managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Diamantexport Northwest Territories verdrievoudigd

Posted by managing21 on juni 15th, 2006

De diamantexport vanuit de Canadese Northwest Territories (NT) is in waarde bijna verdrievoudigd sinds de productie in 1999 van start is gegaan. Op het vlak van de waarde van de diamantproductie bekleedt Canada nu de derde plaats, na Rusland en Botswana. Het merendeel van de NT-export gaat naar Groot-Brittannië en België.

Uit een rapport van Canada Statistics blijkt dat de diamantexport vorig jaar een waarde had van meer dan 1,7 miljard dollar, nagenoeg het dubbele van 2002 en bijna een verdrievoudiging sinds 1999. Jaarlijks stijgt de Canadese diamantexport met gemiddeld 29 procent.

In totaal werd vorig jaar 12 miljoen karaat uitgevoerd, tegenover 5 miljoen karaat in 2002 en slechts ongeveer 2 miljoen karaat in 1999. Deze groei heeft volgens Canada Statistics ook een grote impact gehad op de economie van de regio. Het gemiddelde binnenlands product van de Northwest Territories groeide daardoor met een jaarlijks gemiddelde van 13 procent. Dat is drie keer meer dan de rest van Canada.