managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for september, 2019

Uitbreiding wereldwijde gasmarkt geleid door Gazprom

Posted by managing21 on 30th september 2019

De bijkomende capaciteit gasverwerking zal de volgende jaren geleid worden door het Russische concern Gazprom. Dat is de conclusie van een rapport van consulent GlobalData. Gazprom gaat in de ranglijst Saudi Aramco, Alaska Gasline Development en Petroleos de Venezuela vooraf.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Uitbreiding wereldwijde gasmarkt geleid door Gazprom

Asia-Pacific blijft speerpunt investeringen in windenergie

Posted by managing21 on 30th september 2019

Het wereldwijde park windturbines kent de volgende periode een groei met 2,9 procent per jaar. Dat blijkt uit een analyse van consulent GlobalData over de investeringen in windturbines de volgende vier jaar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Asia-Pacific blijft speerpunt investeringen in windenergie

Britse supporters willen wegwerpplastic uit stadions

Posted by managing21 on 30th september 2019

Een meerderheid van de Britse voetbalsupporters schaart zich achter de voorstellen om plastic voor eenmalig gebruik uit de stadions te weren. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeker YouGov.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Britse supporters willen wegwerpplastic uit stadions

Steden en gemeenten cruciaal voor klimaatdoelen

Posted by managing21 on 30th september 2019

Steden en regio’s zijn cruciaal om de klimaatdoelen tegen het midden van deze eeuw te halen. Dat heeft Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van het European Committee of the Regions, gezegd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Steden en gemeenten cruciaal voor klimaatdoelen

Interesse voor smarthome-apparatuur blijft toenemen

Posted by managing21 on 30th september 2019

Dit jaar zullen wereldwijd 815 miljoen smarthome-apparaten worden verkocht. Dat betekende een stijging met 24 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de International Data Corporation (IDC). In het midden van volgend decennium zal die verkoop een niveau van 1,4 miljard exemplaren hebben bereikt.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Interesse voor smarthome-apparatuur blijft toenemen

Duitsland blijft worstelen met problematiek kindhuwelijken

Posted by managing21 on 30th september 2019

Het probleem van de kindhuwelijken blijft in Duitsland een groot probleem. Dat is de conclusie van een rapport van de rechtenorganisatie Terre des Femmes. De onderzoekers zeggen dat de Duitse wetgeving op kindhuwelijken onvoldoende effect heeft.

Lees Veder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Duitsland blijft worstelen met problematiek kindhuwelijken

Retailer en consument profiteren van gepersonaliseerde promotie

Posted by managing21 on 30th september 2019

Gepersonaliseerde promotie is potentieel een lucratieve opportuniteit voor zowel retailers als consumenten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Retailer en consument profiteren van gepersonaliseerde promotie

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th september 2019

De Duitse politie heeft in een voormalige bunker van de Nato in Traben-Trarbach, een dorp in de Moeselstreek, een illegale datacenter ontmanteld. Dat hebben de Duitse autoriteiten gemeld. Het datacenter ondersteunde een aantal websites die zich hadden gespecialiseerd in de drugshandel en allerlei andere illegale activiteiten. Zeven personen werden aangehouden. De bunker was zes jaar geleden door een Nederlander gekocht. De servers van het datacenter zouden onder meer illegale platformen zoals Cannabis Road, Wall Street Market en Orange Chemicals hebben ondersteund. Het datacenter zou ook betrokken zijn geweest bij een grote botnet-aantal op Deutsche Telekom drie jaar geleden.

Het Britse olieconcern British Petroleum (BP) heeft het vertrek van chief executive Bob Dudley (64) aangekondigd. Dudley heeft het bedrijf tien jaar geleid. Hij moest onder meer de problemen rond de milieuramp met het booreiland Deepwater Horizon in de Golf van Mexico oplossen – De videowebsite Vimeo is in Illinois door een gebruiker voor de rechtbank gedaagd. Volgens de klacht zou Magisto, een montage-applicatie van de onderneming, zonder toestemming biometrische gegevens opslaan. Die gegevens zouden volgens de klacht voor gezichtsherkenning zijn gebruikt – De Franse luchtvaartmaatschappij Aigle Azur heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf werd geconfronteerd met financiële problemen, een toenemende concurrentie en conflicten tussen de eigen aandeelhouders. Aigle Azur had een vloot van negen vliegtuigen.

