managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gazprom ziet uitvoer naar Europa terugvallen

Posted by managing21 on augustus 31st, 2019

De Russische energiegroep Gazprom heeft voor het eerst toegegeven dat zijn gasexport naar Europa dit jaar met een daling zal worden geconfronteerd. Dat kan niet alleen wegen op de resultaten van het concern, maar ook op de Russische economie. Gazprom is immers een staatsbedrijf en zijn inkomsten vertegenwoordigen meer dan 5 procent van de Russische economie. Gazprom genereert tweederde van zijn totale inkomsten uit zijn export naar Europa en Turkije. Vorig jaar werd daarbij voor de eerste keer een volume van meer dan 200 miljard kubieke meter uitgevoerd. Dit jaar is er echter een gestage daling opgetreden. Dat heeft verscheidene oorzaken.

Lees Verder