managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Emotionele uitputting belangrijke bedreiging voor ondernemerschap

Posted by managing21 on maart 31st, 2019

Een emotionele uitputting door ambigue rollen en conflicten tussen werk en gezin kan ertoe leiden dat veel ondernemers uiteindelijk hun bedrijf verlaten of sluiten, zelfs wanneer hun activiteiten winstgevend blijken te zijn. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de Ball State University, gebaseerd op een enquête bij vierhonderd ondernemers in de Verenigde Staten en Australië. De onderzoekers dringen er bij ondernemers op aan een mentor of coach te zoeken die kan helpen met de mentale en persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer. Daarbij wordt gewezen naar eerdere generaties, die in deze problematiek al expertise hebben opgedaan.

Lees Verder