managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Harley doet het vooral goed in Japan en Europa

Posted by managing21 on januari 19th, 2007

De Amerikaanse motorfietsenfabrikant Harley-Davidson heeft het voorbije jaar een nettowinst geboekt van één miljard dollar. Dat is een stijging van bijna negen procent ten opzichte van een jaar voordien. De groei is vooral te danken aan de afzet op de Europese en Japanse markt. In de Verenigde Staten bleef de verkoop nagenoeg stabiel.

Harley Davidson verkocht vorig jaar 349.196 motorfietsen. Dat is 6,1 procent meer dan het jaar voordien. Dat was goed voor een omzet van 5,8 miljard dollar, een stijging met 8,6 procent. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar exporteerde het beroemde merk 92.848 motorfietsen naar het buitenland. Voor het eerste kwartaal van dit jaar wordt een export van ongeveer 83.000 exemplaren vooropgesteld.

Tijdens het vierde kwartaal kende de verkoop van Harley Davidson in Europa een stijging met 31,2 procent, terwijl op de Japanse markt een groei met 19,6 werd genoteerd. Op de thuismarkt ging de verkoop van het merk echter met amper 0,3 procent vooruit.