managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for november, 2019

Geweld is online even destructief als offline

Posted by managing21 on 30th november 2019

Geweld werkt online even destructief als offline. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de University of New South Wales, gebaseerd op een onderzoek naar geweld ten opzichte van vrouwen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Geweld is online even destructief als offline

Californië is een centrum van rijke millennials

Posted by managing21 on 30th november 2019

De populatie van jonge miljonairs in de Verenigde Staten kent een sterke concentratie. Dat blijkt uit een rapport van consulenten Coldwell Banker Global Luxury en WealthEngine. Bijna de helft van de betrokken populatie leeft immers in Californië.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Californië is een centrum van rijke millennials

Bedrijven staan op voor machine learning 

Posted by managing21 on 30th november 2019

Inmiddels maken twee op drie industriële bedrijven gebruik van machine learning. Dat is de conclusie van een rapport van de Bank of England (BoE) en de Financial Conduct Authority (FCA).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Bedrijven staan op voor machine learning 

Winstmarges Britse retailwinkels op acht jaar gehalveerd

Posted by managing21 on 30th november 2019

De winstmarges van de winkels van de Britse retailers hebben zich de voorbije acht jaar gehalveerd. Dat blijkt uit een rapport van het bedrijf Alvarez & Marsal en consulent Retail Economics.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Winstmarges Britse retailwinkels op acht jaar gehalveerd

Besprekingen zijn belangrijke pijlers voor winstmarges

Posted by managing21 on 30th november 2019

Bedrijven die op besprekingen onvoldoende reageren, dreigen hun eigen winsten te ondermijnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Uberall, gebaseerd op de profielen van vierenzestigduizend bedrijven in vier landen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Besprekingen zijn belangrijke pijlers voor winstmarges

Weinig steden houden rekening met klimaatverandering op lange termijn

Posted by managing21 on 30th november 2019

Slechts weinig steden houden rekening met de impact die de klimaatverandering op langere termijn zal hebben. Dat is de conclusie van een rapport van een enquête van het Carbon Disclosure Project (CDP).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Weinig steden houden rekening met klimaatverandering op lange termijn

Mediterrane regio warmt sneller op dan rest van de wereld

Posted by managing21 on 30th november 2019

De Mediterrane regio warmt sneller op dan de rest van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van de Institut Méditerranéen de Biodiversité et d’Ecologie (Imbe).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Mediterrane regio warmt sneller op dan rest van de wereld

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th november 2019

Libanon heeft een schuld van 1,5 miljard dollar terugbetaald. Daardoor heeft het land tijd gekocht om voor zijn financiële problemen een oplossing te vinden. Libanon dreigt door een economische en politieke crisis op een faillissement af te stevenen. Weinig landen in de wereld worstelen met een hogere schuldenlast dan Libanon. Het land heeft vele jaren boven zijn stand geleefd. De lasten van leningen en een politieke verlamming zijn nog verergerd door de crisis in buurland Syrië, waardoor Libanon zich verplicht zag meer dan half miljoen vluchtelingen op te nemen. Het land wordt met een schuldgraad van 155 procent geconfronteerd. Met een aantal maatregelen kon een faillissement steeds worden vermeden.

De Duitse autoconstructeur Daimler gaat de volgende drie jaar duizenden banen schrappen. Mogelijk zouden tienduizend arbeidsplaatsen verdwijnen. De operatie zou de autobouwer een besparing van 1,4 miljard euro moeten opleveren. De ontslagen vallen bij het management en de administratieve diensten – Het Britse energiebedrijf Npower schrapt 4.500 banen. Dat heeft de Duitse groep Eon, het moederbedrijf van Npower, aangekondigd. De activiteiten van Npower worden in Eon geïntegreerd. Hierdoor verdwijnt de naam Npower van de Britse energiemarkt – Het Russische gasconcern Gazprom heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 1,6 biljoen roebel. Dat betekende een daling met ruim 16 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst daalde met 45 procent tot 212 miljard roebel.

