managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for augustus, 2019

Grotere ecommerce-concurrentie voor Amazon

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

In de Verenigde Staten is de e-commerce voor consumptiegoederen in amper twee jaar met 76 procent gegroeid. In die stijging had Amazon met 33 procent het grootste deel, maar het bedrijf moet rekening houden met een toenemende concurrentie. Dat zegt een onderzoek van consultant Nielsen. Twee jaar geleden eiste Amazon 43 procent van de totale omzet op, maar dat aandeel is nu gedaald tot 39 procent. Walmart daarentegen zag zijn aandeel groeien van 2 procent naar 6 procent, terwijl Instartcart een verdubbeling kende tot 8 procent. Ook Ook Chewy.com, Target en Kroger zijn winnaars. Deze partijen hebben niet alleen marktaandeel van Amazon overgenomen, maar ook van alle andere retailers.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Grotere ecommerce-concurrentie voor Amazon

Europa moet zich opmaken voor nieuwe generatie desinformatie

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

De Europese Commissie moet zich voorbereiden op de aanvallen van een nieuwe generatie desinformatie. Dat zegt het rechtenplatform Avaaz, dat erop wijst dat de desinformatie steeds meer geavanceerde campagnes opzet. Zonder voldoende regelgeving kunnen deze campagnes zich volgens Avaaz gemakkelijk ontwikkelen. Avaaz merkt daarbij op dat de keuze van de Europese Commissie om vooral op de zelfregulering van de sociale mediaplatformen te rekenen, niet meer voldoende is gebleken. Vier jaar geleden riep de Europese Commissie met zijn nieuwe divisie East Stratcom een entiteit in het leven om het probleem efficiënter aan te pakken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Europa moet zich opmaken voor nieuwe generatie desinformatie

Gazprom ziet uitvoer naar Europa terugvallen

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

De Russische energiegroep Gazprom heeft voor het eerst toegegeven dat zijn gasexport naar Europa dit jaar met een daling zal worden geconfronteerd. Dat kan niet alleen wegen op de resultaten van het concern, maar ook op de Russische economie. Gazprom is immers een staatsbedrijf en zijn inkomsten vertegenwoordigen meer dan 5 procent van de Russische economie. Gazprom genereert tweederde van zijn totale inkomsten uit zijn export naar Europa en Turkije. Vorig jaar werd daarbij voor de eerste keer een volume van meer dan 200 miljard kubieke meter uitgevoerd. Dit jaar is er echter een gestage daling opgetreden. Dat heeft verscheidene oorzaken.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Gazprom ziet uitvoer naar Europa terugvallen

Meer Nazi-slachtoffers kunnen Duits staatsburgerschap krijgen

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

Nakomelingen van personen die voor het Nazi-regime destijds uit Duitsland naar het buitenland zijn weggevlucht, kunnen voortaan gemakkelijker het Duitse staatsburgerschap aanvragen. Daarvoor heeft de Duitse regering twee nieuwe decreten uitgevaardigd. Britse afstammelingen van vooral joodse vluchtelingen hadden de aanpassing gevraagd. Sinds enkele jaren is het aantal aanvragen voor het Duitse staatsburgerschap door nazaten van vroegere vluchtelingen gevoelig toegenomen. Dat wordt onder meer toegeschreven aan de beslissing van Groot-Brittannië om zich uit de Europese Unie terug te trekken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Meer Nazi-slachtoffers kunnen Duits staatsburgerschap krijgen

Kwaliteit videostreams gaat verder vooruit

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

De kwaliteit en betrouwbaarheid van de online videodiensten blijven verbeteren. Dat zegt een rapport van Conviva, waarin duidelijk wordt gemaakt dat op een jaar tijd alle kwaliteitskenmerken een positieve evolutie hebben gekend. Onder meer blijkt dat het aantal probleem van het opstarten van de video gevoelig is verminderd. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar bleek nog 1,83 procent van de video’s niet te starten. Tijdens dezelfde periode vorig jaar was er nog sprake van 2,69 procent. Video-on-demand laat daarbij wel veel betere prestaties optekenen dan live-streaming. Bij video-on-demand weigert 1,54 procent van alle video op te starten, tegenover 2,61 procent bij live-streaming

