managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Hummer heeft beste autosite

Posted by managing21 on juni 28th, 2006

De Hummer-website van autoconstructeur General Motors is in de Verenigde Staten bekroond tot beste autowebsite. Dat blijkt uit een enquête van J.D. Power and Associates. De Hummer-website haalde daarbij een score van bijna negentig procent. Het gemiddelde voor de hele sector lag op bijna 84 procent. De onderzoekers stellen dat het een optimale aanwezigheid op het internet van groot belang is voor autoconstructeurs, aangezien de consument zich steeds meer online gaat informeren over het aanbod dat beschikbaar is. 

“General Motors verliest in de Verenigde Staten marktaandeel ten voordele van de Aziatische merken,” merkt het persbureau Reuters op. “Maar de Amerikaanse constructeur doet pogingen om zijn merken beter te promoten langs het internet.” Hummer ( www.hummer.com) haalde een score van 87 procent. Op de tweede plaats staat de Kia-website, gevolgd door Suzuki, Pontiac en Subaru. De globale sector haalde een score van 83,8 procent.

De studie onderzoekt de websites van de automobielsector op uiterlijk, snelheid, navigatie en content. De onderzoekers wijzen erop dat de Amerikaanse consument kan kiezen tussen bijna driehonderd verschillende modellen en zich steeds meer richt op het internet om te zoeken naar een model dat niet alleen beantwoordt aan zijn ideaal, maar ook aan zijn imago en budget. Het rapport is gebaseerd op de mening van ruim 11.000 consumenten die aangaven gedurende de volgende twee jaar een nieuwe auto te zullen kopen.