managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for december, 2018

Vooral primaire zorg doet beroep op telegeneeskunde

Posted by managing21 on 31st december 2018

Het gebruik van telegeneeskunde is de voorbije twaalf jaar een gestage toename gekend. Vooral in de primaire zorg wordt vaak van het concept gebruik gemaakt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Vooral primaire zorg doet beroep op telegeneeskunde

Negatieve stemmingen signaal van inferieure gezondheid

Posted by managing21 on 31st december 2018

Negatieve stemmingen, zoals droefheid of boosheid, kunnen aanleiding geven tot hogere ontstekingsniveaus en kunnen een signaal van een inferieure gezondheid zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Negatieve stemmingen signaal van inferieure gezondheid

Drukke omgeving zorgt voor grotere hersenen

Posted by managing21 on 31st december 2018

De omgeving kan een belangrijke impact hebben op de hersenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Guelph in Canada bij een populatie zonnebaarzen. Naarmate de biotoop drukker wordt, bleken de hersenen van de vissen groter te worden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Drukke omgeving zorgt voor grotere hersenen

Anticonceptiva vinden steeds meer hun weg naar arme landen

Posted by managing21 on 31st december 2018

In arme landen wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van contraceptie. Dat blijkt uit een rapport van Family Planning over 69 arme landen. Gezegd wordt dat in deze landen dit jaar 317 miljoen vrouwen en meisjes anticonceptiva hebben gebruikt. Dat is 46 miljoen gebruikers meer dan zes jaar geleden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Anticonceptiva vinden steeds meer hun weg naar arme landen

Londen ziet jeugdcriminaliteit als probleem van volksgezondheid

Posted by managing21 on 31st december 2018

In Londen wordt geweld door jongeren voortaan als een probleem van volksgezondheid bestempeld. Dat geldt ook voor criminaliteit met een vertoon of gebruik van messen. Dat hebben vertegenwoordigers van de Londense autoriteiten bevestigd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Londen ziet jeugdcriminaliteit als probleem van volksgezondheid

Diverse hinderpalen voor interesse in betalende nieuwssites

Posted by managing21 on 31st december 2018

Een overvloed aan gratis berichtgeving is de grootste hinderpaal voor de bijval voor betalende nieuwssites. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Twipe bij vierduizend lezers in Europa en de Verenigde Staten.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Diverse hinderpalen voor interesse in betalende nieuwssites

Oogcontact is een goede partner van de waarheid

Posted by managing21 on 31st december 2018

Oogcontact verkleint de kans op leugens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Tampere in Finland, die vaststelden dat het individu zich door een aangespoord voelt tot een eerlijker gedrag wanneer met een gesprekspartner oogcontact wordt onderhouden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Oogcontact is een goede partner van de waarheid

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st december 2018

China heeft tijdens de eerste drie kwartalen van het voorbije jaar voor 22,28 biljoen yuan of 2,85 biljoen euro handel met het buitenland bedreven. Dat betekende een stijging met 9,9 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese General Administration of Customs. De export steeg met 6,5 procent tot 11,86 biljoen yuan, terwijl bij de import een toename met 14,1 procent tot 10,42 biljoen yuan werd opgetekend. Het handelsoverschot daalde met 28,3 procent tot 1,44 biljoen yuan. De vooruitgang werd volgens de Chinese autoriteiten gedragen door de snelle groei van privébedrijven en de diversificatie van handelskanalen met meer opkomende economieën.

Luchtvaartmaatschappij HiFly heeft een vlucht van Lissabon in Portugal naar Natal in Brazilië uitgevoerd zonder van wegwerpplastic gebruik te maken. HiFly maakt gewag van een primeur. Gebruik werd gemaakt van bamboe bestek en volledig recycleerbare verpakkingen – Erkki Liikanen, voormalig voorzitter van de Finse centrale bank, is de meest waarschijnlijke kandidaat om Mario Draghi als voorzitter van de Europese Centrale Bank. Dat hebben een aantal economen gezegd in een enquête van de Britse zakenkrant Financial Times – Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in Vlaanderen 925.000 uur files geregistreerd. Dat was 12.000 uur meer dan over een periode van twaalf maanden het jaar voordien. Dat is gebleken uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. Volgend jaar wordt opnieuw een stijging verwacht.

