managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaanse politieke partijen negeren minderheden

Posted by managing21 on februari 27th, 2019

In de Verenigde Staten tonen de traditionele politieke partijen een duidelijk gebrek aan interesse in kiezers uit minderheidsgroepen. Er wordt vooral contact gezocht met blanke kiezers. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de San Francisco State University. De traditionele politieke partijen gaan er volgens de onderzoekers vanuit dat de minderheden minder snel geneigd zullen zijn om bij verkiezingen hun stem uit te brengen. Daardoor zouden de voor de partijen minder belangrijke zijn. Hierdoor ontstaat volgens het rapport echter een belangrijke electorale ruimte die niet wordt ingevuld.

Lees Verder