managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Drie uur per dag bezig met online muziek

Posted by managing21 on december 11th, 2006

Amerikaanse tieners tussen dertien en achttien jaar besteden meer dan 72 uur per week aan elektronische media zoals internet, mobiele telefonie, muziek en computergames. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Harrison Group. De onderzoekers stellen dat tieners ook veel multitasken en in het mediagebruik dan wellicht ook veel overlappingen zitten.

De Harrison Group stelt dat Amerikaanse tieners ondanks hun jonge leeftijd over een behoorlijke koopkracht beschikken, onder meer dankzij bijbaantjes en geld dat zij van hun ouders krijgen. Eén derde van de Amerikaanse tieners bezit dan ook een iPod en/of een Microsoft Xbox. Meer dan de helft is eigenaar van een Sony PlayStation 2.

Drie vierde van de ondervraagden gaf toe geregeld videospelletjes te spelen. Dat geldt ook voor muziek, want 75 procent van de Amerikaanse tieners besteedt twee tot drie uur per dag aan het downloaden of beluisteren van muziek. Ongeveer de helft van de ondervraagden gaf toe dat het downloaden van muziek illegaal is. Verder heeft bijna zeventig procent van de ondervraagden een profiel op MySpace.com of een ander sociale netwerksite.