managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Flyland is de vijfentwintigste economie van de wereld

Posted by managing21 on september 3rd, 2018

Luchtvaartreizigers vertegenwoordigen een economie van meer dan 400,5 miljard dollar. Indien de sector de eigen natie Flyland zou vormen, zou een bruto binnenlands product worden gegeneerd dat het niveau van Noorwegen evenaart. Bovendien zou Flyland een populatie tellen die groter is dan de bevolking van België. Dat is de conclusie van een rapport van de bank HSBC Holdings. Er wordt aan toegevoegd dat de waarde van de sector met elke dag 1,26 miljard dollar aangroeit. In de lijst met de grootste economieën van de wereld zou Flyland bovendien op de vijfentwintigste plaats staan.

“Flyland toont grote gelijkenissen met de traditionele geografische naties,” stippen de onderzoekers aan. “Net zoals in die andere naties is Flyland een omgeving waar mensen verliefd worden, belangrijke zakelijke contracten afsluiten, op beleefd sociaal gedrag aansturen en genieten van voeding, drank en entertainment.” HSBC Holdings wijst er daarbij op dat elke dag ongeveer 11,9 miljoen mensen ergens in de wereld een vliegtuigreis ondernemen. Opgemerkt wordt dat de onderdaan van Flyland gemiddeld vierenhalve vlucht per jaar neemt en daarbij dertig uur in de lucht doorbrengt.

“Flyland is een omgeving die de menselijke connectie bevordert,” zeggen de onderzoekers. “Uit de studie blijkt dat op een gemiddelde vlucht twee koppels elkaar ontmoeten en verliefd. Met bijna 107.000 vluchten per dag is er dan ook volop gelegenheid om de perfecte match te ontmoeten. De contacten hoeven echter niet noodzakelijk romantisch te zijn. Er werd immers vastgesteld dat 47 procent een gesprek start met een vreemde medepassagier, terwijl 12 procent een blijvende vriendschap heeft gesloten en 13 procent een sterke zakelijke band heeft gecreëerd. De onderdanen van Flyland zijn ook overweldigend positief over de voordelen van het reizen.”

Vastgesteld werd dat 83 procent van de reizigers zeggen dankzij de luchtvaart de wereld beter te hebben leren begrijpen, terwijl respectievelijk 67 procent en 63 procent zegt toleranter en geduldiger te zijn geworden. “Bovendien zijn er ook persoonlijke baten, waarbij 77 procent zich onafhankelijker voelt en 73 procent meer zelfvertrouwen heeft aangekweekt,” zeggen de onderzoekers. “Maar zoals elke natie heeft ook Flyland zijn eigen sociale verwachtingen en ergernissen. Kinderen blijken daarbij het grootste probleem, want 65 procent zegt zich te ergeren aan kinderen die tegen de zetels van de vorige rij schoppen, terwijl 59 procent gefrustreerd raakt door dollende en lawaaierige jongeren.”

Verder wordt gewezen op brutaal gedrag tegen het cabinepersoneel (56 procent), maar ook passagiers die hun schoenen uittrekken of de armsteunen in beslag nemen zorgen voor grote frustraties (45 procent), net zoals passagiers die teveel alcohol consumeren (44 procent).

Lees Verder