managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Autobestuurder vindt fietser geen volwaardig menselijk wezen

Posted by managing21 on maart 27th, 2019

Voor een groot aantal autobestuurders zijn fietsers geen volwaardig menselijke wezens. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Queensland University of Technology, de Monash University en de University of Melbourne. Het fenomeen kan volgens de onderzoekers een verklaring helpen bieden voor de bewuste agressie die autobestuurders vaak tegenover fietsers tentoonspreiden. Wanneer een partij als minderwaardig wordt beschouwd, zullen ook agressies tegenover deze groep gemakkelijker kunnen worden verdedigd. Gewaarschuwd wordt echter dat dit gedrag echter tot kettingreacties kan leiden.

Lees Verder