De Amerikaanse autobouwer Tesla gaat zijn project met zelfrijdende wagens versnellen. Dat heeft Elon Musk, chief executive van het bedrijf, in een email aan de werknemers van Tesla gemeld. Voor het project werd Pete Bannon, gewezen chipdesigner voor de iPhone, aangetrokken – In de Verenigde Staten heeft meubelretailer Williams-Sanoma een klacht wegens plagiaat neergelegd tegen het ecommerce-bedrijf Amazon. Volgens Williams-Sanoma werden de producten van zijn merk West Elm door het merk Rivet van Amazon grotendeels gekopieerd – In België kent de economische conjunctuur minder pieken en dalen en dan in Nederland. Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de economische conjunctuur in beide landen sinds het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw.

De Engelse voetbalclub Everton bouwt in de wijk Bramley Moore op de oevers van Mersey in Liverpool een nieuw stadium. Het complex krijgt een capaciteit van 52.000 bezoekers. Plannen voor een herontwikkeling van het huidige stadion in Goodison Park werden uiteindelijk geschrapt – De Amerikaanse krant New York Times is gestart met het digitaliseren van zijn beeldarchief, waarin ongeveer zes miljoen foto’s zitten opgeslagen. Het beeldmateriaal moet onder meer de basis vormen voor de geschiedkundige reeks Past Tense. Een eerste aflevering ging over Californië – Het bankbedrijf LGT Group wordt voor een periode van vier jaar hoofdsponsor van de World Curling Championships. De overeenkomst gaat van start tijdens het wereldkampioenschap curling voor vrouwen, dat in maart in de Deense stad Silkeborg wordt georganiseerd.

Het International Centre for Investigative Reporting (Icir) is gestart met de training van zestien nieuwsorganisaties om het probleem van desinformatie naar de aanleiding van de verkiezingen in Nigeria, die in februari volgend jaar worden georganiseerd, aan te pakken – Expressbestellingen hebben in China dit jaar 50 miljard pakketten bij consumenten afgeleverd. Over de voorbije drie jaar werd een gemiddelde groei met gemiddeld telkens 10 miljard pakketten opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van het Chinese State Post Bureau (SPB) – Hotelketen Marriott International heeft dit jaar in de Verenigde Arabische Emiraten elf nieuwe eigendommen met meer dan 2.600 kamers in gebruik genomen. Over vijf jaar wil de groep in de regio meer dan tachtig hotels operationeel hebben.

Actium Development Company heeft een aanvraag ingediend om een historisch kantoorgebouw aan Wallstreet 88 in New York om te bouwen tot een hotel. Het complex werd in het begin van de twintigste eeuw gebouwd. Het hotel zal 181 kamers tellen – Miami Beach is dit jaar de duurste locatie om de nieuwjaarsnacht door te brengen. Dat blijkt uit een rapport van CheapHotels. Gewag wordt gemaakt van een gemiddelde overnachtingsprijs van 281 dollar. Sydney staat op de tweede plaats met 274 dollar – In Saudi-Arabië moet het King Salman Energy park tegen het midden van de jaren dertig een bedrag van 5,87 miljard dollar bijdragen aan het nationale bruto binnenlandse product. Het park, gespreid over 50 vierkante kilometer, moet dan ook 100.000 banen hebben gecreëerd.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Politieke standpunten bepalen ook herinnering aan nieuwsverhalen

Posted by managing21 on 30th december 2018

Politieke standpunten bepalen ook de visie tegenover nieuwsverhalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Morning Consult bij tienduizend kiezers in de Verenigde Staten. Daaruit bleek dat democraten en republikeinen heel afwijkende herinneringen hadden aan de actualiteit van het voorbije jaar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Politieke standpunten bepalen ook herinnering aan nieuwsverhalen

Zoogdieren hebben strategie om stedelijke omgeving te overleven

Posted by managing21 on 30th december 2018

Zoogdieren die in een stedelijke omgeving leven hebben meer jongen dan soortgenoten op andere locaties. Daarnaast worden echter nog een aantal strategieën gehanteerd om in de stedelijke omgeving te overleven. Dat blijkt uit een studie van de Radboud University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Zoogdieren hebben strategie om stedelijke omgeving te overleven