managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for juli, 2020

Amerikaanse overheid schuldig aan zware ecologische onverschilligheid

Posted by managing21 on 31st juli 2020

In de Verenigde Staten dreigen de volgende twintig jaar meer dan achthonderd toxische sites in kustgebieden te overstromen. Dat staat in een rapport van de Union of Concerned Scientists. De onderzoekers stellen dat de Amerikaanse overheid en de industrie blijk geven van een zware ecologische onverschilligheid.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Amerikaanse overheid schuldig aan zware ecologische onverschilligheid

Britse verbrandingsovens vooral bedreiging voor kwetsbare populaties

Posted by managing21 on 31st juli 2020

In Groot-Brittannië zijn verbrandingsovens geconcentreerd in achtergebleven regio’s. Daarmee dreigt de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in het gedrang te komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de milieuvereniging Greenpeace.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Britse verbrandingsovens vooral bedreiging voor kwetsbare populaties

Europa boekt nieuw recordverkoop elektrische wagens

Posted by managing21 on 31st juli 2020

Tijdens de maand juni zijn in Europa bijna 93.000 elektrische wagens verkocht. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit een rapport van de nieuwssite CleanTechnica. De Renault Zoë blijft het populairste model, gevolgd door het Model 3 van Tesla en de Kuga PHEV van Ford.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Europa boekt nieuw recordverkoop elektrische wagens

Groot-Brittannië wil wandelen en fietsen sterker promoten

Posted by managing21 on 31st juli 2020

Groot-Brittannië wil het wandelen en fietsen sterker promoten. Om dat doel te bereiken heeft de Britse regering een budget van 2 miljard pond gereserveerd. Daarmee moet onder meer een netwerk fietswegen en wandelpaden worden ontwikkeld.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Groot-Brittannië wil wandelen en fietsen sterker promoten

Amerikanen willen dat hun regering klimaatverandering efficiënter aanpakt

Posted by managing21 on 31st juli 2020

In de Verenigde Staten vindt inmiddels een meerderheid van de bevolking dat de federale regering meer inspanningen moet doen om de opwarming van de aarde aan te pakken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Amerikanen willen dat hun regering klimaatverandering efficiënter aanpakt

Nieuwe recordproductie voor Britse windenergie

Posted by managing21 on 31st juli 2020

In Groot-Brittannië heeft windenergie het voorbije jaar een niveau van 64 terawattuur laten optekenen. Daarmee is een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit een studie van de Digest of United Kingdom Energy (Duke).

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe recordproductie voor Britse windenergie

Overstroming kustgebieden dreigt zware economische kost te worden

Posted by managing21 on 31st juli 2020

Indien niet wordt ingegrepen om de impact van de klimaatverandering aan te pakken, dreigt de overstroming van kustgebieden een schade aan te richten die tot 20 procent van het wereldwijde bruto binnenlandse product kan oplopen. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de University of Melbourne.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Overstroming kustgebieden dreigt zware economische kost te worden

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st juli 2020

De zelfrijdende auto’s van het Russische internetbedrijf Yandex hebben autonoom inmiddels meer dan vier miljoen mijl kilometers afgelegd. Daarmee staat het Russische bedrijf op het gebied van autonome verplaatsingen wereldwijd op een derde plaats. In oktober vorig jaar stond Yandex met één miljoen mijl nog op een vijfde plaats. Yandex beschikt over een vloot van 130 zelfrijzende wagens. De wereldwijde ranglijst wordt echter aangevoerd door het Amerikaanse bedrijf Waymo, onderdeel van de technologiegroep Alphabet, dat in januari dit jaar al een afstand van twintig miljoen mijl had gemeld. Volgens analisten heeft Yandex de eerste zes maanden van dit jaar in zelfrijdende technologie 21 miljoen dollar geïnvesteerd.

