managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for september, 2018

Vrienden kunnen impact hebben op risicogedrag tieners

Posted by managing21 on 30th september 2018

De selectie en invloed van vrienden kan bij adolescenten een sterke impact hebben op de adoptie van risicovol gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de  Pennsylvania State University. Het effect kan zowel bij jongens als meisjes worden vastgesteld.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Vrienden kunnen impact hebben op risicogedrag tieners

Verbergen tabaksproducten help consumptie verminderen

Posted by managing21 on 30th september 2018

Een verbod op het tonen van tabaksproducten kan de consumptie bij jongeren gevoelig terugdrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van het Imperial College London, gebaseerd op de impact van het verbod dat drie jaar geleden in Engeland werd ingevoerd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Verbergen tabaksproducten help consumptie verminderen

Combinatie beelden bewakingscamera’s kan criminelen helpen vatten

Posted by managing21 on 30th september 2018

De beelden van bewakingscamera’s zijn vaak onvoldoende kwaliteit om daders van misdrijven te identificeren. Een combinatie van verschillende beelden, digitaal versterkt, kan echter een oplossing bieden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Lincoln.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Combinatie beelden bewakingscamera’s kan criminelen helpen vatten

Kleinere steden vaker bron van migratie

Posted by managing21 on 30th september 2018

Kleinere steden zijn vaker een bron van migratie dan grotere metropolen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London (UCL). Bovendien wordt vaak een migratie tussen gelijkaardige agglomeraties opgemerkt.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Kleinere steden vaker bron van migratie

Amerikaans televisiepubliek kent lichte inkrimping

Posted by managing21 on 30th september 2018

Televisie kan in de Verenigde Staten dit jaar rekenen op een publiek van 305,4 miljoen kijkers. Dat betekent een stijging met 0,3 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Nielsen. De penetratie van televisie bij de Amerikaanse gezinnen daalt daarmee van 96,5 procent tot 95,9 procent.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Amerikaans televisiepubliek kent lichte inkrimping

Heavy metal geleid door etiquette en gedragscodes

Posted by managing21 on 30th september 2018

Heavy metal is een inclusieve wereld, die wordt geleid door etiquette-regels en gedragscodes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London (UCL).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Heavy metal geleid door etiquette en gedragscodes

Koper toont slechts weinig interesse in sociale media

Posted by managing21 on 30th september 2018

Bij het publiek kan slechts een beperkte interesse worden gevonden voor aankopen op sociale media en chatbots. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Sumo Heavy bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Koper toont slechts weinig interesse in sociale media

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th september 2018

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar zijn door stropers in Zuid-Afrika 508 neushoorns gedood. Dat betekende een daling met 26 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Zuid-Afrikaanse ministerie van milieuzaken. Bovendien kon worden gemeld dat dit jaar al bijna tweehonderd stropers werden gearresteerd. Ondanks de daling moet volgens het rapport worden vastgesteld dat de stroperij in het Kruger National Park een zware toename laat optekenen. In Zuid-Afrika is de voorbije acht jaar bijna een kwart van de wereldwijde populatie neushoorns door stropers uitgeroeid. Zuid-Afrika vertegenwoordigt momenteel 80 procent van de wereldwijde populatie neushoorns.

De recente overwinning van de Amerikaanse golfer Tiger Woods op het Tour Championship heeft in de Verenigde Staten verscheidene records gebroken. Onder meer National Broadcasting Company (NBC) registreerde gemiddeld 7,2 miljoen toeschouwers. Dat was een stijging met 193 procent tegenover vorig jaar – Het mijnconcern De Beers heeft alle aandelen van de Canadese diamantproducent Perefrine Diamonds overgenomen. De transactie heeft een waarde van 107 miljoen Canadese dollar. Perefrine is onder meer eigenaar van de diamantmijn Chidliak in het Nunavut Territory – In de Golfregio zal over drie jaar gestart worden met de aanleg van de kustweg King Hamad, die Saudi-Arabië met Bahrein moet verbinden. Met het werk is een investering gemoeid van 4 miljard dollar. De verbinding moet vooral Bahrein nieuwe kansen bieden.

