop,” aldus Richard Schilizzi. De telescoop zal bestaan uit duizenden kleine telescopen, verspreid over een gebied van drieduizend kilomter en een centraal gedeelte van vijf vierkante kilometer. De huidige telescopen bestaan slechts uit één enkele installatie.

De SKA-telescoop wordt vijftig keer gevoeliger dan de krachtigste radiotelescopen van de huidige generatie. Astronomen hopen dat de telescoop radiogolven zullen kunnen opvangen van de vorming van de eerste sterrenstelsels. De telescoop gaat ook de effecten van de zogenaamde zwarte gaten onderzoeken.

Australië heeft Mileura als centrale locatie voorgesteld, ongeveer honderd kilometer ten westen van Meekathara in West-Australië. De andere installaties zouden over het hele land worden verspreid, met zelfs een mogelijke uitbreiding naar Nieuw-Zeeland. Zuid-Afrika koos voor Karoo in de regio van Kaapstad, met andere installies in Botswana, Kenia, Madagascar, Mauritius, Mozambique, Namibië en Ghana.

Ook China en Argentinië-Brazilië hadden een dossier ingediend, maar werden niet weerhouden. De Verenigde Staten hadden eveneens hun kandidatuur gesteld, maar trokken die later weer in. De SKA-site moet in een dunbevolkt gebied worden geplaatst, zodat storende radiosignalen worden vermeden.

Een definitieve beslissing zou tegen het einde van dit decennium worden genomen. De bouw van de telescoop begint vermoedelijk in 2013 en duurt zeven jaar.

Posted in luchtvaart & ruimtevaart, wetenschap | Reacties uitgeschakeld voor Nog twee kandidaten voor SKA-telescoop

Amerikaans-Europees gegevensakkoord in de maak

Posted by managing21 on 28th september 2006

De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn dichtbij een nieuw akkoord over de uitwisseling van passagiersgegevens op vluchten van Europa naar Amerika. Dat hebben EU-diplomaten bevestigd. De Verenigde Staten hadden al gedreigd met zware boetes en het verlies van landingsrechten.

Het Europees Hof van Justitie vernietigde eerder dit jaar de bestaande afspraken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Die akkoorden waren volgens het Europees Hof in strijd waren met het Europese recht. Het Europees Hof gaf beide partijen tot uiterlijk 30 september om nieuwe afspraken te maken.

Ook de nieuwe overeenkomst verplicht Europese vliegmaatschappijen gedetailleerde informatie over hun passagiers te verstrekken aan de Amerikaanse autoriteiten, maar zonder dat de privacy van passagiers geschonden wordt op een manier die in strijd is met het EU-recht.

De Amerikaanse regering heeft gedreigd luchtvaartmaatschappijen boetes tot 6.000 dollar per passagier op te leggen als er geen persoonsgegevens worden verstrekt voor het vertrek naar de Verenigde Staten. Daarnaast kunnen maatschappijen hun Amerikaanse landingsrechten verliezen.

Posted in luchtvaart & ruimtevaart | Reacties uitgeschakeld voor Amerikaans-Europees gegevensakkoord in de maak

Terrorisme gepromoot op 4.500 websites

Posted by managing21 on 28th september 2006

Wereldwijd bestaan er 4.500 internetsites die worden gebruikt om strijders voor de jihad te ronselen. Dat stelt het Nederlands Europarlementslid Bas Belder van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Het internet speelt volgens hem voor islamitische terreurorganisaties een belangrijke rol bij de verspreiding van hun ideologie.

Organisaties als Al-Qaida gebruiken het internet volgens de Nederlandse politicus steeds meer omdat zij hun boodschap niet meer via de Arabische tv-zender Al Jazeera willen verspreiden. “Zij willen hun boodschap voortaan ongecensureerd en snel overbrengen,” aldus Belder, die er aan toevoegt dat het islamitische internetgebruik twee aspecten heeft.

Enerzijds proberen ze een psychologische intimidatie uit te voeren op de westerse wereld. “Anderzijds moet internet het succes van terroristen visualiseren en moslims enthousiast maken voor de jihad,” stipt hij aan. Belder stelt dat het misbruik van internet ook nauwelijks is tegen te gaan. “Als er één pagina wordt gesloten, duiken er meteen twee nieuwe op,” voert hij aan.

