managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Airbus investeert zwaar in India

Posted by managing21 on december 7th, 2006

De Europese vliegtuigbouwer Airbus wil zoveel mogelijk inspelen op de snel groeiende Indische luchtvaartmarkt. Het bedrijf zal de volgende tien jaar zware investeringen doen in India. Daarbij zal onder meer een pilotenschool worden opgericht, terwijl er ook een technisch centrum zal gevestigd worden. Beide zullen ingeplant worden in de Indische technologiestad Bangalore.

“Airbus voorspelt dat het passagiersaantal in India tegen 2025 met 7,7 procent zal stijgen,” meldt de Britse omroep BBC. “Dat is meer dan het wereldwijde gemiddelde van 4,8 procent en zelfs meer dan de voorziene 7,2 procent groei in China. Volgens Airbus zal India tegen 2025 ook 1.100 vliegtuigen nodig hebben met een waarde van 105 miljard dollar. Bijna duizend daarvan zullen ingeschakeld worden in het passagiersvervoer.”

Airbus zou de volgende tien jaar ongeveer één miljard dollar investeren in India. Daarvan zou 300 miljoen dollar besteed worden aan een pilotenschool en nog eens 250 miljoen dollar aan een technisch centrum. Meer dan de helft van de huidige Indische vliegtuigvloot bestaat uit Airbus-toestellen. De groei van de Indische markt zal volgens Airbus gedragen worden door een deregularisatie van de vliegtuigmarkt, de opkomst van nieuwe operatoren, lagere tarieven en een groeiende vraag naar vliegtuigreizen.