managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for maart, 2019

Gurugram de meest vervuilde stad van de wereld

Posted by managing21 on 31st maart 2019

De Indiase stad Gurugram heeft de meest vervuilde lucht van de hele wereld. Dat blijkt uit een rapport van de milieuvereniging Greenpeace en IQ AirVisual. Op de tweede plaats staat Ghaziabad, eveneens in India gelegen. Uit het onderzoek blijkt dat de tien meest vervuilde steden van de wereld allemaal in India, Pakistan of China moeten worden gezocht. Negenenegentig van de honderd meest vervuilde steden van de wereld bevinden zich in Azië. Daarbij wordt echter wel opgemerkt dat de omstandigheden in China een verbetering hebben gekend. In Europa blijkt de verontreiniging het ergste te zijn in de Balkan.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Gurugram de meest vervuilde stad van de wereld

Geen enkele online sector ontsnapt aan aanvallen fraudeurs

Posted by managing21 on 31st maart 2019

Nagenoeg alle online economische sectoren worden geconfronteerd met de diefstal van persoonlijke data. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Forter. De grootste toename werd opgetekend bij de verkoop van voeding en drank (79 procent), gevolgd door elektronica (73 procent), digitale goederen (66 procent), textiel en accessoires (47 procent), luxe (19 procent) en toerisme (19 procent). Er is volgens de onderzoekers een duidelijke verklaring voor deze rangschikking. De meeste aankopen van voeding en drank zijn immers minder duur dan luxe of toerisme. Er is dan ook minder kans dat het slachtoffer verdere stappen zal ondernemen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Geen enkele online sector ontsnapt aan aanvallen fraudeurs

Bankensector moet mobiele beleving versterken

Posted by managing21 on 31st maart 2019

Mobiele platformen kunnen de klantentrouw in de bankensector nog gevoelig versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Clarabridge bij bankklanten in de Verenigde Staten. De onderzoekers merken op dat de bankenwereld nu al op een hoge klantentrouw kan rekenen, maar benadrukken dat een verdere optimalisering zeker nog tot de mogelijkheden behoort. Vooral mobiel bankieren kan daarbij volgens Clarabridge een belangrijk instrument zijn. Opgemerkt wordt dat klanten momenteel nog altijd meer gebruik maken van externe digitale betaaloplossing dan beroep te doen op de alternatieven die door de banken worden aangeboden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Bankensector moet mobiele beleving versterken

Vele reizigers hebben schrik voor zelfrijdende wagens

Posted by managing21 on 31st maart 2019

Vele consumenten blijven wantrouwig tegenover zelfrijdende wagens. Dat blijkt uit een onderzoek van de American Automobile Association (AAA), gebaseerd op een enquête bij duizend consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat 71 procent van de ondervraagden toegeeft schrik te hebben om met een volledig zelfrijdende auto mee te rijden. Die angst is volgens de onderzoekers duidelijk verergerd wegens een aantal incidenten die de voorbije periode met zelfrijdende wagens moesten worden geregistreerd. Een jaar geleden toonde immers slechts 63 procent van de respondenten angst voor het geautomatiseerde personenvervoer.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Vele reizigers hebben schrik voor zelfrijdende wagens

Ook Star Wars heeft problemen met vrouwelijk leiderschap

Posted by managing21 on 31st maart 2019

Ook in de geschiedenis van de televisieserie Star Wars kon een duidelijke neiging naar objectivering van de vrouw worden opgemerkt. Het is daarvoor voldoende om te kijken naar de evolutie in de kostuums en de status van de vrouwelijke hoofdpersonages Padmé en Leia. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Florida State University. Deze verschuivingen zijn volgens de onderzoekers gelinkt aan de evolutie in de karakters van de personages. Terwijl Padmé en Leia in eerste instantie als politieke leiders naar voor komen, neigen ze nadien meer naar een passieve rol als romantische partner.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Ook Star Wars heeft problemen met vrouwelijk leiderschap

