managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for mei, 2020

Retailsector zal sterk investeren in droneleveringen

Posted by managing21 on 31st mei 2020

Steden moeten zich voorbereiden op leveringen door drones. Dat zegt een studie van analist Gartner. De onderzoekers merken op dat momenteel ongeveer twintigduizend drones ingezet worden om goederen bij consumenten af te leveren. Over zes jaar wordt echter een vloot van meer dan één miljoen drones verwacht.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Retailsector zal sterk investeren in droneleveringen

Datamanagement voor bedrijven belangrijke investeringspost

Posted by managing21 on 31st mei 2020

De volgende zes jaar zal het bedrijfsleven bijna 20 miljard dollar investeren in datamanagement. Dat blijkt uit een rapport van consulent ABI Research. Het onderzoek toonde ook dat vele fabrikanten ervan overtuigd zijn dat intelligente fabrieken tegen het midden van het decennium een aanzienlijke impact zullen hebben. Informatica en wiskundige vaardigheden worden volgens de onderzoekers in de werving cruciaal.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Datamanagement voor bedrijven belangrijke investeringspost

Zonnekracht sterke groeisector in Amerikaanse steden

Posted by managing21 on 31st mei 2020

Zonnekracht kent in de stedelijke regio’s van de Verenigde Staten een snelle groei. Dat blijkt uit een rapport van Environment America, gebaseerd op een onderzoek in zeventig Amerikaanse steden. Daarbij bleek dat de capaciteit op vele locaties over een periode van zes jaar tijd meer dan verdubbeld is. Los Angeles en Honolulu werpen zich daarbij op als de grootste Amerikaanse gebruikers van zonnekracht.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Zonnekracht sterke groeisector in Amerikaanse steden

Steden in Zuidoost-Azië ervaren een dubbele bedreiging

Posted by managing21 on 31st mei 2020

Steden in Zuidoost-Azië dreigen in de toekomst met een dubbele bedreiging geconfronteerd te zullen worden. Een combinatie van hoge temperaturen en zware luchtverontreiniging dreigt de leefbaarheid van deze metropolen in het gedrang te zullen brengen. Dat blijkt uit een studie onder leiding van wetenschappers aan de Texas A&M University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Steden in Zuidoost-Azië ervaren een dubbele bedreiging

Consument wil vaker kiezen voor online shopping

Posted by managing21 on 31st mei 2020

Ook na het einde van de coronacrisis zullen veel consumenten vaker van online shoppen gebruik maken dan in het verleden. Dat blijkt uit een studie van analist Escalent, gebaseerd op een enquête bij vijftienhonderd consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen echter tot de vaststelling dat ook in deze omgeving de fysieke nabijheid vaak een groot belang heeft.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Consument wil vaker kiezen voor online shopping

Rapportage over bedrijfsschandalen vaak beïnvloed door eigenbelang

Posted by managing21 on 31st mei 2020

Bij de beslissing van media om over bedrijfsschandalen te rapporteren, wordt vaak ook naar het eigenbelang gekeken. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Universiteit Tilburg en de Universität Köln. wanneer het bedrijf tot de adverteerders van het medium behoort, zal volgens de onderzoekers minder snel tot een rapportering worden overgegaan.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Rapportage over bedrijfsschandalen vaak beïnvloed door eigenbelang

Ook bij krachttermen is er sprake van gewenning

Posted by managing21 on 31st mei 2020

Ook bij het gebruik van krachttermen is er sprake van gewenning. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Keele University, gebaseerd op de reacties van bijna honderd deelnemers aan een pijnexperiment, waarbij onder meer vloeken werd gehanteerd om de impact te verzachten.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Ook bij krachttermen is er sprake van gewenning

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st mei 2020

In China moeten dit jaar elke dag gemiddeld 20.000 nieuwe ondernemingen worden opgestart. Dat heeft de Chinese premier Li Keqiang. Daarvoor moeten volgens de premier een aantal nieuwe ondernemingsformules worden geïntroduceerd. Li Keqiang merkte verder op dat de regering alle mogelijke inspanningen zal doen om de bestaande 120 miljoen Chinese bedrijven te helpen om de gevolgen van de coronacrisis te helpen opvangen. Daarvoor zullen volgens hem een aantal gerichte maatregelen worden genomen. De maatregelen kaderen volgens de Chinese premier ook in de strategie van de regering om de nationale economie te hervormen en meer marktgericht te oriënteren.

De Chinese autogroep Geely Automobile heeft met een kapitaaloperatie een bedrag van 836 miljoen dollar opgehaald. Dat komt overeen met een belang van 6,1 procent. De bijkomende middelen moeten het bedrijf in staat stellen zijn financiële reserves te versterken – Een aantal partijen uit China, India en Rusland tonen interesse in de commerciële divisie van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. Lange tijd leek de divisie met het Amerikaanse Boeing samen te zullen gaan. Die plannen moesten echter door interne problemen bij Boeing worden opgeborgen – In Saudi-Arabië heeft de centrale bank een bedrag van 40 miljard dollar ter beschikking gesteld van het Public Investment Fund. Die middelen moeten de investeerder helpen om tot de aankoop over te gaan van een aantal buitenlandse belangen die momenteel onder hun prijs staan genoteerd.