Vooral de bestrijding van chatrooms is volgens Belder bijzonder lastig. “Juist daar worden nochtans aanwijzingen voor gevechtstraining en reisroutes naar islamitische terreurbases doorgegeven,” merkt hij op. Als voorbeeld wijst hij naar Mohammed B., de moordenaar van de Nederlandse cineast Theo van Gogh. “Hij liet zich in aanzienlijke mate ideologisch inspireren door internet.”

“Volgens een Saoedische dissident bezoeken tienduizenden moslims de terreurwebsites dagelijks, al was het maar uit nieuwsgierigheid,” citeert het magazine Nu.nl het Nederlandse parlementslid.

Posted in internet, politiek | Reacties uitgeschakeld voor Terrorisme gepromoot op 4.500 websites

MIJARC wil meer landbouwers

Posted by managing21 on 28th september 2006

Het International Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth (MIJARC), een organisatie voor jonge plattelandsbewoners en landbouwers die actief is in 38 landen wereldwijd, heeft een internationale campagne gelanceerd om jongeren meer kansen te geven als landbouwer aan de slag te gaan.

Wereldwijd leven momenteel één miljard mensen tussen 15 en 25 jaar oud van de landbouw. Daarvan is 85 procent woonachtig in ontwikkelingslanden. Daar gaat de verhuis naar de steden echter onverminderd verder. De landbouwsector is in landelijke gebieden de voornaamste bron van inkomen en tewerkstelling. Om de vlucht naar de steden tegen te gaan, is het volgens het MIJARC dan ook belangrijk jongeren gronden ter beschikking te stellen.

Daarnaast moet volgens de organisatie onder meer ook werk gemaakt worden van watervoorziening, zaden, goedkope kredieten, vorming, infrastructuur, gezondheidszorg en gedecentraliseerde markten. MIJARC voerde tussen 2001 en 2004 vooral actie tegen voedseldumping en voor zelfvoorziening. De organisatie nam zo de praktijken van het IMF en Wereldbank op de korrel.

Posted in derde wereld, landbouw | Reacties uitgeschakeld voor MIJARC wil meer landbouwers

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 28th september 2006

Shell en de Argentijnse regering zijn elkaar weer in de haren gevlogen. De oliegigant wordt gedwongen de verkoop van VPower-Diesel te staken, een duurdere luxediesel die Shell vorige week op de Argentijnse markt lanceerde. De Argentijnen beschouwen de introductie als verkapte prijshoging die ingaat tegen de bevriezing van brandstofprijzen. De regering-Kirchner voert een kruistocht tegen inflatie en schuwt niet in te grijpen in de prijzen van shampoo, pennen en rundvlees. Kirchner riep vorig jaar al met succes op tot een nationale boycot van Shell totdat het bedrijf een prijsverhoging bij de pomp introk. Het Argentijnse Secretariaat van Energie heeft nu een resolutie uitgebracht die met terugwerkende kracht toestemming vereist voor de introductie van nieuwe brandstoffen. Shell moet deze toestemming binnen tien dagen verkrijgen en de motorvriendelijke diesel intussen van de markt halen.

Griekenland neemt weldra een deel van de illegale economie op in de nationale rekeningen. Daardoor zal het bruto binnenlands product (bbp) met meer dan 10 procent stijgen. De Europese Commissie waarschuwt dat zij de nieuwe Griekse cijfers grondig zal bestuderen. “Het herziene bbp zal rekening houden met illegale activiteiten, zoals smokkel van sigaretten en alcohol, prostitutie en witwassen van geld. Ook fiscale fraude wordt verrekend,” zegt topman Manolis Kontopyrakis in een interview met het persbureau Reuters. Hij merkte op dat de toename van het bbp het begrotingstekort zal doen dalen. Maar hij beklemtoonde dat de herziening niet als doel heeft de begrotingsnormen te omzeilen. De Europese Commissie onderstreept dat zij de nieuwe cijfers niet zomaar zal aanvaarden. Griekenland beloofde zijn begrotingstekort dit jaar te verlagen tot 2,6 procent van het bbp, tegenover 4,5 procent vorig jaar.

