managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Games gaan steeds meer online

Posted by managing21 on september 25th, 2007

Het internet zal steeds belangrijker worden voor de gamesindustrie. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Strategy Analytics. De wereldwijde online gamesmarkt realiseert op dit ogenblik een jaaromzet van 4 miljard dollar, maar zal volgens het rapport de volgende vijf jaar wellicht drie keer groter worden. Vooral van de online multiplayer-spelen zoals World of Warcraft wordt een grote invloed verwacht.

Op het gebied van omzet is de online gamesindustrie al de grootste speler op het gebied van de online entertainmentsector, voor muziek en video. De online gamesindustrie zal volgens het magazine MarketingCharts de volgende vijf jaar telkens met 25,2 procent groeien. In 2011 zal de sector volgens de onderzoekers ongeveer één derde van de totale softwaremarkt voor computergames vertegenwoordigen.

De snelle groei van digitale distributie voor computer- en consolegames zal volgens Strategy Analytics de weg vrijmaken voor de online versies van topgames die tot nu toe alleen in het fysieke retailkanaal beschikbaar maken. “Vooral de verdere wereldwijde doorbraak van breedband zal daarbij een grote stimulans betekenen,” aldus de onderzoekers. “Bovendien liggen hier aantrekkelijke winsten te wachten, terwijl ook de online verkoopmogelijkheden die markt zullen ondersteunen.”