managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Berlijn boekt nieuwe piek in congrestoerisme

Posted by managing21 on augustus 18th, 2018

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar heeft Berlijn ongeveer 6,4 miljoen bezoekers ontvangen. Dat betekent een stijging met 4,4 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de toeristische organisatie VisitBerlin.

In totaal werden 15,3 miljoen overnachtingen geregistreerd. Dat betekende een stijging met 4,2 procent tegenover de eerste zes maanden vorig jaar. Opmerkelijk is echter onder meer dat de Duitse hoofdstad er voor de eerste keer in de geschiedenis in geslaagd is meer dan één miljoen buitenlandse congresbezoekers te verwelkomen.

“Het toerisme blijft in Berlijn een gezonde groei etaleren,” betoogt Burkhard Kieker, chief executive van VisitBerlin. “Die groei is zowel te danken aan Duitse reizigers als aan buitenlandse toeristen.” Bij het buitenlands bezoek kon een groei met 4,7 procent tot ongeveer 2,5 miljoen reizigers worden opgetekend. Bij de binnenlandse reizigers was er een toename met 4,3 procent tot ongeveer 4 miljoen bezoekers. Daarbij wordt ook aangevoerd dat Berlijn tijdens de eerste helft van dit jaar 65.790 congressen en gelijkaardige evenementen heeft georganiseerd. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

In totaal werden 5,08 miljoen congresgangers worden geregistreerd. Dat was een toename met 2,4 procent tegenover de eerste zes maanden vorig jaar. Bij de buitenlandse bezoekers was er een groei met 10 procent tot meer dan 1 miljoen congresgangers, die vooral uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten afkomstig bleken. VisitBerlin merkt verder nog op dat de congressen in Berlijn voor 3,98 miljoen overnachtingen hebben gezorgd. Dat is een stijging met 2 procent tegenover de eerste helft vorig jaar. “De congresindustrie vertegenwoordigt consistent een kwart van het totale aantal hotelovernachtingen in de Duitse hoofdstad,” aldus VisitBerlin.

“De congresindustrie biedt Berlijn een belangrijke meerwaarde,” zegt Burkhard Kieker nog. “Vooral de sterke vertegenwoordiging van buitenlandse congresgangers garandeert in de stad een hoog inkomen en een sterke tewerkstelling.” (Foto: mah)

Lees Verder