managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on April 15th, 2018

Isaac Larian, chief executive van de groep MGA Entertainment wil ongeveer tweehonderdtachtig winkels van de failliete speelgoedverkoper Toys R Us in de Verenigde Staten en Canada overnemen. Larian zou daarbij een bod van ongeveer 890 miljoen dollar hebben gedaan – De Nederlandse optiekketen Hans Anders verkoopt zijn Franse activiteiten aan de groep Abittan, die onder meer eigenaar is van de optiekformule Acuitis. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De formule van Hans Anders is voor Frankrijk minder geschikt – Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 60 biljoen won of 46 miljard euro gerealiseerd. Dat was een stijging met 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 58 procent tot 15,6 biljoen won.

Het Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (Ocha) van de Verenigde Naties heeft een bedrag van 530 miljoen dollar gereserveerd voor hulp aan Congo. In totaal heeft Congo volgens het Ocha dit jaar 1,8 miljard euro humanitaire hulp nodig – De voorgenomen reorganisatie bij Volkswagen moet sneller tot uitvoering worden gebracht. Dat heeft Herbert Diess, de nieuwe topman van de Duitse autogroep, gezegd. De truckdivisie krijgt volgens Diess mogelijk een beursnotering, maar blijft zeker onder de controle van de groep – De chief executive van een grote beursgenoteerde Belgische onderneming ontving vorig jaar een gemiddeld inkomen van 2,15 miljoen euro. Dat is een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft De Tijd berekend. Carlos Brito van AB Inbev ontving het hoogste loon.

Het Franse toeristische concern Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 654,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 6,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. – Een gemiddeld gezin bezat vorig jaar in België een vermogen van 517.200 euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België. De toename bleef echter lager dan de inflatie, die 2,1 procent bedroeg. – Het Britse softwareconcern Sage heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzetgroei met 6,4 procent gerealiseerd, tegenover een stijging met 11,1 procent dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Noord-Europa, het Midden-Oosten en Afrika was er een vertraging.

De Franse vastgoedinvesteerder Klépierre heeft de plannen voor een overname van zijn Britse sectorgenoot Hammerson opgeborgen. Dat heeft de Franse groep gemeld. Hammerson had twee biedingen van Klépierre, dat een bedrag tot 5 miljard pond had geboden, afgewezen – Supermarktketen Carrefour is bereid om zijn filialen in Genk en Angleur open te houden. In ruil wordt een grotere flexibiliteit gevraagd. Bij de herstructurering die Carrefour eind januari had aangekondigd, was nog de sluiting van beide winkels gemeld – Het Afrikaanse ecommerce-platform Jumia heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 507 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 41,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep echter op van 91,3 miljoen euro naar 120 miljoen euro.

Google wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van een divisie die zich bij Nokia heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van draadloze verbindingen aan boord van vliegtuigen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn – Rusland zal mogelijk de leveringen titanium aan de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing stopzetten. De maatregel zou onderdeel kunnen vormen van de reactie van Rusland op de sancties die het land eerder van de Verenigde Staten kreeg opgelegd – De Britse keten WH Smith heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 643 miljoen pond. Dat betekende een status-quo tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst viel met 1,2 procent terug tot 82 miljoen pond.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>