Het Britse bedrijf Sensat wil in de loop van volgend jaar bij investeerders een bedrag van 10 miljoen dollar tot 15 miljoen dollar ophalen. Eerder kon de onderneming al een bedrag van 4,5 miljoen euro ophalen. Sensat biedt modellen aan voor virtuele simulaties van werkomgevingen – Tankerschepen zullen pas tegen het einde van dit decennium opnieuw op een positievere markt kunnen rekenen. Nog zeker tot eind volgend jaar moet met moeilijkheden rekening worden gehouden. Dat zegt een rapport van het bureau McQuilling – Het Brits-Nederlandse farmabedrijf Animalcare, gespecialiseerd in diergeneesmiddelen, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 53,2 miljoen euro. Dat was een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 3 procent tot 3,7 miljoen pond.

De economie van de Gazastrook zit in vrije val. Dat staat in een rapport van de Wereldbank. Onder meer de beslissing van de Verenigde Staten om de steun gevoelig terug te schroeven, zou grote problemen veroorzaken. Ook de Palestijnse Autoriteit heeft zijn hulp afgebouwd – Het Oostenrijkse ministerie van binnenlandse zaken mag de politie niet aanraden om de samenwerking met progressieve kranten tot een minimum te beperken. Dat heeft Sebastian Kurz, de Oostenrijkse kanselier, gezegd – Het Europarlement mag journalisten de inzage weigeren in de maandelijkse vergoedingen voor reisvergoedingen en werkingskosten. Dat heeft het Europese hof voor justitie beslist. Opgemerkt wordt dat de inzage vanuit het oogpunt van privacy mag worden geweigerd.

Flying Group, aanbieder van zakenvliegtuigen, gaat in zijn vestiging in Antwerp Airport een bedrag van 1,5 miljoen euro investeren. Daarbij zal tot een grondige verbouwing van de kantoren op de Antwerpse luchthaven worden overgegaan – De jacht op Grizzlyberen in het Yellowstone National Park in de Verenigde Staten blijft verboden. De populatie moet opnieuw op de lijst van beschermde diersoorten komen. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist. Men wou na veertig jaar de jacht op grizzly’s weer mogelijk maken – Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell overweegt een systeem van pijpleidingen in de Amerikaanse staat Californië te verkopen. Dat heeft een woordvoerder van het concern gemeld. De operatie kadert in een streven om de portfolio activa te optimaliseren.

Rusland kan de productie van vloeibaar gemaakt aardgas tot het midden van de jaren dertig verviervoudigen. Dat heeft het Russische ministerie van energie gezegd. De productie zou daarbij kunnen oplopen van 21 miljoen ton tot 83 miljoen ton – Busbouwer Van Hool zoekt voor zijn fabriek in Koningshooikt 215 werknemers. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Gewezen wordt daarbij naar een heropleving van de economie, maar tegelijk maakt de onderneming gewag van een aantal belangrijke orders – Tot nu toe zijn er onder de invloed van de brexit in de financiële sector van de Britse hoofdstad Londen nog slechts 630 banen geschrapt. Dat blijkt uit een rondvraag van het persbureau bij meer dan honderddertig grootbanken, verzekeraars en investeringsfondsen.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Jongeren minder negatief over reclame en public relations

Posted by managing21 on 29th september 2018

In de Verenigde Staten hebben jongeren in het algemeen een minder negatieve houding tegenover reclame en public relations dan de oudere generaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup bij meer dan duizend consumenten.

Lees Verder

 

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Jongeren minder negatief over reclame en public relations

Mercedes blinkt uit in emotionele intelligentie

Posted by managing21 on 29th september 2018

In de autosector heeft geen enkel luxemerk een grotere emotionele intelligentie dan de Duitse constructeur Mercedes. Dat is de conclusie van een rapport van het Luxury Institute, gebaseerd op een enquête bij twaalfhonderd consumenten met een jaarlijks inkomen van minstens 150.000 dollar. Mercedes heeft zijn leiderschap vooral te danken aan de kwaliteit van zijn voertuigen.

Lees Verder

 

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Mercedes blinkt uit in emotionele intelligentie