managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Drones hebben vorig jaar minstens vijfenzestig levens gered

Posted by managing21 on mei 18th, 2018

Drones hebben wereldwijd het voorbije jaar minstens vijfenzestig mensen het leven gered. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Chinese bedrijf Da-Jiang Innovations (DJI), wereldwijd marktleider in de verkoop van particuliere drones. Onder meer wordt door de onderzoekers opgemerkt dat de drones hulpverleners in staat stelden enerzijds vermiste personen terug te vinden, maar anderzijds ook voedselvoorraden en zwemvesten te leveren. Er wordt verder op gewezen dat minstens achttien personen konden worden teruggevonden dankzij de thermische camera’s die de drones met zich mee voeren.

“Dankzij de vooruitgang van de drone-technologie, een snelle acceptatie door hulpverleners en aangepaste luchtvaartregels hebben ertoe geleid dat onbemande vliegtuigen gemakkelijker bij crisissen zullen worden ingezet,” stippen de onderzoekers aan. “In combinatie met de cijfers van vorig jaar kan worden vastgesteld dat al minstens 124 mensen over de hele wereld door drones van een waarschijnlijke dood konden worden gered.” In het rapport wordt onder meer gewag gemaakt van drones die in Australië en Brazilië erin lukten om boeien in het water te droppen voor zwemmers die in moeilijkheden dreigden te komen. In Engeland en de Verenigde Staten werden slachtoffers in de sneeuw opgemerkt.

“Wanneer de wetgeving de hulpverleners toestaat om gemakkelijker op drones beroep te doen, kan bij reddingsoperaties veel tijd en geld worden bespaard,” aldus Brendan Schulman, vice-president beleid bij Da-Jiang Innovations. “Bovendien kan bij deze reddingsoperaties dankzij de inzet van de drones ook het gevaar voor het eigen personeel van de hulpverleners worden ingeperkt. Uit de cijfers blijkt dat vorig jaar minstens één keer per week een persoon dankzij de assistenties van drones konden worden gered. Daarbij bleken tweeëntwintig slachtoffers in onmiddellijk levensgevaar te verkeren.”

Lees Verder