managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for mei, 2019

Chinese toeristen tonen dalende interesse in Verenigde Staten

Posted by managing21 on 31st mei 2019

Het voorbije jaar hebben de Verenigde Staten 2,9 miljoen Chinese toeristen ontvangen. Dat betekende een daling met 5,7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Chinese ministerie van cultuur en toerisme. Opgemerkt wordt dat de interesse van Chinese toeristen voor de Verenigde Staten tot het laagste niveau in vijftien jaar is teruggevallen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Chinese toeristen tonen dalende interesse in Verenigde Staten

Engelse vissers hebben slechte gezondheid

Posted by managing21 on 31st mei 2019

Werknemers in de visserij hebben een beduidend slechtere gezondheid dan hun collega’s in de gemiddelde economie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter naar de gezondheid van werknemers in Engeland en Wales. Alleen de steenkoolindustrie laat nog een slechter resultaat optekenen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Engelse vissers hebben slechte gezondheid

Minimumloon in textielindustrie blijft voorlopig een utopie

Posted by managing21 on 31st mei 2019

De wereldwijde textielindustrie slaagt er niet in om zijn beloftes voor een minimumloon voor de werknemers na te komen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Sheffield.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Minimumloon in textielindustrie blijft voorlopig een utopie

Prijs duurzame energiebronnen vallen verder terug

Posted by managing21 on 31st mei 2019

De prijzen van duurzame energiebronnen zijn ook het voorbije jaar verder in prijs gedaald. Daarmee neemt hun concurrentiekracht tegenover de fossiele brandstoffen steeds verder toe. Dat blijkt uit een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena)

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Prijs duurzame energiebronnen vallen verder terug

Cosmetische chirurgie maakt op publiek niet altijd indruk

Posted by managing21 on 31st mei 2019

Cosmetische chirurgie maakt een model bij de consument niet altijd aantrekkelijker. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Massey University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Cosmetische chirurgie maakt op publiek niet altijd indruk

Economische crisis drijft vele mannen tot zelfverwonding

Posted by managing21 on 31st mei 2019

De financiële crisis tien jaar geleden heeft wellicht vooral mannen in de middelbare leeftijd getroffen. Dat suggereert alvast een toename in zelfverwonding die in deze demografie na het uitbreken van de financiële crisis op het einde van het vorige decennium kon worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester. De onderzoekers wijzen er daarbij op dat economische factoren op de mentale gezondheid van het individu een belangrijke impact kunnen hebben. Een aanpak van problemen zoals werkloosheid, huisvesting en financiële druk kan volgens hen dan ook belangrijke resultaten verwezenlijken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Economische crisis drijft vele mannen tot zelfverwonding

Autoverkeer zorgt voor grootste innovatie voorbije decennium

Posted by managing21 on 31st mei 2019

Technologie die auto’s de mogelijkheid geeft om verkeerstekens te lezen, is de meest invloedrijke innovatie van dit decennium. Dat is de conclusie van een rapport van de International Association for Pattern Recognition. De technologie, tien jaar geleden door wetenschappers aan de Brunel University London voorgesteld, kan volgens het rapport als een echte revolutie in het autoverkeer worden bestempeld. Benadrukt wordt dat de ontwikkeling de kans zal bieden om duizenden levens te redden. Ook de ontwikkelaars zelf erkennen dat de technologie uiteindelijk een veel bredere toepassing heeft gekregen dan ze in eerste instantie hadden ingeschat.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Autoverkeer zorgt voor grootste innovatie voorbije decennium

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st mei 2019

De internationale voetbalfederatie Fifa heeft zijn samenwerking met het foto-agentschap Getty Images verlengd. De samenwerking wordt nu verder gezet tot en met de World Cup over drie jaar in Qatar. Getty Images fungeerde de voorbije tien jaar als het Authorised Photographic Agency of Fifa, waardoor het agentschap rechten kreeg op exclusieve content tijdens de tornooien van de internationale voetbalfederatie. Door de overeenkomst krijgt Getty de toelating om bij wedstrijden zes fotografen op exclusieve posities in te zetten. Getty zal ook zorgen voor de officiële portretten van de spelers. Getty werkt ook samen met de Fifa, het International Olympic Comité en de Professional Golfers Association.

België heeft onvoldoende inspanningen gedaan om zijn schuldenlast af te bouwen, ondanks de betere conjunctuur. Dat zegt de Europese Commissie. Ook Italië, Frankrijk en Cyprus hebben een gelijkaardige waarschuwing ontvangen – Qatargas is niet betrokken bij de geplande bouw van vier gascentrales in Vilvoorde en Langerlo. Dat heeft het Qatarese gasbedrijf gezegd. De plannen voor de centrales zijn een initiatief van BTK Invest, waar het partnership met Qatargas zou zijn bevestigd – Het alternatieve taxibedrijf Uber heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 3,1 miljard dollar, tegenover 2,6 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Door grote investeringen was er wel een verlies van 1 miljard dollar, tegenover een winst van meer dan 3,7 miljard dollar tijdens het eerste kwartaal vorig jaar.