De Internet Society (ISOC) verkoopt zijn dochterbedrijf Public Interest Registry (PIR) aan investeerder Ethos Capital, die hierdoor de controle over de org-domeinnaam krijgt. Financiële details over de transactie zijn niet meegedeeld. Critici vrezen voor een commercialisering van het domein – Betaalzender Canal+ en BeIN Sports krijgen in Frankrijk voor een periode van drie seizoenen de uitzendrechten op de Champions League. Het contract zou een waarde vertegenwoordigen van 375 miljoen euro per jaar. Momenteel heeft kabeloperator Altice Europe de rechten – Vooral Saudische institutionele beleggers tonen interesse voor belangen in het oliebedrijf Aramco. Dat blijkt uit een rapport van de zakenbank Samba Capital. Volgens het rapport is momenteel al voor ruim 44 miljard dollar op de kapitaalverhoging van Aramco ingeschreven.

Het Nederlands-Belgische winkelconcern Ahold Delhaize start in de Verenigde Staten een experiment met een winkel zonder kassa en zonder personeel. Er wordt een tijdelijke testconstructie opgezet in New York. Een gelijkaardig project werd eerder ook al opgezet in het winkelcenter Schiphol Plaza in Amsterdam – De Romeinse historische stad Pompeii heeft zijn toeristisch aanbod met een aantal nieuwe sites uitgebreid. Onder meer kunnen voortaan de grootste thermen van de stad worden bezocht. Ook een recent ontdekt erotisch fresco kan voortaan worden bezichtigd – De Brusselse luxechocolatier Marcolini overweegt een gehele of gedeeltelijk verkoop. De zakenbank Rothschild zou de opdracht hebben gekregen de mogelijkheden terzake te onderzoeken. Er zouden al meerdere partijen interesse in de chocolatier hebben getoond.

De Brugse brouwerij De Halve Maan bouwt een gloednieuwe bottelarij en verwerkingscentrum. De bottelarij kan 24.000 flessen en 180 vaten per uur verwerken. Met de investering is een bedrag gemoeid van 25 miljoen euro. Door de uitbreiding krijgt de brouwerij een capaciteit van 100.000 hectoliter – De Belgische groep Vandemoortele gaat zijn fabriek in Groot-Brittannië uitbreiden. Met de investering is een bedrag gemoeid van ongeveer 7 miljoen euro. De fabriek maakt nu producten op basis van bladerdeeg, maar wil er voortaan ook Franse croissants maken – Janssen Pharmaceutica is van start gegaan met de boorwerken om zijn gebouwen in Beerse met geothermie te verwarmen. Het bedrijf wil daarbij twee schachten tot op een diepte van 2,4 kilometer boren. Met het project is een investering gemoeid van 40 miljoen euro.

Ondernemer Roland Duchâtelet heeft de Engelse voetbalclub Charlton Athletic verkocht aan investeerder East Street Investments. Financiële details over de transactie zijn niet meegedeeld. Door de verkoop komt de club n in handen van de Arabische ondernemer Saeed Bin Tahnoon al-Nahyan – De wereldvoetbalbond Fifa heeft een licentie toegekend aan het videorefsysteem Xeebra van het Belgische beeldvormingsbedrijf EVS Broadcasting. Xeebra biedt onder meer de mogelijkheid om buitenspelsituaties met artificiële intelligentie te analyseren – De volgende Belgische regering moet een actieplan opstellen dat over twee jaar begint met de afbouw van zijn subsidies aan fossiele brandstoffen afbouwt. Dat heeft de huidige Belgische regering aan de Europese Commissie beloofd. De subsidie zou nu een jaarlijks niveau van 2,7 miljard euro bedragen.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Canadese technologiesector zoekt alternatieven voor Toronto

Posted by managing21 on 29th november 2019

Toronto blijft in Canada nog altijd het belangrijkste centrum van de nationale technologiesector, maar de metropool moet steeds meer rekening houden met concurrentie van kleinere steden. Dat is de conclusie van een rapport van vastgoedconsulent CBRE Canada. Het fenomeen heeft volgens de onderzoekers vooral te maken met de grote druk op de arbeidsmarkt in Toronto.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Canadese technologiesector zoekt alternatieven voor Toronto

Miljoen Russen bedreigd met persoonlijk faillissement

Posted by managing21 on 29th november 2019

In Rusland worden 1,03 miljoen burgers met een persoonlijk faillissement bedreigd. Dat betekent een stijging met 5 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van het Russische Nationaal Bureau voor Kredietbeheer. De meeste betrokkenen blijken door leningen op korte termijn in problemen te zijn geraakt.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Miljoen Russen bedreigd met persoonlijk faillissement