Het technologiebedrijf Apple boekte tijdens het voorbije kwartaal een omzet van 59,7 miljard dollar, tegenover 53,81 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 10,04 miljard dollar tot 11,25 miljard dollar – Het internetbedrijf Google boekte het voorbije kwartaal 29,9 miljard dollar reclame-inkomsten, tegenover een bedrag van 32,5 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De terugval is toe te schrijven aan de coronacrisis. De inkomsten van de clouddiensten stegen echter van 2,1 miljard dollar naar 3 miljard dollar – Het technologieconcern Amazon boekte tijdens het voorbije kwartaal een omzet van 88,9 miljard dollar. Dat was 40 procent meer dan dezelfde periode periode jaar. De operationele winst steeg van 3,1 miljard dollar naar 5,8 miljard dollar. Clouddienst Amazon Web Services boekte 11 miljard dollar omzet.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook boekte het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 18,69 miljard dollar, tegenover 16,89 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 2,6 miljard dollar naar 5,2 miljard dollar. Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg met 12 procent tot 1,79 miljard mensen – Vanop Cape Canaveral in Florida heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau Nasa zijn marssonde Perseverance gelanceerd. De Persevere moet een jeep en een helikopter op de planeet Mars neerzetten. De reis zal naar verwachting zeven maanden in beslag nemen – Engie wil een aantal activiteiten verkopen of verzelfstandigen. De geviseerde divisies zijn actief die geen rechtstreeks verband houden met energievoorziening. Jean-Pierre Clamadieu, voorzitter van Engie, zou opteren voor een beursgang.

Het Britse farmaconcern GlaxoSmithKline (GSK) boekte het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 7,6 miljard pond. Dat was 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 1 miljard pond naar 2,4 miljard pond – Mijnbouwer Rio Tinto boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 5,6 miljard dollar. Dat was 12 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De investeringen liepen met 13 procent op tot 2,7 miljard dollar. De nettowinst viel van 4,1 miljard dollar naar 3,3 miljard dollar terug – Het Duitse chemieconcern Basf boekte tijdens het voorbije kwartaal een omzet van 12,7 miljard euro. Dat is 12 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed een verlies van 878 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 5,9 miljard euro het tweede kwartaal vorig jaar.

Door een herstructureringen verdwijnen bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zestig gedwongen ontslagen. Dat heeft de directie van het luchtvaartbedrijf gemeld. Door alternatieve oplossingen, zoals deeltijds werk, kon een groter banenverlies worden vermeden – Brouwer AB InBev boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 10,3 miljard dollar. Dat was 18 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 90 procent tot 351 miljoen dollar. De bierverkoop viel met 17,1 procent terug – Bij de verkoop van de hamburgerketen Ellis Burgers twee jaar geleden werden de prestaties van het bedrijf overschat. Daardoor werden de overnemers Gimv en Top Brands naar eigen zeggen misleid. Zij hebben daarom een claim tegen de vorige eigenaars ingediend.

Telecomoperator Telenet boekte tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 1,27 miljard euro, tegenover 1,26 miljard euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 56 miljoen euro tot 184,9 miljoen euro – Luierfabrikant Ontex boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 1,05 miljard euro. Dat was 5,5 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kende, dankzij een aantal efficiëntieverbeteringen, een groei van 8,4 miljoen euro naar 41,1 miljoen euro – De modeholding FNG Group heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf, dat onder meer de merken Brantano en Miss Etam overkoepelt, is er niet in geslaagd nieuw investeerders aangetrokken. Dat heeft de directie van het bedrijf gemeld. Door het faillissement worden in België 1.300 werknemers getroffen

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Braziliaanse landbouwexport steunt op illegale ontbossing

Posted by managing21 on 30th juli 2020

Een aanzienlijk deel van de landbouwproducten die Brazilië naar de Europese Unie uitvoert, blijkt te worden geproduceerd op grond die illegaal werd ontbost. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de University of Minas Gerais.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Braziliaanse landbouwexport steunt op illegale ontbossing

Financiële bekommernissen wegen op mentale gezondheid

Posted by managing21 on 30th juli 2020

Vele werknemers moeten vaststellen dat financiële bekommernissen op de mentale gezondheid van hun medewerkers een negatieve invloed hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van het fintechbedrijf Smarterly bij een groep Britse werkgevers.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Financiële bekommernissen wegen op mentale gezondheid