Pakistan heeft grootse plannen met twee eilanden in de buurt van de havenstad Karachi. Het land wil de eilanden Bundal en Buddo een gedaanteverandering laten ondergaan en omvormen tot een metropool. Met de ontwikkeling is een bedrag gemoeid van 43 miljard dollar. De autoriteiten van Pakistan hebben in beginsel het groene licht gegeven voor het project, dat voorziet in de bouw van onder meer kantoren, scholen, woningen en attractieparken. Een projectontwikkelaar uit Dubai heeft opdracht gekregen de bouwactiviteiten voor zijn rekening te nemen. Tussen nu en drie maanden moeten de zaak juridisch rond zijn. De projectontwikkelaar uit Dubai, Emaar Properties, zal een aandeel van 85 procent hebben in de ontwikkeling van Bundal en Buddo. De overige 15 procent blijf in handen van de Pakistaanse autoriteiten. De ontwikkeling van de twee Pakistaanse eilanden zal dertien jaar duren.

De Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian is geïnteresseerd in de aankoop van nog eens twaalf miljoen aandelen in de Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM). Daarmee zou hij zijn belang in het noodlijdende autoconcern tot 12 procent opkrikken. Kerkorian heeft via zijn houdstermaatschappij Tracinda al 56 miljoen aandelen GM in bezit, ofwel 9,9 procent. Hij is daarmee de op drie na grootste aandeelhouder bij GM. De investeerder liet in een brief aan GM weten dat hij zes miljoen aandelen extra wil kopen. Daarnaast overweegt hij de aankoop van nog eens zes miljoen stukken. Kerkorian liet verder weten dat hij nog steeds een sterk voorstander is van een strategische alliantie van GM en Renault/Nissan. Kerkorian zette GM deze zomer onder druk om met Renault en Nissan onderhandelingen aan te gaan over een mogelijke alliantie. Hij stelde toen voor dat Renault en Nissan een belang van 20 procent in GM zouden nemen.

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) gaat onderzoeken of de Verenigde Staten illegale landbouwsubsidies hebben verstrekt. Twee jaar geleden achtte een geschillencommissie van de WTO een aantal van deze subsidies onwettig. Volgens Brazilië hebben de Verenigde Staten zich echter niet volledig gehouden aan de eisen die de commissie stelde. De Verenigde Staten hebben na de WTO-uitspraak een regeling geschrapt die onder meer voorzag in het verstrekken van exportsubsidies. Daarnaast kwam er een einde aan subsidies voor katoenverwerkers, die zo binnenlandse katoen konden kopen in plaats van buitenlandse.Volgens Brazilië zijn andere vormen van steun echter overeind gebleven, waaronder leningen voor marketingdoeleinden. Mocht Brazilië door de WTO in het gelijk worden gesteld, dan zou het land voor miljarden dollars aan invoerheffingen kunnen instellen op goederen uit de Verenigde Staten.

Drie op de vijf Amerikaanse internetters heeft in juli online video gekeken. In totaal hebben 107 miljoen mensen video’s gedownload of gestreamd. Dat blijkt uit onderzoek van ComScore Media Metrix. In juli zijn bijna 7,2 miljard video’s online bekeken of binnengehaald. De meeste clips werden bekeken bij Yahoo met 38 miljoen unieke gebruikers, gevolgd door MySpace.com met 37 miljoen en YouTube met 31 miljoen. AOL dat meer mensen naar zijn sites hoopt te trekken met zijn videoaanbod, is het net niet gelukt om in de top 3 te komen. Met 26 miljoen gebruikers staat de unit van Time Warner op nummer vier, waarmee het wel Microsoft, Viacom en Google voor blijft.

De familie Mittal zal volgend jaar een bedrag van 780 miljoen dollar opstrijken uit de dividendbetaling van het nieuwe bedrijf Arcelor Mittal. Het staalconcern gaf in een presentatie aan beleggers de garantie af om vanaf 2007 een dividend te betalen van 1,30 dollar per aandeel. Op een volledig verwaterde basis, zal de familie Mittal een belang van 43,5 procent in het bedrijf hebben. De onderneming verwacht in 2008 een winst te realiseren van 20 miljard dollar. Arcelor Mittal liet weten dat het jaarlijks 30 procent van zijn nettowinst zal uitbetalen aan de aandeelhouders. Als het jaarlijkse dividend van 1,30 dollar per aandeel onder die 30 procent valt, zou het bedrijf een aandeleninkoopprogramma kunnen starten totdat het pay out-niveau wordt bereikt.