Emotionele uitputting belangrijke bedreiging voor ondernemerschap

Posted by managing21 on 31st maart 2019

Een emotionele uitputting door ambigue rollen en conflicten tussen werk en gezin kan ertoe leiden dat veel ondernemers uiteindelijk hun bedrijf verlaten of sluiten, zelfs wanneer hun activiteiten winstgevend blijken te zijn. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de Ball State University, gebaseerd op een enquête bij vierhonderd ondernemers in de Verenigde Staten en Australië. De onderzoekers dringen er bij ondernemers op aan een mentor of coach te zoeken die kan helpen met de mentale en persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer. Daarbij wordt gewezen naar eerdere generaties, die in deze problematiek al expertise hebben opgedaan.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Emotionele uitputting belangrijke bedreiging voor ondernemerschap

Verfijnde instrumenten cruciaal in menselijke evolutie

Posted by managing21 on 31st maart 2019

De mens wordt gekenmerkt door zijn vermogen om kleine gereedschappen te maken. Terwijl apen onder meer stenen en takken als werktuigen gebruikten, kon de mens uit allerlei materialen onder meer wapens zoals pijlen en messen vervaardigen. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Emory University en de Stony Brook University. Volgens de wetenschappers hebben die vaardigheden een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van de mensheid. Het gebruik van verfijnde werktuigen door de mens gaat volgens de onderzoekers minstens 2,6 miljoen jaren terug.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Verfijnde instrumenten cruciaal in menselijke evolutie

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st maart 2019

Luchthavenafhandelaar Dnata uit Dubai heeft op Brussels Airport een nieuw cargocentrum geopend. Dnata investeerde een bedrag van 9 miljoen dollar in zijn Brusselse vestiging, waar een honderdtal banen worden gecreëerd. Het nieuwe centrum zal 125.000 ton cargo per jaar kunnen verwerken. Er komt ook een nauwe samenwerking met Amsterdam Airport Schiphol, waar Dnata ook services levert voor drieëndertig maatschappijen. De eerste klant van Dnata op Brussels Airport is Singapore Airlines, die acht keer per week een verbinding tussen beide steden opzet. Daarbij wordt rekening gehouden met een jaarlijks vrachtvolume van 45.000 ton cargo. Dnata is actief in vertien landen.

Bandenfabrikant International Tire Company (ITC) uit Wommelgem wordt overgenomen door de Franse groep Michelin. Financiële details over de transactie werden niet gemeld. De Belgische groep levert vooral banden voor industriële voertuigen, zoals heftrucks en grondverzetmachines – Medewerkers van de Europese vliegtuigbouwer Airbus hebben zich mogelijk jarenlang schuldig gemaakt aan fraude bij de verkoop van vliegtuigen aan EgyptAir. Dat hebben Duitse media. De Franse justitie zou al enkele tijd met een onderzoek naar mogelijke fraude bezig zijn – Vlaanderen heeft vorig jaar 14 miljoen toeristen ontvangen. Dat betekent een stijging met 9 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Ben Weyts, Vlaams minister van toerisme. Er waren 2,4 miljoen overnachtingen geteld. Dat was een stijging met 8 procent.

De modegroep Hennes & Mauritz (H&M) wil tegen eind volgend decennium nog uitsluitend met duurzame materialen werken. Tegelijkertijd wordt onmiddellijk gestopt met het gebruik van kasjmier. Momenteel zijn 57 procent van de gebruikte grondstoffen bij de groep van duurzame origine – Het einde van het fiscaal voordeel voor bedrijfswagens zou de Belgische schatkist 1,9 miljard euro opleveren. Het autoverkeer zou tegelijkertijd met 3,6 procent verminderen. Dat heeft het Planbureau gemeld. Het openbaar zou met 6,7 procent toenemen – Het Nederlandse bedrijf TomTom lanceert een navigatiesysteem dat de auto toelaat te communiceren met domotica. Het systeem Go Premium laat de auto onder toe om commando’s te sturen naar de garagedeuren, verlichting of andere toepassingen in de woning.

