managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Operatoren werken aan eenvormige 3G-diensten

Posted by managing21 on juni 15th, 2006

De mobiele industrie wil met het gezamenlijk toepassen van een aantal standaardtechnologieën de 3G-telefonie definitief doen doorbreken bij de grote massa. Een dergelijke gezamenlijke technologie zou de prijs van 3G-apparatuur immers gevoelig kunnen doen dalen en dus aantrekkelijker maken voor het publiek.

“De GSM Association wel met dit project de prijs van 3G-apparatuur met de helft doen dalen,” meldt het magazine Telecoms.com. De organisatie stelde dat zij fabricanten van mobiele telefoons een aantal voorstellen zou laten uitwerken voor een toestel dat het beste beantwoord aan de verwachtingen van de operatoren.

Het winnend ontwerp zou vervolgens door alle operatoren toegepast worden. Daardoor hopen ze voldoende schaalgrootte te kunnen bereiken om de prijs van de gsm-apparatuur te kunnen doen dalen. De GSM Assocation stipte aan dat een eerder initiatief om goedkope gsm-toestellen van minder dan dertig dollar te produceren, een succes is geworden en miljoenen mensen in bijna zestig landen de mogelijkheid bood om voor het eerst een gsm-toestel te gebruiken.

Het nieuwe initiatief moet meer gsm-gebruikers toelaten om toegang te krijgen tot videoclips, mobiele muziek, internet en een aantal andere multimedia-diensten die voorlopig voorbehouden blijven voor de meer begoede bevolkingsgroepen.