managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on juli 27th, 2018

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover voert tests uit voor de uitbouw van een optimale communicatie tussen autonome wagens. Deze interacties moeten onder meer het verlenen van voorrang op kruispunten mogelijk maken. Dat hebben woordvoerders van Jaguar Land Rover bevestigd. De tests vormen onderdeel van het UK Cite Project, dat meer dan 9 miljoen dollar investeert in het eerste geconnecteerde wegennet van Groot-Brittannië. Het project omvat een route van meer dan 40 mijl waarop verschillende technologieën voor interactie tussen voertuigen onderling en communicatie met de infrastructuur worden voorzien. Onder meer wordt gebruik gemaakt van wifi, mobiele netwerken en glasvezel.

De Italiaanse hoedenmaker Borsalino maakt een doorstart. Het bedrijf, dat vorig jaar failliet werd verklaard, werd door de Zwitserse investeerder Philippe Camperio overgenomen. Camperio zou 18 miljoen euro hebben betaald voor de merkrechten en 6,4 miljoen euro voor de andere activa – De Amerikaanse farmagroep Eli Lilly wil zijn divisie Elanco, gespecialiseerd in diergezondheid, naar de beurs brengen. Gepland zou zijn om een belang van minder dan 20 procent in Elanco naar de beurs te brengen. Wellicht wordt nadien ook de rest van de activa verkocht – Italië heeft een onderzoek geopend naar de overname van de noodlijdende staalgroep Ilva door het concern ArcelorMittal. Dat heeft de Italiaanse vicepremier Luigi Di Maio gezegd. Volgens analisten hoopt Di Maio op die manier van ArcelorMittal bijkomende toegevingen te verkrijgen.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat zijn vloot in Dublin met 20 procent afslanken. De maatschappij zou er nog vierentwintig toestellen behouden. Ryanair reageert daarmee op de staking bij de Ierse piloten. In Dublin zouden driehonderd banen worden geschrapt – De Amerikaanse frisdrankengroep Coca-Cola heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 8,93 miljard dollar. Dat is 8 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De winst liep echter met 10 procent op tot 2,88 miljard dollar – Het bedrijf Cloudalize, ontwikkelaar van grafische werkomgevingen voor smartphones en tablets, heeft met een kapitaalronde 4 miljoen euro opgehaald bij het investeringsfonds Horizons Ventures van de telecommagnaat Li Ka-Shing uit Hongkong. De middelen worden gebruikt voor de uitbouw van het personeelsbestand.

De Belgische boekenketen Standaard Boekhandel heeft het voorbije jaar een winst gerealiseerd van 3,6 miljoen euro. Dat betekende een daling met 16 procent tegenover het jaar voordien. Vijf jaar voordien boekte de groep nog een winst van 10 miljoen euro – De Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,02 miljard dollar, tegenover 3,69 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst liep op van 1,06 miljard dollar naar 1,41 miljard dollar – Het Amerikaanse industriële concern United Technologies heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 16,71 miljard dollar. Dat was een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 1,44 miljard dollar naar 2,14 miljard dollar.

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van 10,6 miljard euro, tegenover 11,1 miljard euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst liep op van 863 miljoen euro naar 917 miljoen euro – De Franse autobouwer Peugeot-Citroën heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 38,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 40,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst liep op van 1,9 miljard euro naar 2,3 miljard euro – De Zwitsers bank UBS heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een inkomen geboekt van 7,55 miljard Zwitserse frank, tegenover een bedrag van 7,27 miljard frank dezelfde periode vorig jaar. De winst liep met 9 procent op tot 1,28 miljard frank.

De Amerikaanse groep Whirlpool, fabrikant van huishoudelijke apparatuur, heeft tijdens het tweede kwartaal van een omzet geboekt van 5,1 miljard dollar, tegenover 5,1 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed een verlies van 657 miljoen dollar, tegenover 189 miljoen winst het tweede kwartaal vorig jaar – De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 4,8 miljard dollar, tegenover 3,7 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst liep op van 319 miljoen dollar naar 404 miljoen dollar – Bij het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences legt topman John Milligan zijn functie neer. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Milligan stond sinds maart vorig jaar aan de leiding van het bedrijf. In afwachting van een nieuwe topman, blijft hij tot eind dit jaar op post.

</p><p>