Op het Parijse autosalon is de Italiaanse autogroep Fiat een van de zeldzame Europese autobouwers die reden hebben om champagne te laten vloeien en te toosten op het commerciële succes. Fiat denkt tot het einde van het jaar zijn huidige groeiritme van 23 procent van de verkoop in Europa te kunnen aanhouden. “Twee jaar geleden zou niemand een cent ingezet hebben op ons,” zo zei de topman van het Italiaanse merk, Luca de Meo. “Vandaag draaien de fabrieken op volle toeren.” De opmars van Fiat is te danken aan het succes van het model Grande Punto. Toch mag Fiat niet op zijn lauweren rusten, want analisten waarschuwen er voor dat de goede resultaten van Fiat fragiel zijn, omdat ze voornamelijk berusten op het succes van één enkel model. Fiat zag zijn marktaandeel in Europa eind augustus stijgen tot 6,4 procent, tegenover 5,5 procent een jaar eerder. In Italië haalde de groep eind 2005 een marktaandeel van boven de 30 procent. Die drempel was als sinds begin 2004 niet meer bereikt.

Autobouwer Ford wil met het nieuwe middenklassemodel Mondeo verloren klanten terugwinnen. “De Mondeo is ons vlaggenschip waar vier miljoen klanten op wachten,” zei John Fleming, hoofd van Ford Europa donderdag op het autosalon in Parijs. Een concreet streefcijfer noemde hij niet. De productie van de Mondeo gaat in januari van start in de Ford-fabriek in Genk. Van de breakversie zijn inmiddels al foto’s bekend. Het model verschijnt eind mei 2007 op de markt. De Mondeo deelt de basisstructuur met de limousines S-Max en Galaxy. Het aantal kopers in dit segment daalt echter steeds meer omdat vele kopers van middenklassemodellen (gezinnen met kinderen en zakenlui) steeds vaker voor monovolumes of luxueuze terreinwagens kiezen.

De Britse miljardair Richard Branson wil dat binnen de komende decennia miljoenen mensen een ruimtereis gaan maken. Hij beloofde te zullen ijveren voor een democratisering van de toegang tot de ruimte. De oprichter van Virgin verzekerde op een persconferentie ook dat de voor Virgin Galactic ontwikkelde technologie ook ten dienste kan staan van de luchtvaart en bijvoorbeeld de vlucht tussen Londen en Sydney tot een half uur kan reduceren. Het ruimtetuig is momenteel in ontwikkeling bij Scaled Composites in de Mojavewoestijn. Virgin Galactic wil vanaf begin 2009 toeristen in de ruimte brengen. Het ruimtetuig, dat de ontwerpers als het milieuvriendelijkst mogelijk houden, zal een tuig zijn dat op de rug van een vliegtuig wordt meegenomen. Zes passagiers en twee piloten klimmen vervolgens tot 120 km hoogte, om een kwartier tijd gewichtloos te zijn. Een ticket kost 200.000 dollar, duizenden mensen betoonden reeds interesse en tweehonderd betaalden reeds, aldus de ondernemer. “Dat is uiteraard een hoog bedrag. Maar wij hebben veel pioniers die willen betalen en het project financieren zodat op termijn de kostprijs moet kunnen dalen,” aldus Branson. “Ons doel is de commerciële leefbaarheid van een veilig lanceersysteem aan te tonen dat uitrusting en wetenschap naar de ruimte kan brengen, alsmede mensen. Wij hopen dat miljoenen mensen naar de ruimte zullen reizen.”

Meer Nieuws

Posted in nieuwsoverzicht | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Voor vrouwen is internet persoonlijker

Posted by managing21 on 27th september 2006

Vrouwen gaan anders om met het internet anders dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van Pigsback.com. Daarbij wordt gesteld dat vrouwen online zoeken naar interactie en binding en een emotionele band ontwikkelen met een merk. Mannen gebruiken het internet daarentegen eerder als een zakenmiddel.

“Bijna de helft van de internetgebruikers is nu vrouw;” schrijft het magazine Marketing Week. “Contact met andere mensen is voor hen belangrijk. Zo bestaat bijna tweederde van de forumdeelnemers uit vrouwen. Ze willen daarbij beloond worden voor hun bezoek. Het aanbieden van waardevolle informatie, aanbiedingen of bonuspuntenprogramma’s scoort bij een vrouwelijk publiek ook goed.”

