managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for december, 2019

Amerikaans ferrybedrijf schakelt over op elektriciteit

Posted by managing21 on 31st december 2019

In de Verenigde Staten heeft Washington State Ferries beslist om van diesel naar elektriciteit over te schakelen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Washington State Ferries is de tweede grootste ferry-service van de wereld en is actief in de Puget Sound.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Amerikaans ferrybedrijf schakelt over op elektriciteit

Australische economie verwacht een uitdagend jaar

Posted by managing21 on 31st december 2019

In geen enkel land in de regio Asia-Pacific zal de beurs volgend jaar een kleinere winstgroei laten optekenen dan Australië. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Bloomberg. Gewaarschuwd wordt voor een zwakke binnenlandse economie en schandalen in de banksector.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Australische economie verwacht een uitdagend jaar

Persvrijheid in Groot-Brittannië en Verenigde Staten gedaald

Posted by managing21 on 31st december 2019

Geen enkel land in de wereld heeft meer respect voor de persvrijheid dan Noorwegen. Dat blijkt uit een rapport van Reporters Without Borders. Opmerkelijk is echter dat zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten in de rangschikking terrein prijs hebben moeten gegeven.

Lees Verder

 

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Persvrijheid in Groot-Brittannië en Verenigde Staten gedaald

Groot-Brittannië mag zich aan toeristisch topjaar verwachten

Posted by managing21 on 31st december 2019

Groot-Brittannië zal volgend jaar opnieuw een toeristische piek laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het nationale toeristische bureau VisitBritain. Verwacht wordt een besteding van 26,6 miljard pond. Dat betekent een stijging met 6,6 procent tegenover dit jaar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Groot-Brittannië mag zich aan toeristisch topjaar verwachten

Basket verliest aan populariteit op Amerikaanse televisie

Posted by managing21 on 31st december 2019

Op de Amerikaanse televisie heeft de wedstrijden van de National Basketball Association (NBA) dit seizoen aan populariteit ingeboet. Dat heeft volgens onder meer te maken met de kwetsuren van een groot aantal sterspelers. Maar er zijn nog andere redenen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Basket verliest aan populariteit op Amerikaanse televisie

Kleding heeft sterke impact op eerste indruk

Posted by managing21 on 31st december 2019

De eerste indruk kan in belangrijke mate door de kledingkeuze worden beïnvloed. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Princeton University. Het blijkt nagenoeg onmogelijk om kleding bij een persoonlijk oordeel te negeren.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Kleding heeft sterke impact op eerste indruk

BBC verliest aan populariteit bij Britse bevolking

Posted by managing21 on 31st december 2019

De meeste Britten zijn van mening dat de British Broadcasting Corporation (BBC) op een andere manier gefinanceerd moet worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Savanta ComRes, gebaseerd op een enquête bij meer dan tweeduizend Britse consumenten.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor BBC verliest aan populariteit bij Britse bevolking

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st december 2019

De Iranian Offshore Oil Company (IOOC) wil zijn offshore olieproductie met 85.000 vaten per dag opdrijven. Met die strategie gaat een investering van 2,6 miljard dollar gepaard. Dat heeft Alireza Salman-Zadeh, hoofd van het Iraanse oliebedrijf, gemeld. De investering gaat onder meer naar de ontwikkeling of uitbreiding van projecten en het herstellen van een aantal bestaande bronnen. Omdat de Iraanse oliesector nog altijd gebukt gaat onder sancties van de Verenigde Staten, zodat de werken uitsluitend door binnenlandse bedrijven kunnen worden uitgevoerd. In november realiseerde Iran nog een olieproductie van 2,1 miljoen vaten per dag, tegenover 3,8 miljoen vaten per dag twee jaar geleden.

Duitsland bouwt hekken tegen everzwijnen uit Polen – De Britse motorenbouwer Rolls-Royce heeft een eenmotorig vliegtuig ontwikkeld. Het toestel zou een recordsnelheid van 482 kilometer per uur moeten kunnen halen – Koffieketen Tim Hortons, onderdeel van Restaurant Brands International, heeft het vertrek van voorzitter Alex Macedo aangekondigd – Michaels, verkoper van hobbyartikelen, heeft Ashley Buchanan aangesteld als nieuwe chief executive – Syngenta gaat op zoek naar alternatieven voor glyfosaat.

ING Group gaat in zijn divisie private banking mogelijk zestig banen schrappen – Tesla is begonnen met de levering van de eerste auto’s uit zijn Gigafactory in Shanghai – EssilorLuxottica heeft in zijn fabriek in Thailand een grote fraude ontdekt – Speelgoedfabrikant heeft het bedrijf Entertainment One voor een bedrag van 3,8 miljard dollar overgenomen – Japan Post mag gedurende drie maanden geen verzekeringen meer verkopen. Dat heeft de Japanse Financial Services Agency beslist.

België beschikt inmiddels over een wijnareaal van 400 hectare. Tien jaar geleden bedroeg die oppervlakte amper 90 hectare – De voormalige Opel-site aan de Noorderlaan in Antwerpen wordt een innovatiecentrum voor duurzame chemie – Belgische groeibedrijven hebben dit jaar een recordbedrag van 745 miljoen euro opgehaald, tegenover 738 miljoen euro vorig jaar – De Belgische werkloosheid blijft dalen, maar Brussel is een uitzondering – Ook de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) voert contactloos betalen in.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Biobrandstoffen eerste stap op weg naar duurzame scheepvaart

Posted by managing21 on 30th december 2019

Biobrandstoffen kunnen op korte termijn aan de scheepvaart een instrument bieden om de emissies van zijn activiteiten terug te schroeven. Dat blijkt uit een rapport van het Sustainable Shipping Initiative (SSI). Een aantal rederijen zijn inmiddels al met proeven gestart.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Biobrandstoffen eerste stap op weg naar duurzame scheepvaart

Indiase economische groei heeft geen nieuwe banen gecreëerd

Posted by managing21 on 30th december 2019

India heeft de voorbije periode wel een sterke economische groei gekend, maar dat heeft geen enkele positieve impact gehad op de nationale werkgelegenheid. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Indiase economische groei heeft geen nieuwe banen gecreëerd