managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Monster.com heeft winst kunstmatig opgedreven

Posted by managing21 on december 15th, 2006

Het online recruteringsbedrijf Monster.com heeft acht jaar lang zijn winstcijfers voor een bedrag van 272 miljoen dollar overdreven. dat heeft het bedrijf toegegeven aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf heeft zijn intern onderzoek nagenoeg afgerond en zou in het eerste kwartaal van volgend jaar met een definitief rapport komen.

“Tientallen bedrijven uit Silicon Valley worden ervan beschuldigd hun financiele resultaten te hebben verdraaid en optieregelingen voor aandelen geantidateerd te hebben,” aldus het magazine The Register. “Half oktober stapte oprichter Andrew McKelvey op uit de raad van bestuur omdat hij weigerde samen te werken met het comité dat het schandaal moest onderzoeken.”

McKelvey heeft het bedrijf inmiddels ongeveer een half miljoen dollar terugbetaald. Het zou gaan om onkostenvergoedingen tussen 1996 en 2006 voor een totaal bedrag van ongeveer 533.000 dollar. Monster.com eist nog andere gelden terug, samen met de intresten op die bedragen. Vorige maand werd ook Myron Olesnyckyji, de topadvocaat van het bedrijf, aan de deur gezet.

Monster.com riskeert nog altijd een vervolging door de Securities and Exchange Commission, het Amerikaanse gerecht en vroegere medewerkers.