managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for juli, 2018

Start visserij zorgde ook voor introductie pottenbakkers

Posted by managing21 on 31st juli 2018

De opkomst van de pottenbakkerij kan wellicht worden gelinkt aan de toename van de visserij op het einde van de laatste ijstijd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of York. De vondst biedt meer duidelijkheid over de manier waarop de vroege mens voeding bewaarde en bewerkte.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Start visserij zorgde ook voor introductie pottenbakkers

Live evenementen aantrekkingspunten voor betalende online video

Posted by managing21 on 31st juli 2018

Live evenementen zijn voor vele consumenten een belangrijke reden om een betalend abonnement op digitale video te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent FreeWheel naar de online videoconsumptie bij de Amerikaanse bevolking. Daarbij kan ook een sterke mobiele groei worden gemeld.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Live evenementen aantrekkingspunten voor betalende online video

Sociale netwerken kunnen bij natuurrampen levensreddend zijn

Posted by managing21 on 31st juli 2018

Sociale netwerken kunnen bij natuurrampen levensreddend zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Northeastern University en de Stanford University. Bewoners met grotere sociale netwerken zouden volgens de onderzoekers bij gevaar sneller tot een evacuatie beslissen.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Sociale netwerken kunnen bij natuurrampen levensreddend zijn

Brood is al minstens veertienduizend jaar oud

Posted by managing21 on 31st juli 2018

Op een archeologische site in het noordoosten van Jordanië hebben wetenschappers de restanten van een brood gevonden dat 14.400 jaar geleden door jager-verzamelaars werd gebakken. De site vertegenwoordigt daarmee de oudste vindplaats van brood en gaat minstens vierduizend jaar vooraf aan het begin van de landbouw. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Copenhagen, het University College London en de University of Cambridge.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Brood is al minstens veertienduizend jaar oud

Reclame is een wereld zonder alleenstaande vrouwen

Posted by managing21 on 31st juli 2018

Steeds meer vrouwen verkiezen een leven als alleenstaande, maar dat beeld vinden zij in de reclame niet terug. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Hill Holiday bij meer dan twaalfhonderd vrijgezellen tussen dertig en vijfenveertig jaar in de Verenigde Staten.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Reclame is een wereld zonder alleenstaande vrouwen

Toekomst voeding vraagt vooral personalisering en duurzaamheid

Posted by managing21 on 31st juli 2018

De voedingsindustrie zal de volgende periode worden gekenmerkt worden door een streven naar personalisering, duurzaamheid en intelligente verpakkingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Tetra Pak. Andere cruciale concepten zijn thuislevering, innoverende technologieën en superieure prestaties.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Toekomst voeding vraagt vooral personalisering en duurzaamheid

Brutale email reikt verder dan de individuele bestemmeling

Posted by managing21 on 31st juli 2018

De impact van een brutaal taalgebruik in email-boodschappen reikt vaak verder dan de individuele bestemmeling. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois en de Johannes Gutenberg University.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Brutale email reikt verder dan de individuele bestemmeling

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st juli 2018

De Zwitserse bank Crédit Suisse hevelt een vijftigtal arbeidsplaatsen van Londen over naar Madrid. De maatregel moet de instelling toelaten om klanten en markten binnen de Europese Unie te kunnen blijven bedienen indien het tot een harde brexit zou komen. Dat heeft een woordvoerder van Crédit Suisse tegenover het Spaanse persbureau Efe gezegd. De woordvoerder benadrukte wel dat Londen ook na de brexit voor Crédit Suisse een belangrijke locatie zal blijven, maar toch zou de Zwitserse instellingen nog meer transfers naar andere Europese metropolen, waaronder Frankfurt overwegen. Crédit Suisse heeft momenteel in Madrid ongeveer 240 bankiers in dienst.

