managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Golden Balls heeft nog niet afgedaan

Posted by managing21 on augustus 31st, 2007

Hoewel verwacht werd dat de ster van voetbalvedette David Beckham zou beginnen te tanen na zijn overstap van het glorieuze Real Madrid naar Los Angeles Galaxy in de middelmatige Amerikaanse voetbalcompetitie, blijft de Britse middenvelder een belangrijk uithangbord. Dat mocht ook de United States Soccer Leage, de Amerikaanse voetbalbond, ondervinden. Sinds de komst van Beckham wordt de website van de organisatie overspoeld.

Uit cijfers van het onderzoeksbureau ComScore blijkt dat mls.net, de website van de Amerikaanse voetbalbond, tijdens de voorbije maand meer dan 1 miljoen unieke bezoekers heeft gekregen. Dat is een stijging met 117 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar, toen de website 478.000 bezoekers ontving. David ‘Golden Balls’ Beckman maakte vorige maand zijn debuut voor LA Galaxy in een vriendschappelijk duel met de Britse club Chelsea.

In december vorig jaar was het aantal bezoekers van de website zelfs gedaald tot amper 230.000 eenheden. Nadat LA Galaxy in januari van dit jaar de komst van David Beckham had aangekondigd, bleek de website de maand af te sluiten met 808.000 bezoekers. Dat betekende een stijging met 252 procent tegenover de maand voordien. Sindsdien fluctueerde het aantal bezoekers van maand tot maand.

“De impact van David Beckham op de officiële website van het Amerikaanse voetbal is gigantisch,” aldus ComScore. “De speler heeft helemaal op zijn eentje het aantal bezoekers aan de website weten te verdubbelen tegenover het vorige jaar, toen nochtans het Wereldkampioenschap Voetbal in Duitsland werd gespeeld.”