Het Nederlandse bedrijf Royal Delft, fabrikant van aardewerk, heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 6,2 miljoen euro. Dat was een stijging met 14 procent tegenover het jaar voordien. Er was een winst van 4,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 110.000 euro het jaar voordien – Het Japanse effectenhuis Nomura heeft plannen om in Europa en de Verenigde Staten meer dan honderd banen te schrappen. De transactie moet Nomura helpen zijn buitenlandse verliezen te beperken. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld – Deutsche Bank zou met een kapitaaloperatie een bedrag tussen 3 miljard euro en 10 miljard euro willen ophalen. Die operatie zou kaderen in de fusie die Deutsche Bank met Commerzbank zou overwegen. Dat hebben bronnen tegenover de krant Financial Times gemeld.

In Frankrijk wordt Maxime Lombardini, voorzitter van het telecombedrijf, verdacht van handel met voorkennis. De Franse financiële toezichthouder zou Lombardini een boete van 1 miljoen euro willen opleggen. Ook van Iliad zou een boete van 0,5 miljoen euro worden geëist – Het Amerikaanse Wabco, toeleverancier van de autosector, wordt overgenomen door zijn Duitse sectorgenoot ZF Friedrichshafen. Wabco is fabrikant van elektronische transmissiesystemen voor vrachtwagens. Wabo nam vijf jaar geleden de Belgische groep Transics – Unilever en Colgate-Palmolive zijn kandidaat om de divisie huidverzorging van hun sectorgenoot Nestlé over te nemen. L’Oréal zou al zijn afgehaakt, maar er dingen ook nog meerdere investeringsmaatschappijen mee naar de divisie.

De IJslandse lagekostenmaatschappij Wow Air heeft zijn activiteiten stopgezet. De maatschappij zocht de voorbije maanden tevergeefs naar nieuwe investeerders en bijkomende financiële middelen. Gewag wordt gemaakt van overambitieuze groeiplannen – De Amerikaanse fitnessketen Equinox wil in New York een eerste hotel openen. Het hotel wordt ingeplant in Hudson Yards, een nieuwe wijk in Manhattan. Daarna zouden nog vestigingen volgen in Los Angeles, Seattle, Chicago en Houston.In Doha heeft het Nationaal Museum van Qatar officieel zijn deuren geopend. Het complex werd ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Het nieuwe museum heeft een oppervlakte van 53.000 vierkante meter en bevindt zich naast het historisch paleis van sheikh Abdullah bin Jassim Al Thani.

</p><p>

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Mannen laten zich door placebo makkelijker misleiden dan vrouwen

Posted by managing21 on 30th maart 2019

Mannen laten zich door een placebo gemakkelijker misleiden dan vrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Arctic University of Norway, gebaseerd op experimenten bij een groep mannen en vrouwen tussen achttien en veertig jaar, die de opdracht kregen een warm instrument aan te raken. Mannelijke proefpersonen die een placebo hadden gekregen, bleken daadwerkelijk te getuigen minder pijn te voelen. Het effect kon volgens de onderzoekers ook in hersenscans van de betrokkenen worden opgetekend. Bij vrouwen bleek de placebo daarentegen geen enkel effect te hebben.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Mannen laten zich door placebo makkelijker misleiden dan vrouwen

Mobiel platform belangrijk instrument bij zoektocht nieuwe auto

Posted by managing21 on 30th maart 2019

Voor vele consumenten zijn smartphones bij de zoektocht naar een nieuwe auto van groot belang. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent AdColony. De onderzoekers stelden verder vast dat 61 procent bij de zoektocht naar een nieuwe auto interesse toont in relevante reclame. Bovendien zou 70 procent mobiele video overwegen om bepaalde karakteristieke kenmerken van de auto’s beter te kunnen ervaren. Er werd ook vastgesteld dat 60 procent van de ondervraagden na een online zoektocht naar een nieuwe wagen, een bereidheid tonen om een dealer te bezoeken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Mobiel platform belangrijk instrument bij zoektocht nieuwe auto