managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for juni, 2018

Nachtelijk elektriciteitsverbruik zegt veel over ochtendlijke verkeersdrukte

Posted by managing21 on 30th juni 2018

Het elektriciteitsverbruik tijdens het midden van de nacht kan veel informatie verstrekken over de verkeersdrukte die de volgende ochtend moet worden verwacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Carnegie Mellon University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nachtelijk elektriciteitsverbruik zegt veel over ochtendlijke verkeersdrukte

Megacruises worden kopieën van grote goktempels

Posted by managing21 on 30th juni 2018

Megacruises worden kopieën van de grote goktempels uit Las Vegas. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Sevilla.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Megacruises worden kopieën van grote goktempels

Consument ongemakkelijk met verkoop persoonlijke gegevens

Posted by managing21 on 30th juni 2018

De meeste consumenten voelen zich ongemakkelijk met merken die hun persoonlijke gegevens doorverkopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Sailthru, gebaseerd op een enquête bij tweeduizend internet-gebruikers in de Verenigde Staten.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Consument ongemakkelijk met verkoop persoonlijke gegevens

China krijgt meer investeringen in elektrische wagens dan Europa

Posted by managing21 on 30th juni 2018

Europese autobouwers hebben in China zeven keer meer in productielijnen voor elektrische wagens geïnvesteerd dan in eigen land. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Transport & Environment (T&E).

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor China krijgt meer investeringen in elektrische wagens dan Europa

Klimaatverandering kan wereldwijde elektriciteitsproductie bedreigen

Posted by managing21 on 30th juni 2018

De opwarming van de aarde kan een bedreiging vormen voor de wereldwijde elektriciteitsproductie. Tegen het midden van deze eeuw zouden immers 270 elektriciteitscentrales met overstromingen rekening moeten houden. Dat blijkt uit een rapport van C40, de Global Covenant of Mayors for Climate & Energy, het Urban Climate Change Research Network (UCCRN) en Acclimatise.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Klimaatverandering kan wereldwijde elektriciteitsproductie bedreigen

Relationele mobiliteit bepaalt menselijke relaties

Posted by managing21 on 30th juni 2018

Personen in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika gaan gemakkelijker relaties aan dan inwoners van Azië en het Midden-Oosten. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Hokkaido University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Relationele mobiliteit bepaalt menselijke relaties

World Cup heeft grote impact op streaming-gedrag

Posted by managing21 on 30th juni 2018

Het wereldkampioenschap voetbal heeft een grote impact op de streaming-activiteit. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Sensor Tower. Vastgesteld werd dat de downloads van mobiele streaming-applicaties tijdens de eerste week van het evenement met 77 procent is gestegen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor World Cup heeft grote impact op streaming-gedrag

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th juni 2018

De verkoop van diamant-juwelen is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 7 procent toegenomen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de Russische diamantproducent Alrosa. In de Verenigde Staten en Canada, de grootste afzetmarkt van de sector, werd een groei met 5 procent opgetekend. In Asia-Pacific werd een stijging met 11 procent opgetekend, dankzij sterke prestaties in China, Hongkong en Zuid-Korea. In Japan liet de sector een groei met 7 procent optekenen. Dankzij de sterke positie van de euro tegenover de dollar kon in Europa een groei met 14 procent worden gemeld. India werd een status-quo gemeld.

De Amerikaanse divisie van Deutsche Bank is niet geslaagd voor de tweede fase van de stresstest waaraan de Federal Reserve banken in de Verenigde Staten heeft onderworpen. Gewag wordt gemaakt van wijdverbreide en kritieke tekortkomingen in de controle op de kapitaalplanning – Het navigatiebedrijf TomTom gaat kaartdiensten leveren aan hotelvergelijkingssite Trivago. De adressen van hotels moeten daardoor op de website en applicatie van Trivago beter kunnen worden gevonden. Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt – De Zwitserse farmagroep Novartis wil zijn divisie Alcon, gespecialiseerd in oogverzorging, definitief afsplitsen. De aandeelhouders moeten begin volgend jaar een definitieve beslissing over de toekomst van Alcon nemen. Novartis maakte ook een aandeleninkoop van 5 miljard dollar bekend.

