managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for februari, 2020

Wereld telt al bijna zeshonderd unicorns

Posted by managing21 on 29th februari 2020

Dit jaar telt de wereld bijna zeshonderd unicorns. Dat is vijftien keer meer dan zeven jaar geleden, toen startups met een marktwaarde van meer dan 1 miljard dollar voor de eerste keer met die term werden getypeerd. De vijftien grootste unicorns hebben een gezamenlijke waarde van 546 miljard dollar. De grootste unicorn van de wereld is het Chinese bedrijf Ant Financial, dat een waarde van 125 miljard dollar heeft laten optekenen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Wereld telt al bijna zeshonderd unicorns

Energie-opslag verwacht wereldwijd sterke groei

Posted by managing21 on 29th februari 2020

Over vijftien jaar moet de wereldwijde markt voor energie-opslag een waarde van meer dan 545 miljard dollar bereiken. Dat blijkt een rapport van consulent Lux Research. De onderzoekers merken op dat energie-opslag momenteel over een capaciteit van 164 gigawattuur kan beschikken. Dat moet in het midden van de jaren dertig tot 3.046 gigawatt zijn opgelopen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Energie-opslag verwacht wereldwijd sterke groei

Wind belangrijkste hernieuwbare energie Verenigde Staten

Posted by managing21 on 29th februari 2020

Windkracht was het voorbije jaar in de Verenigde Staten de belangrijkste hernieuwbare energiebron. Daarmee wordt waterkracht op de markt van de Amerikaanse hernieuwbare energie voor de eerste keer in geschiedenis van de eerste plaats geduwd. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Energy Information Administration (EIA).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Wind belangrijkste hernieuwbare energie Verenigde Staten

Online shopper wil zowel personalisering als privacy

Posted by managing21 on 29th februari 2020

Online shoppers vinden een gepersonaliseerde service belangrijk, maar eisen ook een grotere privacy. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Episerver, gebaseerd op een enquête bij meer dan vierduizend online shoppers in vijf landen. Verder blijkt onder meer dan ruim de helft van de dagelijkse online shoppers vooral met een smartphone werken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Online shopper wil zowel personalisering als privacy

Bedrijven verwachten belangrijk impact van 5G-technologieën

Posted by managing21 on 29th februari 2020

Een grote meerderheid van het bedrijfsleden is ervan overtuigd dat 5G-technologieën een belangrijke impact zullen hebben. Tegelijkertijd is er ook een aanzienlijke bezorgdheid over de beveiliging. Dat blijkt uit een studie van consulent Accenture, gebaseerd op een enquête bij meer dan 2.600 bedrijven over twee sectoren in Europa, Noord-Amerika en Asia-Pacific.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Bedrijven verwachten belangrijk impact van 5G-technologieën

Esports mikt op wereldwijde omzet van 1,1 miljard dollar

Posted by managing21 on 29th februari 2020

Wereldwijd zullen esports dit jaar een omzet van 1,1 miljard dollar realiseren. Dat blijkt uit een rapport van consulent Newzoo. De onderzoekers merken op dat die inkomsten een belangrijke stimulans krijgen van sponsoring, die volgens het rapport tot een niveau van 636,9 miljoen dollar zullen stijgen. Ook wordt gemeld dat China, ten nader van de Verenigde Staten, de grootste markt zal worden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Esports mikt op wereldwijde omzet van 1,1 miljard dollar

Contractrecord voor Amerikaanse soccer

Posted by managing21 on 29th februari 2020

De wedstrijden van de Major League Soccer (MLS) zullen dit jaar wereldwijd in honderdnegentig landen worden uitgezonden. Dat betekent een nieuw record. Dat heeft de Amerikaanse voetbalcompetitie gemeld. De Major League Soccer wil over vijfentwintig jaar de grootste voetbalcompetitie van de wereld zijn geworden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Contractrecord voor Amerikaanse soccer

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 29th februari 2020

In maart volgend jaar zal het Egyptian Space Agency (Egsa) een centrum voor satellietbouw in gebruik kunnen nemen. Het centrum zal worden gebouwd in de Egyptian Space City, die momenteel wordt gebouwd. Dat heeft Mohamed Al-Qousi, chief executive van het Egyptian Space Agency, gezegd. De Egyptische ruimtestad zal verder ook het hoofdkwartier van het African Space Agency, een ruimtevaartmuseum, een academie, een planetarium, een onderzoekscentrum, een bibliotheek, een congrescentrum en een hotel omvatten. Bij het project zijn naast Egypte ook Ghana, Soedan, Oeganda, Nigeria en Kenia betrokken. Egypte krijgt de supervisie over het project.