Het Vision Fund, het investeringsfonds van de Japanse holding Softbank, heeft zijn topman Rajeev Misra het voorbije jaar een loon van 15 miljoen dollar uitgekeerd. Dat was een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Het Vision Fund heeft een bijzonder moeilijk jaar achter de rug – De Canadese cannabisproducent Canopy Growth boekte vorig jaar een omzet van 399 miljoen dollar. Dat was 76 procent meer dan het jaar voordien. Het verlies liep echter met 95 procent op tot 1,38 miljard dollar. De negatieve resultaten zijn te wijten aan fabriekssluitingen en afschrijvingen – Het Chinese internetconcern Tencent wil een belang van 200 miljoen dollar nemen in het Amerikaanse bedrijf Warner Music. De totale waarde van Warner wordt geraamd op een bedrag tussen 11,7 miljard dollar en 13,3 miljard dollar. Warner wil met een beursgang 1,8 miljard dollar ophalen.

In Denemarken is het onderzoek van het openbare ministerie naar accountant Ernst & Young (EY) geseponeerd. Het onderzoek spitste zich toe op een mogelijke rol van de consulent in onregelmatigheden bij Danske Bank. De vraag was gerezen of de accountant wel voldoende controles had uitgevoerd – Het Chinese gamebedrijf Beijing Kunlun Tech heeft van de Amerikaanse autoriteiten toelating gekregen om de dating-applicatie Grindr aan de investeerder San Vicente Acquisition te verkopen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 10 miljard dollar – De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft met de Europese Commissie een akkoord gesloten over noodhulp die het bedrijf van de Duitse overheid zou krijgen. Duitsland wil Lufthansa een bedrag van 9 miljard euro ter beschikking stellen. Lufthansa is door de coronacrisis zwaar geraakt.

In de Verenigde Staten ziet Energy Transfer, operator van pijpleidingen, zich verplicht om 750 banen te schrappen. Daarmee zou het bedrijf 6 procent van zijn personeel laten afvloeien. Reden voor de ingreep is de zwakke prijs op de markt voor olie en gas – In Californië heeft de energieregulator het herstructureringsplan van Pacific Gas & Electric goedgekeurd. Het bedrijf had eerder bescherming tegen een faillissement moeten aanvragen. Het energieconcern was mede verantwoordelijk gehouden voor de zware bosbranden die Californië vorig jaar troffen – De Amerikaanse keten Costco Wholesale boekte tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 36,5 miljard dollar. Dat was 7 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 906 miljoen dollar naar 838 miljoen dollar.

Bioketen Färm heeft in Leuven zijn eerste Vlaamse winkel geopend. Färm is een collectief van biologische winkels dat in Brussel en Wallonië al veertien vestigingen heeft uitgebouwd. De keten kijkt naar verdere Vlaamse uitbreidingsmogelijkheden, onder meer in Antwerpen en Gent – Vision Healthcare, een online platform voor vitaminen en cosmetica van de ondernemer Yvan Vindevogel, heeft met een investeringsronde een bedrag van 305 miljoen euro opgehaald. De bijkomende middelen zijn onder meer afkomstig van investeerder Avista en ondernemer Filip Balcaen – Het biotechbedrijf Virovet heeft met een kapitaalopratie een bedrag van 6 miljoen euro opgehaald. De middelen werden aangebracht door de Franse investeerder Seventure Partners, de Participatiemaatschappij Vlaanderen, Capricorn en het Agri Investment Fund.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Online consument meest tevreden over services Amazon

Posted by managing21 on 30th mei 2020

In de online retail tonen de consumenten over de services van Amazon de grootste tevreden. Dat wil echter niet zeggen dat Amazon ook overal de meest populaire verkoper is. Dat blijkt uit een onderzoek van Wunderman Thompson Commerce (WTC), gebaseerd op een enquête bij meer dan veertienduizend consumenten in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Online consument meest tevreden over services Amazon

Bangladesh land met snelst groeiende populatie rijken

Posted by managing21 on 30th mei 2020

Bangladesh heeft de snelst groeiende populatie rijken van de wereld. Het voorbije decennium is die populatie jaarlijks met gemiddeld 14,3 procent toegenomen. Dat zegt onderzoeker Wealth-X in een rapport, gebaseerd op een analyse van populaties met een vermogen van minstens 5 miljoen dollar. Vietnam staat op de tweede plaats met een gemiddelde groei van 13,9 procent.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Bangladesh land met snelst groeiende populatie rijken