managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Londen wil met Europese technologiesector blijven samenwerken

Posted by managing21 on juni 17th, 2018

Ook na de brexit zal Londen op het gebied van technologie een sterke activiteit kennen, waarbij intensief zal worden samengewerkt met andere Europese hoofdsteden. Dat heeft Sadiq Khan, burgemeester van Londen, gezegd in een gesprek met het persbureau Agence France Presse (AFP).

Kahn maakte daarbij duidelijk dat Londen, ondanks het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, met andere Europese technologiecentra moet blijven samenwerken. Hij benadrukte echter tevens dat de Britse regering tegenover immigratie een grotere openheid tentoon moet spreiden. Daarbij wees hij onder meer op het nieuwe visa-beleid van de Britse regering.

“De Europese metropolen mogen elkaar niet als rivalen beschouwen,” benadrukte de Londense burgemeester. “Uiteraard is er soms concurrentie, maar er moet ook gekeken worden naar mogelijkheden tot samenwerking.” Kahn voegde daarbij dat Londen, ondanks de brexit, een gastvrije bestemming wil blijven. Daarbij wil de Britse hoofdstad volgens de burgemeester zijn lange traditie in het aantrekken van talent in stand houden. De openheid en diversiteit van Londen zal volgens Kahn altijd één van de grote aantrekkingskrachten van de Britse metropool blijven. Iedereen met potentieel zal volgens de burgemeester in de stad op een gastvrij onthaal kunnen rekenen.

Kahn waarschuwde echter dat de Britse regering aan talentrijke inwoners van andere landen van de Europese Unie een gemakkelijke manier moet aanbieden om naar Londen te komen. De Londense burgemeester had zich bij het referendum over de brexit een groot voorstander getoond om Groot-Brittannië verder als onderdeel van de Europese Unie te laten functioneren. Brits premier Theresa May had eerder aangekondigd dat de nodige maatregelen zouden worden genomen om ervoor te zorgen dat innovatieve Britse startups de mogelijkheid zouden krijgen voldoende talent aan te blijven trekken. Ook werden Start-Up Visa voor ondernemers aangekondigd.

May benadrukte nog dat Britse technologiebedrijven vorig jaar 7,8 miljard dollar investeringen hebben aangetrokken. Sectorgenoten uit Frankrijk en Duitsland kwamen gezamenlijk aan een bedrag van 6 miljard dollar. De investeringen in Britse technologie hadden volgens May daarbij ook een verdubbeling gekend tegenover het jaar voordien.

Lees Verder