managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for januari, 2020

Stockholm wil eerste klimaatpositieve stad ter wereld worden

Posted by managing21 on 31st januari 2020

De Zweedse hoofdstad Stockholm wil over twintig jaar de eerste klimaatpositieve stad van de wereld zijn. Dat heeft Anna König Jerlmyr, de burgemeester van Stockholm, gezegd. Stockholm werd vorig jaar al bekroond tot de smartest city van de hele wereld, dankzij vooral zijn innovaties op ecologisch en digitaal vlak en de grote prioriteit op welzijn.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Stockholm wil eerste klimaatpositieve stad ter wereld worden

Meeste ouders vinden dat hun kinderen teveel videogamen

Posted by managing21 on 31st januari 2020

Vele ouders zijn van mening dat hun kinderen teveel tijd besteden aan videogames. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan, gebaseerd op een enquête bij nagenoeg duizend ouders van kinderen tussen dertien en achttien jaar. Daarbij gaf 86 procent toe van oordeel te zijn dat hun kinderen teveel videogames spelen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Meeste ouders vinden dat hun kinderen teveel videogamen

Rookverbod in auto’s met kinderen helpt

Posted by managing21 on 31st januari 2020

Een rookverbod in wagens met kinderen heeft duidelijk effect. Dat blijkt uit een onderzoek van de campagne Smoking, Drinking and Drug Use (SDDU) in Engeland en de Scottish Health Survey in Schotland. De onderzoekers wijzen erop dat het in Engeland sinds vijf jaar verboden is om te roken in auto’s met kinderen. De blootstelling van kinderen aan sigarettenrook blijkt daardoor met 72 procent te zijn gedaald.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Rookverbod in auto’s met kinderen helpt

Hongkong heeft duurste luxestijl van de hele wereld

Posted by managing21 on 31st januari 2020

Hongkong is voor personen met een luxueuze levensstijl de duurste stad van de wereld, gevolgd door Shanghai en Tokio. Dat blijkt uit een onderzoek van de Zwitserse zakenbank Julius Baer, gebaseerd op een analyse van bijna dertig metropolen over de hele wereld. Nagenoeg de hele top vijf bestaat uit Aziatische steden. Singapore staat immers op de vijfde plaats. Alleen New York op een vierde plaats doorbreekt de Aziatische dominantie.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Hongkong heeft duurste luxestijl van de hele wereld

Werkvloer heeft onvoldoende aandacht voor pesterijen

Posted by managing21 on 31st januari 2020

Veel werknemers zijn van mening dat de werkvloer onvoldoende aandacht besteedt aan pesterijen en intimidatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), gebaseerd op een enquête bij meer dan tweeduizend werknemers in Groot-Brittannië. Veel managers onderkennen onvoldoende training terzake te hebben gekregen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Werkvloer heeft onvoldoende aandacht voor pesterijen

Steden moeten verkeersveiligheid anders bekijken

Posted by managing21 on 31st januari 2020

Om de verkeersveiligheid in de steden verder te verbeteren, moet vooral gestreefd worden naar de ontwikkeling van een alternatief stratenplan en een grotere ondersteuning van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie onder leiding van wetenschappers aan de Columbia University, gebaseerd op een analyse van nagenoeg zeventienhonderd steden over de hele wereld.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Steden moeten verkeersveiligheid anders bekijken

Vele werknemers voelen dreiging van burnout

Posted by managing21 on 31st januari 2020

Een aanzienlijk deel van de werknemers voelt de dreiging van een burnout. Dat blijkt uit een studie van het wervingsplatform CV-Library, gebaseerd op een enquête bij meer dan tweeduizend werknemers in Groot-Brittannië. De grootste druk wordt volgens de respondenten gevoeld van onrealistische doelstellingen die moeten worden gehaald.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Vele werknemers voelen dreiging van burnout

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st januari 2020

De consumptie van walnoten kan de cognitieve achteruitgang bij bepaalde groepen ouderen helpen afremmen. Dat blijkt uit een studie onder leiding van wetenschappers aan de Loma Linda University School of Public Health in Californië, gebaseerd op een onderzoek bij 640 ouderen in Loma Linda in Californië en Barcelona in Spanje. De onderzoekers stelden vast dat de consumptie over een periode van twee jaar weinig impact had op de cognitieve prestaties van gezonde senioren, maar wel kon er een invloed worden ervaren bij oudere rokers en bij bejaarden die bij tests lagere neuropsychologische scores lieten optekenen. De impact is mogelijk te wijten aan de omega-3 vetzuren en polyphenolen in de walnoten.