Astronaut Hazzaa al-Mansoori, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, is de eerste arabische bewoner van het International Space Station (ISS). Al-Mansoori (35) werd geselecteerd uit meer dan vierduizend emirati’s die zich voor de missie hadden aangemeld – Een reddingsplan voor de Japanse onderneming Japan Display, fabrikant van beeldschermen, is minder evident geworden. De Chinese investeerder Harvest Tech Investment Management zou zijn toegezegde investering willen intrekken. Het Chinese bedrijf zou ontevreden zijn over het herstructureringsplan -Het Amerikaanse verfconcern PPG Industries heeft met de Securities & Exchange Commission (SEC) een schikking getroffen over onregelmatigheden in zijn boekhouding. Details over de schikking zijn niet meegedeeld. Een boete is echter niet opgelegd.

Charles Scharf, de voormalige topman van Bank of New York Mellon, wordt de nieuwe chief executive van Wells Fargo. Dat heeft Betsy Duke, voorzitter van Wells Fargo gemeld. Scharf wordt bij Wells Fargo de opvolger van Tim Sloan, die in maart onverwacht ontslag nam – De Amerikaanse chipfabrikant Micron heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn boekjaar een omzet gerealiseerd van 4,87 miljard dollar. Dat was een daling met 42 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 4,33 miljard dollar naar 561 miljoen dollar – De Zweedse meubelketen Ikea zal op het einde van dit jaar kalender voor 100 procent op duurzame energie werken. Dat heeft Jesper Brodin, topman van Ikea, gemeld. Volgens de originele plannen zou Ikea pas eind volgend jaar volledig klimaatneutraal worden.

Het is onwaarschijnlijk dat China en de Verenigde Staten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar een handelsakkoord zullen sluiten. Dat heeft Jamie Dimon, bestuursvoorzitter van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, gezegd – Saudi-Arabië biedt voortaan aan inwoners van bijna vijftig landen de mogelijkheid om een toeristenvisum aan te vragen. Toerisme moet voor het land een nieuwe bron van inkomsten worden. Saudi-Arabië wil zijn afhankelijkheid van de oliewinning immers afbouwen. Mekka en Medina blijven exclusief toegankelijk voor moslims – De Duitse groep SAF Holland, fabrikant van chassissen voor vrachtwagens, zegt dit jaar minder omzet en winst te zullen maken dan eerder was verwacht. Het bedrijf merkt op dat ook de truckfabrikanten met dalende bestellingen worden geconfronteerd.

Het Belgische postbedrijf Bpost verhoogt de prijs van zijn postzegels. Voor een gewone zegel zal vanaf begin volgend jaar 95 eurocent moeten worden betaald. Momenteel kost die zegel 87 eurocent. Voor een priorzegel zal een som van een euro moeten worden betaald – De financiële coöperatie NewB wl 30 miljoen euro bijkomend kapitaal ophalen. Dat is een voorwaarde om een banklicentie te kunnen krijgen. In februari zal de Europese Centrale Bank over de aanvraag een definitieve beslissing nemen – Het bedrijf Miko investeert 7 miljoen voor de installatie van een nieuwe productielijn voor zijn divisie kunststofverpakkingen in Turnhout. De productieverhoging kadert in een nieuw contract dat het bedrijf heeft kunnen aantrekken. De nieuwe opdracht heeft naar eigen zeggen betrekking op een huishoudelijk product uit de non-foodsector.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Latijns-Amerika koestert sterke ambities voor hernieuwbare energie

Posted by managing21 on 29th september 2019

Latijns-Amerika wil tegen eind volgend decennium 70 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. Daarmee gaat het continent veel verder dan onder meer Europa. Dat heeft Maria Fernanda Suarez, minister van energie en mijnen in Colombia.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Latijns-Amerika koestert sterke ambities voor hernieuwbare energie

Televisie-content steeds vaker op mobiele apparaten

Posted by managing21 on 29th september 2019

Steeds vaker wordt televisie-content op mobiele apparaten bekeken. Dat blijkt uit een rapport van het bedrijf Penthera. Vastgesteld werd dat het downloaden van applicaties voor mobiele televisie-content in augustus 131,9 procent hoger lag dan tijdens dezelfde maand vorig jaar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Televisie-content steeds vaker op mobiele apparaten