Het Duitse chemieconcern Basf heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 59,3 miljard euro. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep echter van 4,7 miljard euro naar 8,4 miljard dollar op – De Duitse herverzekeraar Munich Re heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 12,54 miljard euro, tegenover 11,96 miljard euro inkomsten het jaar voordien. De nettowinst viel echter van 255 miljoen euro tot 216 miljoen euro terug. Dat was het gevolg van de hogere vergoedingen die moesten worden uitbetaald – De Zwitserse bank UBS heeft zijn vertrekkend topman Sergio Ermotti het voorbije jaar een vergoeding 12,5 miljoen Zwitserse frank toegekend, tegenover een bedrag van 14,1 miljoen frank het jaar voordien. Dat had vooral te maken met een Franse fiscale boete die de bank kreeg opgelegd.

De London Stock Exchange Group (LSE) heeft het voorbije jaar een omzet van 2,1 miljard pond geboekt, tegenover 1,9 miljard pond inkomsten het jaar voordien. De nettowinst viel van 480 miljoen pond tot 417 miljoen pond terug – Het luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG) heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 25,5 miljard euro. Dat was een stijging met 5,1 procent tegenover het jaar voordien. De omzet uit het passagiersvervoer stegen van 21,4 miljard euro naar 22,5 miljard euro. De winst daalde met 34 procent tot 2,6 miljard euro – De Duitse autogroep Volkswagen heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 253 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg van 17,1 miljard euro naar 19,3 miljard euro. De verkoop nam met 1,3 procent toe tot 10,97 miljoen wagens.

De Europese Commissie start een diepgaand onderzoek naar de staatssteun die de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft ontvangen. Het onderzoek is gericht naar een lening van 400 miljoen euro die Alitalia van de Italiaanse overheid kreeg – De Franse spoorwegmaatschappij SNCF Group heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 35,12 miljard euro. Dat was een stijging met 5,1 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijf leed door stakingen een verlies van 801 miljoen euro, tegenover een winst van 141 miljoen euro het jaar voordien – Het grondstoffenbedrijf Agritrade uit Singapore is door vijftien banken ervan beticht zijn financiële situatie veel te rooskleurig te hebben voorgesteld. De banken zouden bij een faillissement van Agritrade een gezamenlijk vlies van 546 miljoen euro dreigen te lopen.

Recticel, fabrikant van schuimrubber, heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van ruim 12,2 miljard dollar, tegenover bijna 13,2 miljard dollar het jaar voordien. De winst viel met 16,7 procent terug tot 37,4 miljoen euro – Het bouwbedrijf CFE heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van ruim 3,62 miljard euro, tegenover 3,64 miljard euro het jaar voordien. Het orderboek viel met bijna 4 procent terug tot 5,2 miljard euro. De nettowinst daalde met 22,2 procent tot 133,4 miljoen euro. Dat was onder meer te wijten aan een aantal lasten bij baggerdochter Deme – Het voedingsbedrijf Ter Beke heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 728 miljoen euro, tegenover 681 miljoen euro inkomsten het jaar voordien. De winst viel van 7,2 miljoen euro naar 4,4 miljoen euro terug. Het bedrijf moest onder meer afrekenen met stijgende grondstoffen.

Luierfabrikant Ontex moet een aantal belangrijke veranderingen doorvoeren. Dat heeft investeerder ENA Investment, die een belang van 14,5 procent heeft in Ontex, gezegd. Ontex wordt volgens de investeerder ondergewaardeerd omdat het bedrijf niet al zijn opportuniteiten benut – Het bedrijf SD Worx, gespecialiseerd in personeelsdiensten, heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 767,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 29 procent tegenover het jaar voordien.  Het verlies liep van 9,1 miljoen euro naar 33,2 miljoen euro op – Xior, gespecialiseerd in studentenhuisvesting, heeft een nieuwe residentie in de Spaanse stad Granada overgenomen. De residentie, ongeveer 350 wooneenheden omvat, werd overgenomen van ontwikkelaar Amro Estudiantes. Met het project zou een investering van ongeveer 37 miljoen euro zijn gemoeid.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Pubs beïnvloeden in sterke mate Britse vastgoedprijzen

Posted by managing21 on 28th februari 2020

In Groot-Brittannië hebben pubs een impact op de vastgoedprijzen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Northumbria University, de University of Greenwich, de Heriot Watt University en de Leeds University. De onderzoekers stelden daarbij vast dat een aanwezigheid van pubs de prijzen van woningen in de omgeving doen stijgen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Pubs beïnvloeden in sterke mate Britse vastgoedprijzen

Ook jongeren hebben voorkeur voor fysiek shoppen

Posted by managing21 on 28th februari 2020

In tegenstelling tot de algemene veronderstelling vertonen ook jongeren nog altijd een voorkeur voor de fysieke winkel. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California en de Food Industry Association. Slechts 10 procent zegt alleen uit noodzaak een fysieke winkel te bezoeken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Ook jongeren hebben voorkeur voor fysiek shoppen