managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Tien procent vrouwen wil eigen bedrijf

Posted by managing21 on december 27th, 2006

Meer dan één op tien vrouwen zou graag een eigen bedrijf hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van het Franse online magazine L’Internaute bij zijn vrouwelijke bezoekers. Maar uit het onderzoek blijkt dat vooral binnen hun huidige bedrijf meer verantwoordelijkheden willen of op termijn de intentie koestert om van baan te veranderen.

L’Internaute vroeg zijn vrouwelijke bezoekers naar hun professionele wensen voor het nieuwe jaar. Daarbij bleek dat 27 procent van de respondenten vooral een grotere verantwoordelijkheid binnen haar bedrijf als belangrijkste streefdoel naar voor schoof. Daarnaast stelde ruim 21 procent dat het stilaan tijd werd om een andere baan te zoeken om een nieuw elan te geven aan haar carrière en een stagnatie te vermijden.

Ruim één op vijf ondervraagde vrouwen stelde van plan te zijn om van een loonsverhoging een prioriteit voor het nieuwe jaar te maken. Maar ook merkte tien procent van de respondenten het liefst een eigen bedrijf te willen oprichten. Daarnaast wenste elf procent deeltijds te willen gaan werken om meer tijd te kunnen besteden aan privé-activiteiten. Tenslotte merkt bijna zes procent op om een deeltijdse of voltijdse loopbaanonderbreking te willen nemen om zichzelf verder te kunnen vervolmaken.