managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for juni, 2020

Gezondheid moet als basisrecht worden erkend

Posted by managing21 on 30th juni 2020

Een erkenning van gezondheid als een fundamenteel mensenrecht zou tot belangrijke verbeteringen in de wereldwijde gezondheidszorg kunnen leiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Binghamton University.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Gezondheid moet als basisrecht worden erkend

Politici en ambtenaren domineerden ook het coronadebat

Posted by managing21 on 30th juni 2020

Epidemiologen en immunologen hebben tijdens de coronacrisis in de media meer aandacht gekregen, maar toch werden ze nog altijd overvleugeld door politici en ambtenaren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan het Australian Science Media Centre.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Politici en ambtenaren domineerden ook het coronadebat

Geluid windmolens is onschadelijk voor de gezondheid

Posted by managing21 on 30th juni 2020

Het geluid van windmolens, met zijn lage frequentie onhoorbaar voor het menselijk gehoor, heeft geen negatieve impact op de menselijke gezondheid. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers in opdracht van de Finse regering.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Geluid windmolens is onschadelijk voor de gezondheid

Luxemburger heeft de grootste vloot personenwagens van Europa

Posted by managing21 on 30th juni 2020

In Luxemburg worden per duizend inwoners 676 personenwagens geteld. Dat is de hoogste score van de hele Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. Helemaal onderaan staat Roemenië met 332 personenwagens per duizend inwoners.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Luxemburger heeft de grootste vloot personenwagens van Europa

Meningen consumenten over personalisering sterk verdeeld

Posted by managing21 on 30th juni 2020

De mening van consumenten over gepersonaliseerde digitale reclame toont een grote verscheidenheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Adobe, gebaseerd op een onderzoek bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Meningen consumenten over personalisering sterk verdeeld

Waterstof kan helft Britse energiebehoefte dekken

Posted by managing21 on 30th juni 2020

Waterstof kan tegen het midden van deze eeuw in Groot-Brittannië ongeveer de helft van de volledige energiebehoefte dekken. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Aurora Energy Research. Gewag wordt gemaakt van meer dan 500 terawattuur aan waterstof.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Waterstof kan helft Britse energiebehoefte dekken

Uitstoot Europese personenwagen opnieuw gestegen

Posted by managing21 on 30th juni 2020

De uitstoot van het Europese autoverkeer is het voorbije jaar opnieuw gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het European Environment Agency (EEA). Daarbij werd vorig jaar een gemiddelde van 122,4 gram koolstofdioxide per kilometer opgetekend.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Uitstoot Europese personenwagen opnieuw gestegen

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th juni 2020

De Adélie-pinguïns op Antarctica voelen zich bijzonder goed in hun vel met de mildere klimaatomstandigheden. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan het Japanse National Institute of Polar Research. De onderzoekers stelden vast dat de populatie zich bij een lagere ijsvorming beter reproduceerde. Dat zou te maken hebben met het feit dat de dieren in die omstandigheden gemakkelijker toegang hebben tot open water. Aangezien de dieren sneller kunnen zwemmen dan stappen zouden ze vlugger bij noodzakelijke bronnen van voedsel kunnen raken. Met warmere temperaturen is er ook meer plankton, de groeiplek van het krill waarmee de pinguïns zich voeden.

H&M Group boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een  omzet van 83,6 miljard Zweedse kroon (7,99 miljard euro), tegenover bijna 108,5 miljard kroon inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Er was een verlies van nagenoeg 3,98 miljard kroon, tegenover een winst van ruim 6,9 miljard kroon de eerste helft vorig jaar – In de Verenigd Staten heeft het bedrijf Chesapeake Energy, producent van Texaanse schaliegas, de bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Het bedrijf heeft een schuldenlast van ongeveer 50 miljard dollar opgebouwd – Boeing is begonnen met testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben het bedrijf daarvoor de toestemming gegeven. De toestellen van het type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes met in totaal 346 doden.