De Amerikaanse retailgroep L Brands zou mogelijk zijn lingeriemerk Victoria’s Secret willen verkopen. Er zou worden gepraat met investeerder Sycomore Partners. Tegelijkertijd zou ook Leslie Wexner (82) zijn functie als chief executive van L Brands willen neerleggen. Hij zou wel voorzitter blijven – De Amerikaanse vrachtwagenbouwer Paccar heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 25,6 miljard dollar. Dat was een stijging met 9 procent tegenover het jaar voordien. De winst nam ook met 9 procent toe tot 2,39 miljard dollar. Het concern verkocht 198.000 vrachtwagens – Øivind Amundsen wordt de nieuwe topman van Oslo Børs. Hij wordt de opvolger van Håvard S. Abrahamsen, die zelf besliste op te stappen. Amundsen was tot nu toe hoofde van de listings-divisie van Oslo Børs, dat in juni vorig jaar door Euronext werd overgenomen.

Het Amerikaanse bedrijf Advanced Micro Devices (AMD) heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 6,73 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg van 337 miljoen dollar naar 341 miljoen dollar – Israël heeft het voorbije jaar 4,55 miljoen toeristen ontvangen. Dat is een nieuw record. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een groei met 11 procent. Het grootste aantal toeristen kwam uit de Verenigde Staten (890.000), gevolgd door Frankrijk, Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië – Een groep brillenverkopers heeft bij de Europese Commissie klacht neergelegd tegen de geplande overname van het optiekconcern GrandVision door zijn Frans-Italiaanse sectorgenoot EssilorLuxottica. Gevreesd wordt voor een beperking van de keuze en hogere prijzen.

De Amerikaanse investeerder Blackstone heeft zijn bod op de Japanse hotelketen Unizo Holdings met 12,5 procent tot 1,75 miljard dollar verhoogd. Daarmee overtreft Blackstone het bod van Lone Star, een andere Amerikaanse investeerder – De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs weigert voortaan de afhandeling van beursintroducties van bedrijven wiens bestuur uitsluitend uit blanke heteroseksuele mannen bestaan. Dat heeft David Solomon, topman van Goldman Sachs, gezegd. Goldman Sachs wil daarmee de vraag naar een grotere diversiteit in de economie steunen – Het Nederlandse telecomconcern KPN Groep heeft tijdens het voorbije jaar een omzet geboekt van bijna 5,5 miljard euro. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg met ruim 25 procent tot meer dan 1 miljard euro.

Het Nederlandse fintechbedrijf Adyen heeft een samenwerkingakkoord gesloten met de Amerikaanse restaurantketen Subway. Door de overeenkomst kan Adyen zijn betalingsactiviteit met een volume tussen 2 miljard dollar en 3 miljard dollar opdrijven – Bij de aanleg van snelle 5G-netwerken in de Europese Unie is het cruciaal spionage en cyberaanvallen van externe bedrijven tegen te gaan. Dat heeft de Europese Commissie gemeld. Daarvoor heeft de Euopese Commissie een aantal beschermende maatregelen voorzien – Investeerder Berkshire Hathaway heeft zijn divisie BH Media aan de groep Lee Enterprises verkocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 140 miljoen dollar. BH Media omvat onder meer dertig dagbladtitels, magazines en andere gedrukte producten. De divisie heeft Berkshire Hathaway weinig opgebracht.

Het telecombedrijf Telenet start met een interne academie om zijn personeel nieuwe digitale en technische vaardigheden aan te bieden. Het bedrijf wil de volgende vijf jaar in het project een bedrag van 4 miljoen euro investeren. Er wordt met verschillende universiteiten samengewerkt – Vincent Van Trier neemt de dancing Carré over van de familie Van Wonterghem. Van Trier, gewezen doelman van voetbalclub Antwerp, richtte zes jaar geleden ook al de Antwerpse dancing The Villa op. The Villa heeft inmiddels ook een vestiging in Herent – Het farmabedrijf Iteos Therapeutics uit Charleroi, heeft van de Waalse overheid 15 miljoen euro steun ontvangen. Het bedrijf ontwikkelt geneesmiddelen die onder meer een hulp zouden moeten bieden aan patiënten die van de huidige behandelingen geen baat meer kunnen ondervinden.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

India leidt wereldrangschikking in stedelijke ontwikkeling

Posted by managing21 on 30th januari 2020

Geen enkele stad in de wereld kent teen snellere ontwikkeling dan Hyderabad in India. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedconsulent Jones Lang Lasalle (JLL). India bezet met Bengaluru ook de tweede plaats. Driekwart van de steden in de top twintig is trouwens in de regio Asia-Pacific gelegen. India is in die top twintig met zeven steden vertegenwoordigd, gevolgd door China en Vietnam.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor India leidt wereldrangschikking in stedelijke ontwikkeling

Buitenlandse investeringen in China lopen verder op

Posted by managing21 on 30th januari 2020

China heeft het voorbije jaar 941,5 miljard yuan – 136,5 miljard dollar – directe buitenlandse investeringen ontvangen. Dat betekende een stijging met 5,8 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Chinese ministerie van handel. Analisten wijzen erop dat het land ook op langere termijn een belangrijke bestemming voor buitenlandse investeringen zal blijven.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Buitenlandse investeringen in China lopen verder op