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi haalt met zijn beursgang in Hongkong minder geld op dan gehoopt. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De operatie zou 4,7 miljard dollar opleveren. Daarmee wordt het bedrijf op 54 miljard dollar gewaardeerd – De Japanse autobouwer Hyundai wil een overnamebod doen op zijn Italiaans-Amerikaanse sectorgenoot Fiat Chrysler. Het bod zou voor de aandeelhoudersvergadering van Fiat Chrysler in mei volgend jaar worden gedaan. Dan gaat Sergio Marchionne, topman van Fiat Chrysler, met pensioen – De Duitse rederij Hapag-Lloyd zal dit jaar minder winst maken dan eerder werd verwacht. Dat heeft het bedrijf gemeld. Reden zijn hogere operationele kosten, te wijten aan de zwaardere brandstofkosten. Dat kan niet door geplande kostenbesparingen worden opgevangen.

De Amerikaanse president Donald Trump wil de Verenigde Staten terugtrekken uit de World Trade Organisation (WTO). Trump vindt dat zijn land door de organisatie wordt benadeeld. Trump heeft voor zijn plannen wel de toestemming van het Amerikaanse Congres nodig – De Franse luchtvaartmaatschappij Air France betaalt meer aan luchthavenkosten en belastingen dan zijn concurrenten. Daardoor is de Franse maatschappij onvoldoende concurrerend. Dat heeft Franck Terner, topman van Air France, gezegd – Er zit geen toekomst meer in de samenwerking tussen Galapagos en AbbVie. Dat heeft Onno van de Stolpe, topman van Galapagos, gezegd. De culturen van beide bedrijven zouden niet niet complementair zijn. Elke partij zou het onderzoek naar taaislijmziekte willen verder zetten.

De importheffingen die de Verenigde Staten op buitenlandse auto’s willen heffen, kunnen bij de Amerikaanse autobouwer General Motors tot een verlies aan arbeidsplaatsen leiden en kunnen zijn concurrentiepositie tegen buitenlandse rivalen ondermijnen. Dat heeft General Motors gezegd – Het Vlaamse polderdorp Doel zal mogelijk toch behouden blijven. Dat is het gevolg van nieuwe plannen die door Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, zijn uitgewerkt. Om het dorp te sparen zou onder meer het Saeftinghedok worden aangepast – In Duitsland worden mogelijk tientallen bankiers voor de rechter gedaagd. Een onderzoek van het parket in Keulen zouden immers aanwijzingen van massale belastingontduiking hebben gevonden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld.

Het Antwerpse revalidatiecentrum TranM heeft met een investeringsronde een bedrag van 1,6 miljoen euro opgehaald. De bijkomende financiële middelen zullen worden gebruikt om de vestiging in Antwerpen uit te breiden en ook internationale activiteiten te ontwikkelen – Het Vlaamse investeringsfonds Down2Earth neemt een belang van 50 procent in de Limburgse machinebouwer Metes. Hoofdaandeelhouder Eduard Rutten, die met gezondheidsproblemen worstelt, behoudt na de transactie nog een belang van 30 procent – Het bedrijf BD My Shopi, de grootste verdeler van huis-aan-huisbladen in België, voegt zijn productiesites in Waver en Merelbeke samen. Bovendien wordt het nationaal transport uitbesteed. De operatie moet de efficiëntie van het bedrijf versterken.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Democratie gaat in groot gedeelte wereld achteruit

Posted by managing21 on 29th juni 2018

In een derde van de wereld gaat de democratie achteruit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Gothenburg in Zweden. Onder meer in de Verenigde Staten en India wordt een achteruitgang gemeld.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Democratie gaat in groot gedeelte wereld achteruit

Groter aantal bondgenoten verzwakt eigen macht

Posted by managing21 on 29th juni 2018

Landen die een groter aantal bondgenoten hebben, dreigen uiteindelijk aan macht te verliezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Yale University.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Groter aantal bondgenoten verzwakt eigen macht