managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bangalore wordt onttroond

Posted by managing21 on februari 16th, 2007

Het Technopark in Kerala gaat ITPL Bangalore verdringen als grootste technologiepark van India. Eind deze maand wordt er een nieuw complex van 240.000 vierkante meter in gebruik genomen. Dan komt het totaal van de campus op ruim 725.000 vierkante meter. Het nieuwe gebouw is ook het grootste IT-complex van het land.

Het nieuwe Tejeshwani-complex telt twaalf verdiepingen en is gevestigd in de Technopark-campus, op opgeveer twaalf kilometer van de stad Thiruvananthapuram. Op dit ogenblik zijn er 110 bedrijven gevestigd met in totaal ongeveer 15.000 werknemers. Het Technopark van Kerali zal het beroemde ITPL Bangalore en het Tidal Park in Chennai respectievelijk naar de tweede en derde plaats verwijzen.

“Maar dit is niet het einde,” benadrukten de beheerders van Technopark tegenover de krant Hindoestan Times. “Nog in de loop van dit jaar bouwen vier bedrijven in Thiruvananthapuram een eigen campus.” Het gaat in totaal om een extra oppervlakte van ruim 400.000 vierkante meter. Dat zou de volgende maanden voor een extra tewerkstelling van nog eens 6.000 mensen moeten zorgen.