managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Arabische Golf investeert zwaar in toeristische infrastructuur

Posted by managing21 on april 17th, 2018

De landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) investeren over een periode van vier jaar 56 miljard dollar in toeristische infrastructuur. Dat is de conclusie van een rapport van Colliers International. De investeringen worden volgens de onderzoekers vooral gedragen door de ontwikkeling van revolutionaire transportprojecten zoals de hyperloop en andere grote initiatieven, zoals de Haramain High Speed Railway en de verdere ontwikkeling van luchthavens in Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman en Koeweit. Deze projecten zullen de toeristische infrastructuur in de regio volgens de onderzoekers fundamenteel veranderen.

De Virgin Hyperloop One, een toeristische transportconcept waarbij passagiers en cargo tegen snelheden tot 1.200 kilometer per uur door modules door een buizenstelsel worden gestuurd, is het meest opmerkelijke project rond de ontwikkeling van toeristische infrastructuur dat op dit ogenblik de Verenigde Arabische Emiraten op het programma staat. Het project, dat wordt ondersteund door DP World, zou de mogelijkheid hebben om 3.400 personen per uur te vervoeren. Dat komt aan een dagtrafiek van 126.000 mensen. Jaarlijks zou Hyperloop One 24 miljoen reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen.

De Road and Transport Authority (RTA) van Dubai maakte anderhalf jaar geleden al bekend een evaluatie te willen maken van de mogelijkheden die de Hyperloop zou kunnen hebben te bieden. Daarbij werd vooral gedacht aan een verbinding tussen Dubai en Abu Dhabi. De Hyperloop zou de reistijd tussen beide emiraten tot amper twaalf minuten kunnen herleiden. Op dit ogenblik neemt de verplaatsing nog minstens anderhalf uur in beslag. Er wordt echter ook naar de verdere toekomst gekeken. Daarbij wordt erop dat een uitbreiding van het netwerk Dubai op een afstand van tien minuten van Fujairah zou kunnen brengen. Een reis tussen Dubai en Riyadh zou nog veertig minuten in beslag nemen.

Opgemerkt wordt dat verder wordt geïnvesteerd in de uitbreiding van luchthavens en cruiseterminals, terwijl ook het stadsverkeer en de spoorverbeteringen een upgrade krijgen. Daarnaast wordt gewezen op de groei van goedkope luchtvaartmaatschappijen. Geraamd wordt dat de landen van de Gulf Cooperation Council over vier jaar 55 miljoen bezoekers zal ontvangen. Dat betekent een groei met 6,3 procent per jaar. Vorig jaar werden 41 miljoen toeristen gesteld. Verder wordt aangevoerd dat in Dubai de volgende twee jaar een sterke groei van het cruisetoerisme mag worden verwacht.

Lees Verder