managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Zeppelin denkt aan toeristische kansen

Posted by managing21 on oktober 7th, 2007

De Duitse ondernemer Wolfgang Von Zeppelin wil met een vloot van twaalf luchtschepen reizen organiseren tussen een aantal Europese steden. Hij meent dat voor zijn project een investering van 325 miljoen euro nodig is. Elk luchtschip zou 45 personen kunnen vervoeren. Wolfgang Von Zeppelin is een nazaat van Ferdinand Von Zeppelin, de man die dit type van luchttransport zijn naam gaf.

Wolfgang Von Zeppelin denkt aan een netwerk van tien steden waartussen de zeppelins kunnen pendelen. Zijn luchtschepen zouden 50.000 kubieke meter heliumgas bevatten en zouden 125 meter lang worden. Von Zeppelin denkt daarbij vooral aan toerisme en stelt dat rondvaartvluchten met zeppelins een toekomst kunnen hebben. Op dit ogenblik is er al een gelijkaardig project aan de Bodensee in het Duitse Zwarte Woud, waar de zeppelin al een jaar vooruit is volgeboekt.

Von Zeppelin denkt ook aan rondvluchten van twintig dagen voor Amerikaanse toeristen langs de tien zeppelinsteden. Voor het vrachtvervoer is een zeppelin volgens de initiatiefnemer niet rendabel. “Een luchtschip is te groot en te gevoelig voor wind,” vertelde Von Zeppelin tegen De Volkskrant. “Bovendien zijn er al helikopters die dertig ton kunnen tillen en veel goedkoper zijn dan een zeppelin.”

Eerdere pogingen om de zeppelin-sector nieuw leven in te blazen, werden financieel geen succes. Bovendien blijven de zeppelins achtervolgd door de ramp met de Hindenburg in 1937. De zeppelin vloog toen in brand. Hij was echter gevuld met waterstof en niet met het onbrandbare helium.

Meer nieuws over transport en verkeer