managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Jackson Browne daagt Bloomingdale’s voor rechter

Posted by managing21 on december 22nd, 2006

Rockartiest Jackson Browne heeft de Amerikaanse winkelketen Bloomingdale’s voor de rechter gedaagd. Browne zegt dat de keten t-shirts met zijn naam en foto produceert en verkoopt zonder daarvoor toestemming gevraagd te hebben. Volgens de Amerikaanse singer-songwriter heeft Bloomingdale’s t-shirts in de rekken gelegd met zijn naam in grote letters en een grote foto onderaan.

Jackson Browne (58) heeft vijftien albums uitgebracht, waaronder het beroemde ‘Running on Empty’ met zijn al even beroemde versie van ‘Stay’ met gitarist David Lindley. Jackson schreef verder ook hits als ‘The Pretender’ en ‘Before the Deluge’ en was initiatiefnemer van het ‘No Nukes Festival’, een protestconcert tegen kernwapens met onder meer Bruce Springsteen en Carly Simon.

Door geen voorafgaande toelating te vragen voor het gebruik van zijn naam en foto, heeft Bloomingdale’s volgens Browne zijn publiciteitsrechten geschonken. “Bovendien heeft men de onterechte indruk gewekt dat ik met het product verbonden was,” merkte de rockartiest op. Bovendien is er volgens Browne misbruik gemaakt van zijn handelsmerk.