managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Goede prestaties belangrijkste carrièrefactor?

Posted by managing21 on juni 19th, 2006

Leidingggevenden vinden goede prestaties de belangrijkste factor om carrière te maken binnen een bedrijf. Dat blijkt uit de Carrière Barometer van het Nederlandse managementbureau Ormit. Slijmen bij meerderen draagt volgens hen veel minder bij tot een succesvol uitbouwen van een professionele loopbaan.

Uit het Nederlands onderzoek blijkt dat 81 procent van de leidinggevenden goede werkprestaties belangrijk vinden voor werknemers die hogerop willen. Daarnaast worden ook een communicatieve sterkte (78 procent), ervaring (76 procent), vooropleiding (72 procent), charisma (72 procent) en zichzelf kunnen verkopen (72 procent) belangrijke factoren genoemd.

Liefdesrelaties op het werk worden met 34 procent als minst belangrijke carrièrefactor genoemd, gevolgd door bereidheid om in het buitenland te gaan werken (39 procent), geslacht (39 procent), slijmen bij leidinggevenden (43 procent) en etniciteit (44 procent). Opvallend is dat mannen buitenlandse opdrachten een belangrijker factor vinden dan vrouwen.

Oudere managers zouden volgens de onderzoekers het uiterlijk en een grote assertiviteit minder belangrijk vinden voor een carrière dan jongere leidinggevenden.