Daarnaast stellen de onderzoekers dat vrouwen e-mail gebruiken om contacten te onderhouden. “De berichten die zij sturen, hebben vaker een persoonlijk karakter,” voeren ze aan. Mannen nemen volgens heen vaker deel aan online games, downloaden muziek en luisteren naar internetradio. Mannen reageren ook sterker op advertenties via buttons en banners.

Posted in internet | Reacties uitgeschakeld voor Voor vrouwen is internet persoonlijker

Pornovideo wordt ook online succes

Posted by managing21 on 27th september 2006

De porno-industrie was lange tijd de meest succesvolle online sector en probeert dat kunststukje nu nog eens over te doen op het mobiele netwerk. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Juniper Research over de verwachtingen rond mobiele seks tijdens de volgende vijf jaar.

Dit jaar vertegenwoordigt deze sector wereldwijd ongeveer 1,4 miljard dollar. Over vijf jaar zal die omzet volgens Juniper echter gegroeid zijn tot 3,3 miljard dollar. Dat betekent een toename met 19 procent per jaar. “Dat is wel hoog, maar niet explosief,” aldus de onderzoekers. “Mobiele providers zijn immers bezorgd over de blootstelling van kinderen en bovendien moet rekening gehouden worden met een beperkende regelgeving.”

In het totaal heeft tekst nu nog een aandeel van 20 procent in de mobiele seksindustrie, maar dat aandeel zal over vijf jaar gedaald zijn tot zeven procent. “Seksplaatjes nemen nu een aandeel van 30 procent, maar ook dat aandeel zal dalen naar 21 procent,” aldus de onderzoekers. “Video zal zijn aandeel echter zien groeien van 50 tot straks 72 procent en een omzet halen van 2,4 miljard dollar.”

Europa zal volgens Juniper daarbij een aandeel hebben van bijna 40 procent, gevolgd door Azië (33 procent) en Noord-Amerika (17 procent). Juniper stelt dat ook seks, net zoals gokken en games, een online succes zal worden. “Mobiele porno trekt weer nieuwe groepen kijkers aan die de mogelijkheid zien om met hun mobiel meer privé te genieten dan met andere media, waarbij ook anderen mogelijk in hun beeldscherm kunnen blikken of hen kunnen zien als ze een dvd willen huren.”

Posted in internet, media & cultuur, telecom | Reacties uitgeschakeld voor Pornovideo wordt ook online succes

T-Mobile gaat toch door met sponsoring

Posted by managing21 on 27th september 2006

Ondanks alle dopingperikelen rond zijn gewezen topman Jan Ulrich, heeft het Duitse telecombedrijf T-Mobile toch besloten om het contract met zijn professionele wielerploeg tot 2010 te verlengen. Dat gebeurt wel met een compleet vernieuwde structuur en andere renners. Ook de ambities werden bijgeschaafd.

Toprenner Jan Ullrich werd vlak voor de Ronde van Frankrijk uit de Tourploeg gehaald omdat zijn naam op de beruchte lijst van dopingarts Fuentes voorkwam. Ook zijn Spaanse teamgenoot Oscar Sevilla en de persoonlijke begeleider van Ullrich, Rudy Pevenage, werden om dezelfde redenen per direct op non-actief gesteld.

“We hebben overwogen ermee te stoppen,” gaf financieel directeur Thomas Winkler toe. “Maar het is niet goed om weg te rennen. We geloven in een zuivere toekomst van de wielersport.” De wielerformatie kreeg een nieuwe leiding en veel nieuwe renners. Manager Olaf Ludwig werd eerder al bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de Amerikaan Bob Stapleton en de Duitser Rolf Aldag. Ook werden een aantal nieuwe ploegleiders in dienst genomen.

“Het seizoen zal voor T-Mobile zeker niet het meest succesvolle jaar worden,” aldus Aldag. “Maar wat is succes? Aanvallend rijden en daarmee sympathie winnen, betekent voor mij ook succes.”

Posted in reclame & marketing, sport | Reacties uitgeschakeld voor T-Mobile gaat toch door met sponsoring