managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Niet alle voetballers houden het hoofd koel

Posted by managing21 on februari 28th, 2019

Professionele spelers moeten tijdens een voetbalwedstrijd het hoofd koel kunnen houden, maar niet iedereen is daarin even onderlegd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Leuven en het databedrijf SciSports. De onderzoekers stelden vast dat Portugese aanvaller Cristiano Ronaldo in sterke mate immuun lijkt te zijn voor druk, maar zijn Braziliaanse collega Neymar da Silva lijkt minder stressbestendig. De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekers aan coaches nuttige diensten bewijzen. Gesuggereerd wordt dat onder meer op trainingen ook aan die aspecten aandacht zou kunnen worden besteed.

Lees Verder