managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China pakt downloadmuziek aan

Posted by managing21 on december 13th, 2006

De Chinese regering heeft een wet uitgevaardigd waardoor de verdeling van ingevoerde online muziek strikt wordt gereglementeerd. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld. Bedrijven die download-muziek ter beschikking stellen, moeten daardoor voorafgaandelijk toelating vragen aan het Chinese ministerie van cultuur.

Het Chinese ministerie van cultuur heeft bepaald dat alle ingevoerde netwerkmuziek die in het land verdeeld wordt, voorafgaandelijk ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan zijn diensten. Het gaat daarbij vooral om muziek die gedownload kan worden van de websites van internetproviders en aanbieders van mobiele telefonie.

De aangeboden muziek moet volgens de Chinese overheid verdeeld worden langs wettelijk erkende kanalen. “Anders stellen de betrokken bedrijven zich bloot aan mogelijke strafvervolgingen,” aldus Xinhua. Entertainment-netwerkbedrijven die met buitenlands kapitaal werken, worden verboden. Bestaande aanbieders moeten zich tegen begin maart volgend jaar bij het Chinese ministerie van cultuur laten registreren.