managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Neanderthaler wordt vaak totaal verkeerd afgebeeld

Posted by managing21 on februari 28th, 2019

Neanderthalers worden vaak verkeerd afgebeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Zürich, gebaseerd op een studie van het skelet van een neanderthaler die op de site van La Chapelle-aux-Saints in Frankrijk werd opgegraven. De studie stelt onder meer dat de neanderthaler, net zoals de moderne mens, rechtop liep. De onderzoekers voegen eraan toe dat er nauwelijks aanwijzingen kunnen worden gevonden dat de de neanderthaler een fundamenteel andere theorie zou hebben dan de moderne mens. Men moet zich volgens de wetenschappers dan ook meer toespitsen op de subtiele biologische en gedragsveranderingen die bij de mens in het late Pleistoceen optraden.

Lees Verder