Zonnepanelen hebben in België tijdens de maand juli een absoluut record energie geproduceerd. Dat heeft Eneco Solar, installateur van zonnepanelen, tegenover de krant De Tijd bevestigd. Verwacht wordt dat ook een nieuw jaarrecord zal kunnen worden gemeld – Het Franse mediaconcern Vivendi wil maximaal 50 procent van zijn participatie in het muziekbedrijf Universal Music van de hand doen. Universal Music is het grootste muzieklabel van de wereld. De waarde van het bedrijf wordt geraamd op een bedrag van 20,6 miljard euro – De Franse drankengroep Vranken-Pommery heeft bij institutionele beleggers met obligaties een bedrag van 50 miljoen euro opgehaald. Er werden geen details verstrekt over de mogelijke aanwending van de bijkomende financiële middelen.

De Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com neemt zijn Israëlische sectorgenoot 10bis over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 135 miljoen euro. Het Israëlische bedrijf voerde vorig jaar 15,2 miljoen bestellingen uit met een waarde van meer dan 140 miljoen euro – Het farmabedrijf Mithra heeft de distributielicenties van zijn generische contraceptiva in België en Luxemburg verkocht aan de groep Ceres Pharma van Marc Coucke. Mithra ontvangt voor de licentie in eerste instantie een bedrag van 20 miljoen euro. Dat bedrag kan op termijn worden verdubbeld – Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in België nog 11.057 nieuwe wagens met dieselaandrijving verkocht. Het aandeel van diesel op de Belgische automarkt neemt steeds verder af. In totaal werden in België tijdens de eerste jaarhelft 88.714 nieuwe wagens verkocht.

In China zullen bij buitenlandse strategische investeringen in beursgenoteerde bedrijven systematisch een nationaal veiligheidsonderzoek worden uitgevoerd. Dat staat in plannen die door het Chinese ministerie van handel worden voorbereid – In Spanje hebben de taxichauffeurs een grote stakingsoperatie georganiseerd. Geëist wordt dat de Spaanse overheid strenger optreedt tegen de activiteiten van platformen zoals Uber. De actie startte in Barcelona, maar werd al snel naar andere locaties uitgebreid – Touroperator Thomas Cook heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,5 miljard pond. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst liep met 3 procent terug tot 443 miljoen pond.

Het Britse energieconcern British Petroleum heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 76,9 miljard dollar, tegenover 57,37 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 684 miljoen dollar naar 2,8 miljard dollar – Luchthaven Brussels Airport heeft gisteren de drukste dag uit zijn geschiedenis geregistreerd. In totaal werden 96.000 reizigers ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven bevestigd. Gewezen wordt naar wisselende vakantieperiodes en het festival Tomorrowland – Het Belgische chemiebedrijf Solvay heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 5,09 miljard euro, tegenover meer dan 5,18 miljard euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met 2,8 procent terug tot 1,15 miljard euro.

De Franse farmagroep Sanofi heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 8,2 miljard euro. Dat betekende een daling met bijna 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel met 8 procent terug tot 1,6 miljard euro – De Zwitserse bank Credit Suisse heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 5,6 miljard Zwitserse frank inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kende een verdubbeling tot 647 miljoen frank – De Zuid-Koreaanse elektronicagroep Samsung heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 58,5 biljoen won (52,2 miljard dollar), tegenover 61 miljoen won inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 11,05 biljoen won naar 11,04 biljoen won.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Sociale media dienen vooral voor contact met familie en vrienden

Posted by managing21 on 28th juli 2018

Sociale media blijven in de eerste plaats een platform om met familie en vrienden contact te onderhouden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Edelman op basis van een enquête bij negenduizend consumenten in negen landen. Entertainment staat op de tweede plaats, gevolgd door nieuws en informatie.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Sociale media dienen vooral voor contact met familie en vrienden

Ongelijkheid blijft in Azië een groot probleem

Posted by managing21 on 28th juli 2018

In Azië blijft nog altijd een grote genderongelijkheid bestaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van Campaign Asia-Pacific en consulent kantar, gebaseerd op een enquête bij meer dan driehonderd werknemers uit de reclamesector. Er blijkt wel een groter bewustzijn over de ongelijkheid, maar dat vertaalt zich niet in initiatieven.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Ongelijkheid blijft in Azië een groot probleem