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Kwaliteit videostreams gaat verder vooruit

Finland beste bestemming voor natuurliefhebbers

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

Finland is wereldwijd de beste bestemming voor natuurliefhebbers. Dat zegt een onderzoek van Global Wildlife Travel Index. De onderzoekers zeggen dat Finland zijn positie vooral te danken heeft aan hoge niveaus van milieubescherming, de aanwezigheid van een unieke en gevarieerde soortendiversiteit, zijn prachtige natuurlijke landschappen en inspanningen voor natuurbehoud. Finland eindigde in de ranglijst met 33 punten op de eerste plaats, gevolgd door Zweden en Brazilië (32 punten) en Canada en de Verenigde Staten (31 punten). De rest van de top tien bestaat uit Noorwegen, Spanje, Duitsland, Polen en Slovenië.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Finland beste bestemming voor natuurliefhebbers

Luchthavens beïnvloeden het vogelgezang

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

Vogels rond luchthavens zijn agressiever en zingen alsof ze aan gehoorverlies lijden. Dat zegt een studie van onderzoekers van de Manchester Metropolitan University en de Universiteit Leiden over de impact van antropogeen geluid op vogels rond luchthavens. Uit het onderzoek bleek dat de tjiftjaf op lagere frequenties begint te zingen wanneer zijn territoria dichter bij de lawaaierige startbanen op Manchester Airport of Amsterdam Schiphol Airport liggen. De reden hiervoor kan doofheid bij hoge frequenties zijn vanwege de extreme blootstelling aan vliegtuiggeluiden, die elke drie minuten gedurende de dag optreden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Luchthavens beïnvloeden het vogelgezang

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st augustus 2019

Ook New York City overweegt om een verbod op foie gras in te voeren. Het product zou niet meer door restaurants mogen worden geserveerd. Ook in de winkels zou foie gras niet meer te koop worden aangeboden. Uit een raming van de krant New York Times blijkt dat de stad meer dan duizend restaurants telt waar foie gras op het menu staat. Daarmee is New York City voor het product de belangrijkste markt van de Verenigde Staten. Inbreuken zouden met boetes tot 1.000 dollar kunnen worden bestraft. Er zouden ook straffen tot één jaar cel kunnen worden uitgesproken. Onder meer de staat Californië heeft na een lange juridische procedure twee jaar geleden een verbod op foie gras ingevoerd.

Michael O’Leary stopt als chief executive van budgetvlieger Ryanair. Hij wordt voorzitter van het moederbedrijf Ryanair Holdings. Bij de budgetvlieger wordt hij opgevolgd door Eddie Wilson, huidig personeelsdirecteur bij Ryanair – De Amerikaanse voedingsproducent Campbell Soup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een verlies van 8 miljoen dollar, tegenover 94 miljoen dollar winst dezelfde periode vorig jaar – De Chinese dating-applicatie Blued, gericht op homoseksuelen, streeft naar een notering op de beurs van New York. Het bedrijf, dat momenteel ongeveer veertig miljoen gebruikers heeft, zou ongeveer 1 miljard dollar waard zijn. Blued zou van plan zijn om 200 miljoen dollar op te halen.

Autobouwer General Motors zorgt voor te weinig tewerkstelling in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd. General Motors is volgens Trump van alle Amerikaanse autobouwers het bedrijf met de laagste tewerkstelling in eigen land – Het technologiebedrijf Google heeft een privacyzaak rond zijn videodienst YouTube voor ruim 150 miljoen dollar met de toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) geschikt. YouTube was ervan beticht om illegaal informatie te verzamelen over kinderen – De Amerikaanse autobouwer Tesla zal in China geen aanschafbelasting van 10 procent moeten aanrekenen. Dat heeft het Chinese ministerie van industrie gemeld. De vrijstelling geldt normaal alleen voor elektrisch wagens die in China zijn geproduceerd.

