managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for juli, 2019

Zwitserland meest innovatieve natie van de wereld

Posted by managing21 on 31st juli 2019

Zwitserland is de meest innovatieve natie van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo). Zweden eindigt op de tweede plaats, gevolgd door de Verenigde Staten, Nederland en Groot-Brittannië. De sterkste groei blijkt echter gepresteerd door India, dat op een 52ste plaats is gerangschikt. Dat betekende echter een winst met vijf plaatsen tegenover vorig jaar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Zwitserland meest innovatieve natie van de wereld

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st juli 2019

De tabaksindustrie verspreidt misleidende informatie over de impact van de elektronische sigaret. Dat heeft Nancy Brown, chief executive van de American Heart Association, gezegd in een reactie over de getuigenissen van het vaping-concern Juul Labs voor de consumentencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Juul Labs had daarin in een rapport geruststellende berichten over de nicotine-verslaving bij jongeren. Brown noemde het verontrustend dat het bedrijf zijn aandeel in de epidemie probeert te minimaliseren. Jongeren bevestigden dat Juul Labs zijn elektronische sigaretten op demonstraties voor veertienjarigen in scholen een absoluut veilig product  noemt.

Belgische wijn heeft recordjaar achter de rug/Polen beloont jongeren die niet migreren/ Parijs perkt elektrische deelsteps verder in/Moneyou zet Belgische activiteiten stop/AB InBev drie jaar verbannen uit New Delhi.

Lufthansa waarschuwt weer voor tegenwind/Tesla bereikt belastingakkoord met China/Delivery Hero verdubbelt omzet/Heropstart kerncentrales brengt Engie beterschap/China groeimotor modebedrijf Ralph Lauren.

Gillette-last zadelt Procter & Gamble lijdt onder last Gilette/Eli Lilly verkoopt meer geneesmiddelen/Kooplustige consument stuwt winst Mastercard/Merck profiteert vooral van succes Keytruda/Vlaams biotechpionier Walter Fiers overleden.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Olifant nuttig instrument in strijd tegen klimaatverandering

Posted by managing21 on 30th juli 2019

De wereld moet vermijden dat het olifantenbestand met uitsterven zou worden bedreigd. De dieren blijken immers een nuttig instrument in de strijd tegen de klimaatverandering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Saint Louis University. Zonder de olifant zou het Afrikaanse woud volgens de onderzoekers minder koolstofdioxide kunnen opslaan.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Olifant nuttig instrument in strijd tegen klimaatverandering

Investeringen in fietsroutes positief voor toegang tot arbeidsmarkt

Posted by managing21 on 30th juli 2019

Investeringen in fietsroutes verbeteren in de Amerikaanse metropolen de toegang tot de arbeidsmarkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Minnesota. Minder dan 1 procent van de Amerikaanse arbeidskrachten maakt van de fiets gebruik voor hun verplaatsingen tussen de woning en de werkplek.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Investeringen in fietsroutes positief voor toegang tot arbeidsmarkt

Amerikaanse arbeidsmarkt geeft gewezen militairen hoger loon

Posted by managing21 on 30th juli 2019

In de Verenigde Staten ontvangen voormalige soldaten een hoger gemiddeld salaris dan collega’s die geen militair verleden hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Akron. Vastgesteld werd dat gewezen soldaten een gemiddeld uurloon van 26 dollar ontvangen. Bij andere werknemers valt dat niveau terug tot 21 dollar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Amerikaanse arbeidsmarkt geeft gewezen militairen hoger loon

Supervisor mag niet alleen naar winst kijken

Posted by managing21 on 30th juli 2019

Supervisors die winst als een absolute prioriteit hanteren, dreigen uiteindelijk de prestaties van de onderneming te schaden. Vaak verliezen ze immers het respect van hun ondergeschikten, waardoor de productiviteit van het werknemersbestand daalt. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Baylor University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Supervisor mag niet alleen naar winst kijken

Moraliteit individu belangrijk in conflict met bedrijf

Posted by managing21 on 30th juli 2019

Bij individuen die in conflict zijn gekomen met een onderneming – als werknemer, klant of andere belanghebbende – blijkt de moraliteit een groot belang te hebben. Problemen op dit gebied kunnen het publiek aanzetten de verantwoordelijkheid voor het conflict te verschuiven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Portland State University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Moraliteit individu belangrijk in conflict met bedrijf

Authenticiteit op werkvloer niet altijd voordeel

Posted by managing21 on 30th juli 2019

Op de werkvloer is authenticiteit niet altijd een voordeel. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Florida International University, gebaseerd op een analyse van meer dan honderd studies de voorbije twintig jaar. Vooral voor minderheden zou authenticiteit volgens de onderzoekers problemen kunnen opleveren.

Lees Verder

 

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Authenticiteit op werkvloer niet altijd voordeel

Rusland koestert grote toeristische ambities

Posted by managing21 on 30th juli 2019

Rusland wil een plaats veroveren bij de tien meest populaire toeristische bestemmingen van de wereld. Daarvoor wordt een bijzonder toeristisch programma uitgewerkt. Ook zullen de visumverplichtingen worden versoepeld. Dat heeft Maya Lomidze, directeur van de Association of Russian Tour Operators (Arto), gezegd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Rusland koestert grote toeristische ambities

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th juli 2019

In de Verenigde Staten heeft de National Federation of Independent Businesses (NFIB) zware kritiek geuit op de beslissing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers om het minimumloon op 15 dollar per uur te brengen. Volgens ramingen van het Congressional Budget Office zou de maatregel 17 miljoen werknemers een loonsverhoging bezorgen. Er dreigen echter ook 1,3 miljoen banen te zullen worden geschrapt. Critici zeggen dat vooral kleinere ondernemingen door de hogere lonen in problemen zouden kunnen komen. Momenteel bedraagt het Amerikaanse minimumloon 7,25 dollar per uur. Ook een aantal andere werkgeversorganisaties waarschuwen voor dreigende negatieve gevolgen van een loonsverhoging.

Farmabedrijven Pfizer en Mylan fuseren hun divisies generieke geneesmiddelen/Maaltijdkoeriers Takeaway.com en Just Eat sluiten miljardendeal/Belgische fiscus sanctioneert Sports Direct/Hogere kosten drukken winst Heineken/Gents lamamedicijn levert Sanofi 20 miljoen euro op.

Jaaromzet Domo tweede keer boven 1 miljard euro/Energieconcern RWE verhoogt verwachtingen/Omzetdaling Sony ondanks nieuwe Mortal Kombat/Reckitt verlaagt groeiprognose/De Beers voelt crisis in diamantsector.

Lagere winst Nintendo ondanks hogere verkopen/British Petroleum profiteert van hogere productie/Ethiopië plant 200 miljoen bomen op een dag/India herbergt opnieuw meer dan drieduizend tijgers/Bristol-Myers Squibb positiever over winst.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht