managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

YouTube gaat nu ook mobiel

Posted by managing21 on november 28th, 2006

De videowebsite YouTube heeft een overeenkomst gesloten met Verizon Wireless om in de Verenigde Staten zijn diensten ook op mobiele toestellen aan te bieden. Dat meldt het magazine Telecoms.com. Daarbij zouden gebruikers ook de mogelijkheid krijgen om met hun gsm-toestellen niet alleen video’s te bekijken, maar ook bewegende beelden te uploaden.

De nieuwe service zou in december gelanceerd worden. Daarbij worden via Verizon abonnementsgelden van drie dollar per dag of vijftien dollar per maand aangeboden. Eerder al richtte Verizon zich op diensten als text messaging en muziek en video om nieuwe inkomstenstromen te genereren. Het bedrijf hoopt dat de YouTube-content mobiel een even groot succes wordt als op het vaste internet.

De video’s op YouTube worden elke dag door meer dan honderd miljoen bezoekers bekeken. Het bedrijf, dat eerder deze maand door Google werd overgenomen voor een bedrag van 1,76 miljard dollar, hoopt zijn activiteiten nu ook mobiel verder te kunnen ontplooien. In Groot-Brittannie heeft O2 een gelijkaardige dienst gelanceerd, waarbij gebruikers videoclips kunnen insturen en waarbij de meest populaire content een vergoeding krijgt.