Het levenmiddelenconcern Unilever heeft een meerderheidsbelang genomen in zijn Boliviaanse branchegenoot Astrix. Dat bedrijf maakt onder meer schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten. Astrix heeft na de verkoop alleen nog een kleine divisie voedingsmiddelen – Argentinië moet als een wanbetaler worden beschouwd. Het land kan niet zijn verplichtingen voldoen. Dat zegt de kredietbeoordelaar Fitch in een reactie op de beslissing van Argentinië om afbetalingen op staatsleningen op te schorten – Investeerder Antin Infrastructure Partners wil het Nederlandse bedrijf Eurofiber, uitbater van glasvezelnetwerken, verkopen. De transactie zou een bedrag van meer dan 1,5 miljard euro moeten opbrengen. Eurofiber heeft een glasvezelnetwerk van ruim 31.000 kilometer in Nederland en België.

Het lingeriebedrijf Van de Velde heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 112,8 miljoen euro. Dat betekende een daling met 1,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel met 8,3 procent terug tot 13,8 miljoen euro – Het voedingsbedrijf Ter Beke heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 359 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 8,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 2,5 miljoen euro naar 4,7 miljoen euro op – Baggeraar Deme heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 1,85 miljard euro. Dat betekende een daling met 0,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel met 17,6 procent terug tot 42,7 miljoen euro. Het orderboek heeft een waarde van 3,9 miljard euro.

Bij het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden verdwijnen 188 banen. Gevreesd wordt echter dat uiteindelijk nog meer ontslagen zullen vallen. Dat is gebleken uit onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden. Punch Powertrain kampt met een sterke terugval van de Chinese automarkt – Beter Bed verwacht eind dit jaar zijn dochterbedrijf Matratzen Concord te hebben afgestoten. Er lopen onderhandelingen met potentiële kopers voor de activiteiten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Matratzen Concord weegt op de resultaten van het moederconcern – Frankrijk is niet van plan zijn belang in Air France-KLM uit te breiden. Dat hebben woordvoerders van de Franse overheid gezegd. Momenteel bzit Frankrijk een belang van 14,3 procent in de luchtvaartgroep. Nederland heeft een bijna even groot belang in het bedrijf.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Aziatische bedrijven bijzonder geïnteresseerd in terugkerende expats

Posted by managing21 on 30th augustus 2019

Aziatische bedrijven tonen een grote bereidheid om terugkerende expats in dienst te nemen. Dat is de conclusie van een studie van consulent Hays, gebaseerd op een enquête bij wervingsverantwoordelijken in China, Hongkong, Maleisië en Singapore. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat acht op de tien respondenten zich enthousiast toont om terugkerende expats in dienst te nemen. Daarbij worden verschillende motieven naar voor geschoven. Vooral worden verwezen naar een alternatieve kijk op het bedrijfsleven (79 procent) en een intercultureel bewustzijn (76 procent). Daarnaast bleek ook de commerciële ervaring in het buitenland (67 procent) gegeerd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Aziatische bedrijven bijzonder geïnteresseerd in terugkerende expats

Rolex is grootste merkpersoonlijkheid van de wereld

Posted by managing21 on 30th augustus 2019

De Zwitserse horlogemaker Rolex heeft wereldwijd de grootste merkpersoonlijkheid, een kenmerk dat gevoelens weerspiegelt zoals vertrouwen, openheid, verbeelding en vriendelijkheid. Dat zegt een studie van het platform Trustpilot. Rolex behaalt niet alleen de hoogste score in openheid, maar creëert een associaties met gegeerde kwaliteiten zoals rijkdom en succes, onder meer als sponsor van succesvolle atleten in het golf en de paardensport. Ook de pastamaker Barilla, kledingverkoper Fruit of the Loom, veilingbedrijf Sotheby’s en Kohler, fabrikant van sanitair, halen op openheid hoge scores. In de Verenigde Staten leidt voedselfabrikant Campbell Soup de ranglijst.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Rolex is grootste merkpersoonlijkheid van de wereld