managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on augustus 31st, 2018

De Engelse voetbalclub Liverpool mag zijn stadion niet voor extra evenementen gebruiken. Dat heeft de gemeenteraad van Liverpool beslist. De club had gehoopt met bijkomende activiteiten in zijn Anfield Stadium extra inkomsten te kunnen genereren. Fenway Sports Group, de eigenaar van de club, heeft zware investeringen gedaan in de modernisering van het stadium. Bedoeling was dat buiten het traditionele voetbalseizoen in het complex andere evenementen zouden kunnen worden georganiseerd. Het gemeentebestuur wees echter op mogelijk overlast voor de omwonenden, die met geluidsoverlast, parkeerproblemen en antisociaal gedrag zouden kunnen worden geconfronteerd.

De Britse regering gaat de verkoop van energiedranken aan kinderen beperken uit bezorgdheid voor de negatieve gezondheidseffecten. De Britse regering laat onderzoeken op welke manier een verbod kan worden doorgevoerd. Onzekerheid is over een leeftijd van zestien of achttien jaar – Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorinfrastructuur, wil tegen het einde van dit decennium veertienhonderd nieuwe werknemers aantrekken. Het bedrijf moet de volgende jaren immers 10 procent van zijn totaal personeelsbestand wegens pensioen vervangen – Het Franse drankenconcern Pernod Ricard volgt met grote aandacht de groeimarkt voor legale cannabis in Canada. Dat heeft Alexandre Ricard, topman van het Franse concern, bevestigd. Hij gaf wel aan dat er nog geen plannen voor concrete investeringen in de sector zijn.

Het bedrijf Resilux, fabrikant van petverpakkingen, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 192,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 17,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 26,9 procent tot 9,9 miljoen euro – Het Europese hoofdkantoor van Panasonic verhuist in oktober van Londen naar Amsterdam. Reden is het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. In het nieuwe hoofdkantoor zullen een tiental personeelsleden worden tewerkgesteld – Het Amerikaanse voedingsconcern Campbell Soup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 2,22 miljard dollar, tegenover 1,66 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 318 miljoen dollar naar 94 miljoen dollar.

Het Waalse beeldvormingsbedrijf EVS Broadcasting heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 44,1 miljoen euro. Dat betekende een daling met 16,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 16,4 procent tot 10,6 miljoen euro – Sioen Industries heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 237,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 8,9 procent, vooral dankzij overnames, tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 39 procent tot 16,7 miljoen euro – Het technologiebedrijf Bit4You heeft een online platform gelanceerd voor de handel in bitcoin en andere virtuele valuta. Bit4You werd gelanceerd door informatica-specialist Sacha Vandamme en wil tegen eind volgend jaar vijftigduizend klanten en een omzet van 5 miljoen euro.

Het technologiebedrijf Salesforce heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van bijna 3,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 27 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 46 miljoen dollar op naar 299 miljoen dollar – De Russische energiegroep Lukoil heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van bijna 3,69 biljoen roebel, tegenover 2,79 biljoen roebel inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 386,7 miljard roebel naar 514,7 miljard roebel – Stofzuigerfabrikant Dyson heeft bij het Hullavington Airfield in Engeland een testcircuit voor elektrische wagens in gebruik genomen. Vorig jaar had Dyson bekend gemaakt een bedrag van 2,3 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van elektrische wagens.

Autogroep D’Ieteren heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 17,8 procent tot 154,9 miljoen euro – Rederij Maersk Tankers start een experiment met windenergie. De technologie wordt voor de eerste keer uitgetest met de Maersk Pelican. Geraamd wordt dat het gebruik van rotorzeilen het brandstofverbruik tot 10 procent kan verminderen – Het Amerikaanse modebedrijf Guess heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 645,9 miljoen dollar. Dat betekent een stijging met bijna 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 68 procent tot 25,5 miljoen dollar.