managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Regelgeving belangrijkste barrière voor blockchain

Posted by managing21 on september 3rd, 2018

Ondanks de vele hoopgevende verwachtingen die rond de blockchain worden gesteld, blijft de toepassing van de technologie nog relatief beperkt. Daarvoor kunnen echter een aantal redenen worden aangeduid. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van consulent Deloitte bij meer dan duizend executives van bedrijven met minstens 500 miljoen dollar jaaromzet. Daarbij bleek dat 39 procent van de ondervraagden in eerste instantie verwezen naar de reglementering, gevolgd door de implementatie van het systeem (37 procent), potentiële veiligheidsproblemen (35 procent), twijfels over de return-on-investment (33 procent) en een gebrek aan kennis binnen de onderneming (28 procent).

Lees Verder