managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on december 31st, 2019

De Iranian Offshore Oil Company (IOOC) wil zijn offshore olieproductie met 85.000 vaten per dag opdrijven. Met die strategie gaat een investering van 2,6 miljard dollar gepaard. Dat heeft Alireza Salman-Zadeh, hoofd van het Iraanse oliebedrijf, gemeld. De investering gaat onder meer naar de ontwikkeling of uitbreiding van projecten en het herstellen van een aantal bestaande bronnen. Omdat de Iraanse oliesector nog altijd gebukt gaat onder sancties van de Verenigde Staten, zodat de werken uitsluitend door binnenlandse bedrijven kunnen worden uitgevoerd. In november realiseerde Iran nog een olieproductie van 2,1 miljoen vaten per dag, tegenover 3,8 miljoen vaten per dag twee jaar geleden.

Duitsland bouwt hekken tegen everzwijnen uit Polen – De Britse motorenbouwer Rolls-Royce heeft een eenmotorig vliegtuig ontwikkeld. Het toestel zou een recordsnelheid van 482 kilometer per uur moeten kunnen halen – Koffieketen Tim Hortons, onderdeel van Restaurant Brands International, heeft het vertrek van voorzitter Alex Macedo aangekondigd – Michaels, verkoper van hobbyartikelen, heeft Ashley Buchanan aangesteld als nieuwe chief executive – Syngenta gaat op zoek naar alternatieven voor glyfosaat.

ING Group gaat in zijn divisie private banking mogelijk zestig banen schrappen – Tesla is begonnen met de levering van de eerste auto’s uit zijn Gigafactory in Shanghai – EssilorLuxottica heeft in zijn fabriek in Thailand een grote fraude ontdekt – Speelgoedfabrikant heeft het bedrijf Entertainment One voor een bedrag van 3,8 miljard dollar overgenomen – Japan Post mag gedurende drie maanden geen verzekeringen meer verkopen. Dat heeft de Japanse Financial Services Agency beslist.

België beschikt inmiddels over een wijnareaal van 400 hectare. Tien jaar geleden bedroeg die oppervlakte amper 90 hectare – De voormalige Opel-site aan de Noorderlaan in Antwerpen wordt een innovatiecentrum voor duurzame chemie – Belgische groeibedrijven hebben dit jaar een recordbedrag van 745 miljoen euro opgehaald, tegenover 738 miljoen euro vorig jaar – De Belgische werkloosheid blijft dalen, maar Brussel is een uitzondering – Ook de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) voert contactloos betalen in.