De activistische belegger Carl Icahn is een rechtszaak gestart tegen Occidental Petroleum. Hij verzet zich tegen de beslissing van het bedrijf om sectorgenoot Anadarko Petroleum voor een bedrag van 38 miljard dollar over te nemen. Icahn zegt onvoldoende inspraak te hebben gehad – De Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint zouden een aantal bijkomende toegevingen overwegen om hun geplande fusie alsnog door het Amerikaanse ministerie van justitie goedgekeurd te krijgen. Dat hebben bronnen tegenover Amerikaanse media bevestigd – Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 2,3 biljoen roebel. Dat was een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 44 procent tot 536 miljard roebel.

Vision Fund, het investeringsfonds van het Japanse technologieconcern SoftBank, wil 4 miljard dollar lenen met zijn belangen in bedrijven zoals Uber als onderpand. Dat hebben bronnen gezegd. Ook belangen in Guardant Health en Slack zouden als onderpand zijn ingezet – De Noorse groep Statkraft, investeerder CLP India en het energieconcern Shell hebben interesse om het Indiase windenergiebedrijf Continuum Wind Energy over te nemen. Continium is momenteel nog in handen van een investeringsfonds van de zakenbank Morgan Stanley – De Duitse retailer Aldi Süd breidt zijn activiteiten uit naar China. De Duitse groep gaat in het Aziatische land van start met twee filialen in Shanghai. Aldi was sinds twee jaar al wel met een online winkel op de Chinese markt aanwezig. Het bedrijf wil in China zowel lokale als geïmporteerde producten verkopen.

De Britse bank HSBC Holdings overweegt om bij zijn divisie zakenbankieren minstens vijfhonderd banen te schrappen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. De ingreep moet topman John Flint helpen de beloofde kostenbesparingen te realiseren – De horlogeverkoper Watches of Switzerland heeft bij zijn introductie op de London Stock Exchange (LSE) een bedrag van 220 miljoen pond opgehaald. Daardoor wordt de waarde van het bedrijf geraamd op 650 miljoen pond. Apollo Global Management blijft meerderheidsaandeelhouder – In de Verenigde Staten zouden de mediagroep CBS en Viacom gesprekken over een mogelijke fusie opstarten. Bob Bakish, chief executive van Viacom, zou het fusiebedrijf moeten leiden. Beide bedrijven zijn in handen van de familiale groep Redstone.

Het Britse vervoerbedrijf First Group heeft zijn Amerikaanse busdienst Greyhound in de etalage geplaatst. Het concern wil zich op de Amerikaanse markt toespitsen op First Student, organisator van schoolvervoer. In Groot-Brittannië zou mogelijk First Bus worden verzelfstandigd – In de Verenigde Staten zouden de krantengroepen Gannett en Gatehouse Media gesprekken over een mogelijke fusie zijn gestart. Gatehouse in onderdeel van New Media Investment Group, die 156 kranten en tientallen weekbladen verdeelt – De Franse autobouwer Renault zal bij een mogelijke fusie met Fiat-Chrysler niet voor banenverlies moeten vrezen. Dat heeft Jean-Dominique Senard, topman van Renault, gezegd. Senard moet ook Nissan, partners van Renault, van het nut van het samengaan met Fiat-Chrysler, overtuigen.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Groot-Brittannië heeft meer elektrische laadpunten dan benzinestations

Posted by managing21 on 30th mei 2019

Groot-Brittannië kan inmiddels beschikken over een netwerk van 8.471 laadstations voor elektrische wagens. In totaal zijn op die locaties 13.613 laadpunten geïnstalleerd. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zap-Map. De onderzoekers wijzen erop dat Groot-Brittannië nu meer elektrische laadstations dan benzinestations heeft. Eind april beschikte het land nog over 8.400 benzinestations. Het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen heeft in Groot-Brittannië een stijging met 57 procent laten optekenen. Geraamd wordt dat het land tegen eind volgend decennium over ongeveer 28.000 laadpunten zal moeten kunnen beschikken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Groot-Brittannië heeft meer elektrische laadpunten dan benzinestations

Zwitserse bedrijven willen verdrag met Europese Unie

Posted by managing21 on 30th mei 2019

Een meerderheid van de Zwitserse bedrijven wil een onderhandeld verdrag met de Europese Unie. Dat blijkt uit een studie van consulent Economiesuisse, gebaseerd op een enquête bij meer dan duizend Zwitserse ondernemingen. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 66 procent van de ondervraagden een verdrag met de Europese Unie aangewezen acht. Slechts 20 procent van de respondenten verzet zich tegen een verdrag met de Europese Unie. Zwitserland is over een mogelijk verdrag met de Europese Unie zwaar verdeeld. De Europese Unie is de grootste handelspartner van Zwitserland.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Zwitserse bedrijven willen verdrag met Europese Unie