Het Duitse betalingsbedrijf Wirecard zet zijn zakelijke activiteiten voorlopig voort. De onderneming vroeg eerder weliswaar bescherming tegen een faillissement, maar het bedrijf zegt dat de schuldeisers er alle belang bij hebben dat de activiteiten niet worden onderbroken – In de Verenigde Staten hebben maaltijdbezorger Grubhub en restaurantketen Chipotle Mexican Grill een samenwerking gestart. Daarbij zal Grubhub de maaltijden van Chipotle op het adres van de consumenten bezorgen – De virusremmer remdesivir van het Amerikaanse farmaconcern Gilead Sciences zal voor een behandeling van zes injecties in totaal een kostprijs hebben van 2.340 dollar. Dat heeft Daniel O’Day, topman van Gilead Sciences aangekondigd. Remdesivir is in de Verenigde Staten en de Europese Unie aanbevolen als een behandeling van coronabesmettingen.

Het Canadese entertainmentbedrijf Cirque du Soleil heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. De beslissing werd het bedrijf opgedrongen door de uitbraak van de coronapandemie, die tot een opschorting van alle geplande spektakel leidde – De cosmeticagroep Coty neemt een belang van 20 procent in het bedrijf KKW Beauty van Kim Kardashian. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 200 miljoen dollar. Coty nam eerder voor 600 miljoen dollar ook al een belang van 51 procent in Kylie Cosmetics, het bedrijf van Kylie Jenner, de halfzus van Kim Kardashian – Ineos neemt wereldwijd vijftien vestigingen en joint-ventures van British Petroleum (BP) over. Het akkoord heeft betrekking op de productie van gezuiverd tereftaalzuur en azijnzuur. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 5 miljard dollar.

Bij het Duitse Commerzbank verdwijnen mogelijk 7.000 banen. Ook zouden vierhonderd filialen definitief kunnen worden gesloten. Dat hebben ingewijden gemeld. Commerzbank wil met de kostenbesparingen ontevreden aandeelhouders tegemoet komen – In Frankrijk hebben zich zes kandidaten gemeld om de staalfabriek van France Rail Industry in Hayange over te nemen. Naast ArcelorMittal en British Steel zouden ook Liberty Steel, Greybull, Saarstahl en Jindal belangstelling hebben getoond. Tegen het einde van de zomer wordt een beslissing verwacht – In Frankrijk is voormalig premier François Fillon door een rechtbank wegens fictieve tewerkstelling tot vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, veroordeeld. Fillon zou zijn echtgenote Penelope Clarke onterecht als parlementair medewerker hebben betaald. Fillon gaat in beroep tegen de uitspraak.

De Belgische groep Contraload, fabrikant van paletten, wordt overgenomen door het Amerikaanse concern Tosca. De overnemer betaalt voor Contraload aan investeerders Gimv en Down2Earth, de voormalige eigenaars van het Belgische bedrijf, een bedrag van 250 miljoen euro – Brussels Airport zal dit jaar met een verlies van 200 miljoen euro moeten rekening houden. Dat heeft het bedrijf gemeld. Vorig jaar was er nog een winst van 76 miljoen euro. Volgend jaar zou op een break-even worden gerekend. Pas over twee jaar wordt opnieuw winst verwacht – Investeerder Gimv neemt een belang van 40 procent in het technologiebedrijf Televic uit Izegem. Met de transactie zou een bedrag van meer dan 60 miljoen euro zijn gemoeid. Televic ontwikkelt communicatiesystemen voor treinen, vergaderzalen, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Europa investeerde 60 miljard dollar in elektrische mobiliteit

Posted by managing21 on 29th juni 2020

Europa heeft het voorbije jaar 60 miljard dollar geïnvesteerd in de productie van elektrische wagens en batterijen. Die investeringen lagen negentien keer hoger dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Transport & Environment.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Europa investeerde 60 miljard dollar in elektrische mobiliteit

Overstromingsgevaar Florida veel groter dan gedacht

Posted by managing21 on 29th juni 2020

In de Amerikaanse staat Florida zijn veel meer inwoners met potentiële overstromingen bedreigd dan tot nu toe algemeen was verwacht. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Federal Emergency Management Agency.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Overstromingsgevaar Florida veel groter dan gedacht