managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China is ook een wereldcentrum van kinderastma

Posted by managing21 on mei 2nd, 2019

Een op tien gevallen van astma bij kinderen moet worden toegeschreven aan de luchtvervuiling van het wegverkeer. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de George Washington University, gebaseerd op gegevens van honderdvijfentwintig steden en bijna tweehonderd landen. Geraamd wordt dat elk jaar bij vier miljoen kinderen astma moet worden vastgesteld. De grootste problemen worden opgetekend in de Chinese stad Shanghai. Er wordt aan toegevoegd dat acht van de tien steden met de grootste problemen op het gebied van kinderastma in China zijn gelegen. Moskou en Seoul vullen de top tien aan.

Lees Verder